Marts 1., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:35 - nee, nee, neesmu atpakalj...
Cilveeki. Negribu tikt ne ar vienu galaa, nemaaku kontakteeties. Pie tam pilniigi nejaushi. Un pati peec tam neatceros. Bet vinji atceras, kaa es pirms gadiem diviem vai trijiem esmu kaut ko ne to pateikusi, kameer es pat nestaados priekshaa attieciigo situaaciju. Un, ja taa padomaa, cik veel taadu fraazhu ir bijis, ko es esmu tik bezruupiigi izteikusi un kas palikushas cilveeku atminjaa. Vinju pasaulee galu galaa.
Un ja veel runa buutu tikai par vaardiem. Bet visa mana esamiiba. Bet gribas taa, lai zaalei smagi nav, kad manas peedas to min. (Fricis Baarda vai Poruks taa teica?)
Nez, vareetu luugt kaadam, lai padara mani neredzamu, lai ljauj man neiejaukties cilveeku dziivees, neizbojaat vinju esamiibu? Vispaar neko, nekur nemainiit? Jo ir tik sasodiiti reti tie briizhi, kad es apzinaati veelos kaut ko mainiit, ka es pat (hm) patiesiibaa es pat neatceros, kad bija peedeejais taads briidis. Ja nu vieniigi es esmu veeleejusies, lai kaads kaut ko saprot. Bet saprashana jau ir ieksheeja lieta, es varu tikai dot karti, un cilveeks pats meklees celju, un kursh gan ir teicis, ka mana karte buutu preciiza?


Vakar peekshnji - par spiiti tam, ka es gandriiz vai atsleedzos, beernam raadot sunju graamatu - peekshnji saakaas maniakaalais radoshais paceelums. Vai varbuut tas ir saistiiti, t.i., pietiek man atsleegt apzinju, un saaku rakstiit. Droshi vien, ka taa, jo pie pilnas apzinjas es nespeetu to uzrakstiit, ne taapeec, ka tekstaa nebuutu jeegas, bet taapeec, ka tajaa tiek salauzts cilveeks, kas man pashai ljoti patiik. Ja var ljoti patikt literaars teels, kam pat nav konkreeta prototipa. Katraa zinjaa taa ir dzilja eetiska probleema: vai rakstniekam ir tiesiibas nodariit paari, gandriiz vai izniicinaat cilveeku, kursh gan neeksistee "realitaatee", kursh pat veel neeksistee "uz papiira", tikai datora magneetiskajos laukos vai velnsvinjzinkur, vai man ir tiesiibas nodariit paari meitenei, kas ir daudz par trauslu, par maigu, par naivu visam tam, kas ar vinju notiek? Un - no otras puses - vai tad man ir tiesiibas to neizdariit, ja visa notikumu gaita pie taa noved? Katraa zinjaa man saap. Taa, it kaa es to buutu nodariijusi pati sev.

Tas viss, protams, ir patologjiski. Bet es gribeetu, lai man piedod visi tie, kam esmu - tiishi vai netiishi - nodariijusi paari. Luudzu, luudzu.
Lai arii es nestaados priekshaa, kaa var paluugt piedoshanu kaadam, kas neeksistee pat uz papiira.

// Kaut kur, protams, ir atrisinaajums. Atrisinaajums, njemot veeraa manas pasaules likumiibas, kur nav stingras robezhas starp "reaalo" un "nereaalo" un kur ir gruuti pateikt, par ko es nebuutu atbildiiga.

(6 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:1. Marts 2004 - 16:40
(Link)
Tikai nelasi mailzi. Pacieties līdz 7dienai!
Please!
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:1. Marts 2004 - 16:47
(Link)
Mierīgi vari nodarīt pāri. Jo grozi kā gribi, katra meitene un katrs puisis un katra večiņa, kurus tu izdomā, ir TU PATI. Un ar sevi tu vari darīt ko gribi.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:1. Marts 2004 - 16:52
(Link)
ahh. jaa, jaa. un, piebildiisim, cilveeks, KURSH nodara attieciigajai meitenei paari, arii esmu es. un vinjsh tachu to nezinaaja, vinjsh domaaja, ka viss ir pa iistam, un tik un taa to izdariija.

dziljaakajaa buutiibaa jau mees visi esam viens, katra meitene un katrs puisis un katra vechinja ir dalja no Taa Kunga, bet tas nenoziimee, ka es driikstu apshaut visas vechinjas.

bet, no otras puses, lai cik daudz vechinju netiek apshauts, tas jau uzreiz nenoziimee, ka Tas Kungs ir kretiins?

woshim dzilja teologjiska probleema :) // bet ir labi, ka mees domaajam pa vienu liiniju //
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:1. Marts 2004 - 16:58
(Link)
kad būsi uz salas?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:1. Marts 2004 - 17:01
(Link)
nez.
:*
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:5. Marts 2004 - 16:21
(Link)
Neuztraucies, bu-bu. Varbūt vaina nav tavās frāzēs. Varbūt vaina ir cilvēku atmiņā - dažiem tā ir.. hmmmm.. apjomīgāka, bet lielāko daļu cilvēki tāpat uzreiz aizmirst :))
honeybee - nee, nee, neesmu atpakalj...

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba