Februāris 11., 2024
| 12:06
|
Comments:
Man bija padomā cita veida noteikumi - katru dienu ierasties darbā (un skaidrā), prast formulēt savu viedokli pieklājīgi un tā lai otrs saprot, etc. Cilvēkiem ar augstāko izglītību šīs lietas liekas jau tik pašsaprotamas, ka tās pat vairs nemana. :)
Otrs, arī tai "kvalitātei" apakšējā latiņa ir iemācīta lieta (nu tas jau vairāk maģistra/doktora līmenis). Protams, izciliem cilvēkiem iekšējā latiņa mēdz būt daudz augstāka nekā sabiedrībā pieņemts. Dažreiz tas ir labi (ja radi mākslu, piemēram), taču ļoti bieži arī kaitīgi - paskaties, piemēram, cik cilvēku tup doktorantūrā pa desmit gadiem un nespēj pabeigt tikai tāpēc, ka cenšas sarakstīt kaut kādu magnum opus, tā vietā lai vienkārši kaut ko novestu līdz galam, no tā mācītos un ietu uz priekšu!
| From: | ctulhu |
Date: | 12. Februāris 2024 - 11:26 |
---|
| | | (Link) |
|
//katru dienu ierasties darbā (un skaidrā), prast formulēt savu viedokli pieklājīgi un tā lai otrs saprot, etc. Cilvēkiem ar augstāko izglītību šīs lietas liekas jau tik pašsaprotamas, ka tās pat vairs nemana. //
Kaut kāds ārkārtīgi esnez piezemēts priekšstats. Tu vēl uzvalkus un kaklasaites būtu pieminējis :D Kādi darba laiki? Cilvēki laboratorijā var nerādīties nedēļu un pēc tam tur nosēdēt visu vīkendu un rezultāts būs daudz labāks par strādāšanu formālajā darba laikā. Par pieklājīgiem formulējumiem arī labāk nerunāsim, bieži cilvēki pāriet uz krievu valodu tikai tāpēc ka LV valodā pietrūkst izteiksmes līdzekļu.
Tāpēc arī "es saprotu, kāpēc tas ir vajadzīgs", bet principā šīs prasmes var iemācīties, izejot pāris profesijas specifikai nepieciešamos kursus. "Mācīties no iepriekšējām kļūdām" augstākās izglītības sistēmā diez kā nestrādā (jēdzīgs feedback+labojumi kursa beigās, ja ir, tad ir pasniedzēja iniciatīva, kuru studenti var ignorēt, jo atzīme kaut kā tak ir dabūta) Savukārt "kaut kā nogrūst un aizmirst", kas ir normāli studiju darbiem, nav dikti laba prakse darbā, kurā jāstrādā, domājot ilgtermiņā un uzņemoties atbildību gan par sava darba saturu, gan sekām |
|
|
|
Sviesta Ciba |