Novembris 15., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:40

(95 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Novembris 2016 - 22:36
(Link)
kas interesanti, es ne reizi neesmu dzirdējusi vai pat netā lasījusi šādu izteikumu (nu tb par SJW huiņu), nevar saprast, vai cilvēki man apkārt ir dikti advancēti tiešākā runā/paklusēšanā mutautiņā vai arī es nekvalificējos kā SJW :D

nu tb es pat nezinu, kā noreaģētu uz šādu izteikumu un kā to interpretētu

ja tev ir piemērs, kā šāda frāze tiek lietota dabā, parādīsi?
From:[info]ze
Date:15. Novembris 2016 - 23:43
(Link)
jūzeris "gnidrologs", piemēram, man šķiet to visu laiku mēģina pateikt tādiem cibas SJW triencienniekiem kā "intenormal". ne jau tieši šādā formulējumā, bet ar līdzīgu domu. lietotājs "krishjaanis" arī.

atradu arī šādus saitus: http://social-justice-bullshit.tumblr.com/
https://twitter.com/sjwbullshit

tad vēl par dzimumiem runājot. ja izdotos radīt ideālus dzimumneitrālus audzināšanas apstākļus statistiski relevantai dažāda dzimuma bērnu grupai līdz, teiksim, 18 gadu vecumam, vai tev šķiet, ka viņi tāpat neizrādītu tās uzvedības tendences, ko tradicionāli saista ar vīr. un. siev. dzimumu? Nu, vispārīgi runājot, agresivitāti, riska uzvedību, emocionālitātes deficītu u.tml. zēniem un visu pretējo meitenēm? vai feministes šajā nurture/nature diskusijā, pilnībā izslēdzot nature, tomēr nepārspīlē, jo igonorē hardware (atšķirīgo hormonu, piemēram) ietekmi, ko atspoguļo visas tās general tendencies dzimumu uzvedībā, kas vērojamas ikdienas dzīvē, kaut arī, protams, ir dažādi starpstāvokļi un gradācijas?

[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Novembris 2016 - 23:59
(Link)
oh, ok, tad nekvalificējos vai drošvien spētu nolasīt komentāru as is (nu tb "stulbais stulbenis" rants nebūtu vajadzīgs)

pie 100% vienlīdzības, ja tā vispār ir sasniedzama, pieņemu, ka cilvēki vairāk dzīvotu saskaņā ar sevi. kas ietvertu gan profesijas izvēli, gan attiecības. gan arī daudz lielāku atbildību par personiskajām izvēlēm un dzīves ceļu vispār.
that said, es nedomāju, ka šāda pilnīga vienlīdzība ir reāli sasniedzama; reālais mērķis būtu "samazināt nevienlīdzību" vai vismaz iemācīties to pamanīt.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:16. Novembris 2016 - 00:02
(Link)
Pirmspubertātes vecumā a) hormonu ietekme ir mazāka b) notiek daudzu noteicošu paradumu iemācīšanās.

Secinājums- visticamāk, ka tā audzināt cilvēki būtu civilizētāki, inteliģentāki, domājošāki, viņiem būtu mazāk nevajadzīgu stereotipu.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:16. Novembris 2016 - 00:18
(Link)
Par to jau neviens nestrīdas, bet uzvedības atšķirības starp dzimumiem ir redzamas jau ļoti agrā vecumā. Kaut vai rotaļāšanās stilā un mantiņu/izklaižu izvēlē. Nu nav daudz meiteņu, kurām patīk spēlēt kariņu. Dabiski, ka testosterona bērnībā ir MAZĀK - kurš to būtu domājis? (derp) Svarīga jau ir atšķirība starp attiecīgā vecuma cilvēkiem, nevis absolūtie skaitļi.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:16. Novembris 2016 - 05:03
(Link)
Bet nav jau vajadzības pēc dzimumspecifikas izdzēšanas. Ir svarīgi, lai cilvēki varētu augt brīvi izvēloties savu specifiku un empatizēt ar citiem cilvēkiem balstoties uz vispārcilvēcīgām izteiksmēm.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:17. Novembris 2016 - 11:45
(Link)
Mani audzināja tieši tā. Tikai elementāru pieklājību, uzvedības normas. Tāpat jau no agras bērnības fascinēja bojeviki un pa vasarām dāčā no koka klapēju kopā visādus ložmetējus, pistoles un kalašus, sapņodams, ka kad izaugšu liels, būšu kā Rembo.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba