Janvāris 22., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:40 - baloži un elki

(69 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]suic
Date:24. Janvāris 2003 - 17:35

Re: ienāca prātā :)

(Link)
Un kādu patiesību mums atklāj reliģijas? Sirds patiesības bieži vien ir pretrunā ar prāta patiesībām. Mēness viena puse ar otru pusi nav pretrunā.

Es uzskatu par muļķīgu pielīdzināt reliģiju zinātnei. Un atkal, pierādīt nav iespējams itin neko. Bet zināmu koherenci domās mēs varam iegūt tikai zinātnē. Kaut gan zinātne pati par sevi nav nekas galīgs, nekļūdīgs un absolūts. Tomēr stāvoklis tajā ir daudz ticamāks nekā stāvoklis reliģijās, kur katra reliģija uzsver savus aspektus, liekot vēl vairāk aizdomāties par kultūras (cilvēku pasaules) primaritāti pār reliģiju, nevis otrādi.

Es saprotu, ka te var piesieties jebkuram vārdam. Bet nu šobrīd nav laika. Jautājumu var pacilāt pēc tam jaunos threados kaut kad pēc 1-feb., tad jau detalizētāk un argumentētāk.
From:[info]teeja
Date:24. Janvāris 2003 - 18:04

ak...

(Link)
laikam man negribās vairs iet tur dziļumā. pēdējos 4 gadus savā dzīvē esmu pavadījusi apoloģētiskās/filozofiskās diskusijās un tikko pamanīju, ka manu dzīvi un mani pašu tas labāku vieglāku nepadara, lai arī dod jaunas atziņas un patīkami nodarbina prātu...un tikai prātu.
bet ja vēlies - iesaku www.baznica.lv - tur ateistiskā pasaules uzskata pamatošana zinātnē uzņēmusi lielus apgriezienus un domas dziļumus.
From:[info]suic
Date:24. Janvāris 2003 - 18:46

Re: ak...

(Link)
Nē, būs jau labi. Man arī ir pilnībā skaidrs mans viedoklis. Šāda tipa diskusijas reti atklāj jaunus jautājumus, pie kuriem vēl vajadzētu piedomāt. Principā šī ir tāda kā vingrināšanās retorikā, ne vairāk.
honeybee - baloži un elki

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba