Novembris 17., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:04

(96 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:17. Novembris 2016 - 17:41
(Link)
''Psiholoģiskais dzimums'' ir pilnīgi jauns jēdziens, kuru ir aprobējusi šaura ideoloģiski sakritīgu, marginālu ''zinātni'' pārstāvoši cilvēciņi. Tas nav nekas eksakts, pierādāms. Tā ir jēdzienu ''daiļrade''.
Dzimums un dzimte tieši tāpēc ir valīdi jēdzieni, jo to definīcijas apgabals ir skaidrs. Psiholoģiskais dzimums ir neskaidrs, jo var nozīmēt jebko, ko cilvēks pasaka dotajā brīdī. Moš kad varēs ar MRI skanu pateikt, ka cilvēks tik tiešām ''iekšienē'' ir sieviete, lai gan ārienē satur visas tēviņa pazīmes, tad okej.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:17. Novembris 2016 - 18:45
(Link)
Nu pag, tas vnk ir dzimuma pašuztvere, par ko indivīds sevi uzskata. Vpoļņe eksistējoša eksakti pierāāma lieta, tu vari cilvēka uzprasīt par ko viņš sevi uzskata, pierakstīt atbildi, pēc 3 dienām uzprasīt atkal, pierakstīt atbildi, atbildes salīdzināt, jautāšanas laikā iebāzt cilvēku iekš MRI, nopmērīt smadzeņu aktivitātes, salīdzināt utt.

Reāli eksistējošs fenomens, atiec. zinātnēs atklāts, nodefinēts un viņam izdomāts termins. Nu tipa kā termini ``saistošās orbitāles`` vai ``hipervalence`` vai ``rotaksāni`` ķīmijā parādījās tikai tad, kad attiec figņas tika atklātas un arī sākotnēji pilnīgi jauns jēdziens.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:17. Novembris 2016 - 18:45
(Link)
paga, te hedera pamato, kāpēc "dzimte" meiko sensu, nevis "psiholoģiskais dzimums"
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba