Maijs 22., 2018


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:02

(128 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 02:06
(Link)
Paldies par atbildi. Teikšu godīgi, nekad negribētu aptiekā pirkt zāles pie farmaceita, kurš par ētiski/neētiski kategorijām domā tā, kā tu. Kaut kā grūti uzticēties, ziniet. Šitā jau beigās var caurejas zāles pie iesnām ieteikt, jo "ticība tāda". :D
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 02:12
(Link)
Te arī mēs nonākam pie tā, ka arī tev ticība ir ļoti svarīga. :)

UK šobrīd ļoti daudz musulmaņu studē medicīnu. Reizēm viņi ir tik stingri, ka pat eksāmeni ir jāpārceļ, lai nebūtu ramadāna laikā.

Bet nu protams, ikviens jau var izvēlēties balto ārstu. Lai gan NHS to reizēm uzskatītu par rasismu.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 02:32
(Link)
Es gribētu, lai tu atbildētu uz jautājumiem par tām divām ētikas situācijām, kuras es uzdevu. Citādi diskusija nav simetriska, ka tu uzdod jautājumus, bet nekad neatbildi.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 02:37
(Link)
Es uzskatu, ka homeopātisku preparātu pārdošana tīri placebo nolūkos būtu ētiska tikai tad, ja to cena būtu atbilstoša produktam: ūdens vai cukurs + iepakojums + plus normālais peļņas procents. Šobrīd hom.prep. tiek tirgoti apmēram tikpat dārgi, cik īstas zāles, un tā ir krāpšana.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:24. Maijs 2018 - 03:04
(Link)
Paldies!

Es neko nezinu, cik maksā homeopātiskās zāles, bet droši vien, ka cena ir daļa no placebo efekta. Arī tas, ka piegāde, iepakošana utt., jau normāli sastāda lielāko daļu cenas jebkurām zālēm. Arī paracetamols, kas UK lielveikalā maksā 17 pensus, Latvijā maksā 3-4 eiro. Man būtu grūti pateikt, pie kādas peļņas robežas sākas vai beidzas ētiska rīcība.

Mans personīgais viedoklis, ka homeopātija ir nevajadzīga. Es tā arī pacientam pateiktu. Taču es apzinos, ka mana komunikācijas prasmes ir vājas, un visdrīzāk pacientam radītais efekts būtu negatīvs (tajā ziņā, ka es vai nu viņu nepārliecinātu, vai arī viņu pārliecinātu, bet viņš justos slikti, ka nav dabūjis nekādas zāles). Savukārt prasmīgs farmaceits, kurš uzķertu, ka pacients tiešām to grib, būtu spējīgs viņam pārdot homeopātiju tā, lai pacients justos labi, kā arī finansiāls ieguvums aptiekai. Šādos apstākļos es nespēju to vērtēt kā neētisku.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:24. Maijs 2018 - 09:00
(Link)
Īstām zālēm daļu cenas veido arī izmaksas, kurām jāsedz ieguldītie līdzekļi to izstrādē un visos pārbaudes procesos. Homeopātiskajiem preparātiem, cik zinu, tie pārbaudes procesi nav ne tuvu tik skrupolozi un laikietilpīgi kā zālēm.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:28. Maijs 2018 - 00:14
(Link)
Homeopātiskie jau ir tikai ūdens, tur nav ko pārbaudīt. Tikai process jāievēro. Bet farmācijas tirgus ir ārkārtīgi sarežģīts. Ir zāles, kuru izmaksas ir daži centi, bet tirgo par simtiem dolāru...
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba