Aprīlis 30., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:56 - resnums

(21 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ratatoska
Date:30. Aprīlis 2020 - 09:42
(Link)
Formulējums, protams, satriecošs, problēma skaidra. Bet man kaut kā šķiet - dažreiz cilvēki saka: "Nu, kad mēs iepazināmies, viņš/viņa bija tik labs un brīnišķīgs, bet pēc tam parādīja savu īsto seju." It kā tas labais un brīnišķīgais būtu kaut kāda mānīšana. Gan jau šad tad ir arī mānīšana un manipulācija, bet tādā terapeitiskā skatījumā tās visas ir mūsu daļas - gan tas savaldītais, badinātais resnums korsetītē, gan tā izplūšana un visurbūšana. Ir posmi, un ir laikmeti. Ir pietrūkšana, un ir hiperkompensācija. Un katrā dabiskumā ir daļa tēlošanas un daļa izlaidības. Vai tev šī sajūta ir tāda vispārēja, noturīga, vai drīzāk epizodiska, situatīva? Ar ko korelē?
Spilgtums, emociju izteiksmīgums - tās jau visas tādas temperamenta kategorijas, īsti nepakļaujas mainīšanai. Cita lieta, ka pie depresīvāka fona var kļūt blāvākas, un apkārtējiem (varbūt) kaut kādā mērā tad ir vienkāršāk, bet nu bāc, būt ar cilvēkiem, kas grib, lai otram ir depresīvais fons... Un dažreiz pēc tām mentālajām korsetītēm tā iespiežas rievas mūsu vēdera krokās un rieviņās, ka vairs vispār nekad neuzdrīkstamies savu kuplo operdziedātājas atvēzienu. Un dažreiz atkal pašiem prieks par savu mentālo slaidumu un konteinerēšanu tādā korsetītē.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:30. Aprīlis 2020 - 09:53
(Link)
yeah, nu, nav jau tā, ka katrreiz, kad draugi ar mani runā, man viss ir capslockā :D vai ka es to sagaidītu no saviem mentāli pāriplūstošajiem draugiem. un es ļoti lepojos ar situācijām, kurās es nojaušu, ka izpaust pirmo straujo reakciju būtu, visticamāk, netaisni pret cilvēku, tāpēc paņemu pauzi un padomāju. vai kad es zinu, ka kaut kādas situācijas ir strukturālas un, teiksim, ņefig man lekcijas vidū konfrontēt pasniedzēju ar āķīgu, potenciāli eksplozīvu jautājumu, kam šis pasniedzējs toč nav gatavs. tas (un līdzīgi gadījumi) ir citādi un man šķiet visnotaļ ok.

tā mānīšanas sajūta iestājas tad, kad es ta točna zinu, ka jūtu/domāju pilnā amplitūdā, un ka būtu patiesāk to arī nokomunicēt, bet es nenokomunicēju, jo baidos tikt atstumta; vai arī sēžu un skaitu stundas, kad atbildēt uz ziņu, jo Nevar Taču Atbildēt Uzreiz, Mūsu Attiecībās Ir Noteikumi, vārdu sakot ir tādas specifiskas situācijas - ko, man liekas, Tu arī pamanīji.
honeybee - resnums

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba