Marts 21., 2019


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:45
Un tad, burtiski 10 minūtes vēlāk, tas pats avots:
"For the implication of resituating anthropological research in the triad of powers that be, researcher and researched may be that, as individual researchers, we can never find an audience to which we can show a ‘true’ face: ‘impression management’ towards both sponsors and people researched will be the only way to continue our existence as (paid and accepted) ethnographers. There is, clearly, a contingent limit to showing what one’s politics is about. Maybe that has been the case all along; maybe anthropologists have always been forced to maintain the secret that, in the end, they can never be completely trusted by anyone, because there are no overarching values to which any of their projected audiences can definitely hold them."
(Pels 2004, 165)

(un es esmu noraudājusies kā bērns)

(14 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:22. Marts 2019 - 10:14
(Link)
Kapēc tad "there are no overarching values to which any of their projected audiences can definitely hold them."
Es vismaz sagaidu, ka publikācijā netiks melots. Un ka tā tiks veikta.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2019 - 10:19
(Link)
1) pffff tu ko. Nu ne "melot" varbūt, bet "neminēt faktus, kas ir svarīgi, lai saprastu pilnu bildi" vai "formulēt tā, lai neizklausās tā, kā ir" gandrīz vai ar garantiju
2) nu to jau nu gan neviens nevar pat apsolīt
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:22. Marts 2019 - 12:18
(Link)
Nu tad gan esmu vīlies :( :(
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2019 - 14:08
(Link)
nu tā jau ir klasiska ētikas dilemma, ibo cilvēki vnk izstāsta lietas, kuras var kaitēt viņiem pašiem, anonimizē, cik gribi. un attiecīgi tu to nestāsti, pat tad, ja *principā* tas ir svarīgi. nu vai izstāsti, bet tā, lai cilvēks var izmuhļīties un lasītājs ne vella nevar saprast, bija vai nebija.
vai arī stāsti visu "patiesību" un pēc tam skaties, kā pār izdegušo lauku skrien tavs sapnis par "godīgu" antropoloģiju // un, kas interesanti, ētika principā pieļauj arī šo te, ja vien tās vadlīnijas pietiekami viltīgi pagriež
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:22. Marts 2019 - 15:03
(Link)
Ok, bet ja tu atklāj kādu fenomenu tādā veidā, par ko nevar runāt. Tu nevari ar šīm zināšanām parādīt to citā veidā, ar citu (ētiskāku) pieeju?

Tā kā policisti, kas nelegāli noklausās sarunas, ko nevar uzrādīt tiesā kā pierādījumu. Pēc tam atrod pierādījumus citā veidā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2019 - 15:10
(Link)
mani vienmēr stipri nervozē situācijas, kurās cilvēks sāk runāt par antropologa darbu un pēc tam uzreiz piesauc nelegālus policistus, spiegus, izlūkus un variantus, kā varētu izmantot antropoloģijas zināšanas, lai iznīcinātu teroristu perēkļus :D

jā, var. nu, t.i., ir cilvēki, kas šito izpilda, piemēram, pēta kaut kādu grupu, konstatē, ka viņi ir fucking rasisti, 8 no 10 intervijās neko tādu nepauž, jo nav idioti, viens no atlikušajiem izpauž un neliedz publiskot, un jes, antropologs viss tāds ētisks, nopublisko "grupas biedrs [anonimizēts] teica šitādu rasistisku huiņu, also paskatieties uz vēl to un to un šito publiski pieejamo informāciju hint hint nudge nudge"
zinātne un patiesība ir uzvarējusi!!!

kamēr reālistiski tā grupa (visi, arī tie, kas neko neteica!), visticamāk, pieļāva kļūdu, uzticēdamies antropologam tiktāl, lai ļautu sevi pētīt

par ko arī, sobstvenno, citāts
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:22. Marts 2019 - 15:32
(Link)
ĀĀĀĀ, nu bet vai tad antropologs ir tāds Saša Barons Kõens, kas nesaka, kas viņš ir? Es iedomājos, ka tu īsu intro veic pirms intervijas.

Un ja jau par policistiem nepatīk.. Saša ir antropologs? :D :D Vai tas ir kā Laru Kroftu ar arheologiem salīdzināt?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2019 - 15:51
(Link)
saka, kas viņš ir, protams *lai gan ētikas gaidlaini principā pieļauj arī neteikt, ja tu vari izdomāt gana labu iemeslu neteikt; ir lasīti raksti, kuros tas ir attaisnots ar "ai, man likās, ka cilvēkiem nepatiks, ka es viņus pētu, ētika ir overrated"*, bet teju jebkurš antro pētījums principā ietver to, ka tu nodibini ar cilvēku personiskas attiecības. tb situācija, kurā kāds izstāsta ko tādu, kas ir nepubliskojams, un nedadomājas, ka vajadzētu palūgt to nepubliskot, izveidojas pilnīgi bez piepūles (šķiet, ka man vismaz puse interviju ir tādas, kurās cilvēks izstāsta lietas, par kurām man vajadzētu pieturēt muti)

tb situācija, kurā no 10 cilvēkiem tikai 1 pasaka ko tādu, ko nevajadzētu, ir reāli mazticama

sašu es nezinu tik labi, cik varētu/vajadzētu, bet zin ka no dažiem antropologiem neatšķirsi
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:22. Marts 2019 - 15:35
(Link)
Es atvainojos par naivismu. Tu esi vienīgais cilvēks, ko zinu, kas antropoloģiju uztver nopietni. Es to nopietni uztvēru pirms 20+ gadiem, tapēc visu esmu aizmirsis.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2019 - 16:18
(Link)
sūds par naivismu, attieksme "atnācu, uzdevu kaitinošus jautājumus, pēc tam izsaku piezīmi par to, ka, hahaha, un tu vēl joprojām to uztver nopietni, hahaha!" iespārda :P
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:22. Marts 2019 - 18:58
(Link)
Ai, es nebiju neko divdomīgu gribējis. Vienkārši interesējos par tādām lietām, kas, droši vien, tev liekas triviālas.
Es pirms 20 gadiem arī psiholoģiju neuztvēru nopietni. Tagad uztveru. Bet ne psihologus. :D
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:22. Marts 2019 - 19:00
(Link)
Nē, tieši nav triviālas.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:22. Marts 2019 - 20:54
(Link)
word bro
un es tagad pat no insaida zinu kā notiek viņu "pētījumi" :D
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:22. Marts 2019 - 20:53
(Link)
tas ir kaut kas no postmo random teksta ģeneratora?
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba