Maijs 26., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:31

(78 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:26. Maijs 2017 - 14:01
(Link)
pašam - skaidrs: ja cilvēks nejūtas labi, viņš iet pie ārsta un viss notiek - tik tālu, cik tālu mēs saprotam lietas un protam ārstēt.

citiem - eee, te paliek interesanti. Un ja nu tie citi ir nenormāli? Tas nav retorisks jautājums, tas ir tieši apskatāmais keiss - protestētājs pret noteikti kārtību/režīmu, piemēram. Traucē darba kolektīvam sasniegt labus sacensības [sociālistiskās vai korporatīvās] rādītājus. Lecas. Grib kaut ko neparastu.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:26. Maijs 2017 - 22:04
(Link)
Well, kolektīva rādītājiem traucējošam indivīdam jau nav spiesta lieta turpināt palikt šajā kolektīvā. Neparastas pieredzes nav gluži tas, uz ko mēdz eksplicīti optimizēt tādi uzstādījumi, kuru mērķis ir efektīvi darīt lietas.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:27. Maijs 2017 - 00:44
(Link)
Nu jā bet tad mēs varam noķert efektu, kur pētniecisko kolektīvu pamet tieši vērtīgākie prāti, tie ar labāku iztēli, piemēram.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:27. Maijs 2017 - 02:01
(Link)
Tajos [diezgan retajos] gadījumos, kur ļoti vērtīgs kolēģis izrādās tiešām nespējīgs iekļauties kolektīvā, var izdomāt dažādus kompromisa risinājumus (ielikt viņu kā pieaicinātu ekspertu, ļaut strādāt attālināti utt.) un tas arī tiek darīts. Praksē gan šāda veida indivīdi lielākajā daļā gadījumu izrādās vienkārši izlaidušies, ar pārspīlētu sava svarīguma sajūtu un virkni nekonstruktīvu mēmu.

Evidence augstāk minētajam – personīga pieredze un dažādu kompāniju dažāda ranga darbinieku pārdomas un novērojumi blogos, soctīklos u.c.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:27. Maijs 2017 - 10:54
(Link)
Runājot par lietu darīšanas organizāciju, kas ir drusku atkāpe no tēmas bet enīvej. Es domāju, ka vispār tāda turēšanās pie kautkādas disciplīnas ikdienā nav vajadzīga. Ir vajadzīga tad, kad notiekas attiecīgā situācija. Piemērs ir stārtreks, viņi tur uz enterprise vispār ir draudzīgs bariņš, bet strauji pārvēršas militārā komandā tikko notiek problēma.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:27. Maijs 2017 - 11:06
(Link)
Šaubos, vai stārtreku var izmantot par reālistisku piemēru šai vai kādai citai lietai (īpaši ņemot vērā to, ka sabiedrības un ekonomikas plānā tur diezgan nepārprotami izpaužas Rodenberija personīgie uzskati).

Jā, praksē ir iespējami dažādi darba darīšanas organizācijas modeļi, bet arī vaļīgākajos no tiem (piem., decentralizēts neklātienes darbs pie open source projektiem) prakse rāda, ka daudz labākus rezultātus uzrāda tie projekti, kuros ir, pirmkārt, tāda vai citāda hierarhija un, otrkārt, zināmi iekšējie standarti (Linux kodols, darbs pie daudzu kompilatoru un matemātisku rīku izstrādes utt.)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba