Augusts 11., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:21

(109 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]putnusieva
Date:12. Augusts 2015 - 03:48
(Link)
uhu, manai draudzenei, kura jau daudzus gadus darba dēļ dzīvojas pa arābu valstīm (protams, vīra darba dēļ, jo daudzās islāma valstīs sievietēm darbu dabūt ir gandrīz neiedomājami, khe, reliģisku iemeslu dēļ), ir ļoti sprogaini un nepaklausīgi mati. reiz saūda arābijā viņai gar hidžāba malu bija izslīdējušas dažas sprogas. policija viņu turpat uz ielas apstādināja un tā sarāva aiz matiem, ka maz neliekas. kā domā, cik tieši insulted viņa bija?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:12. Augusts 2015 - 09:23
(Link)
es ceru, ka tas nebija domāts kā arguments pret seju aizsedzošu apģērbu Latvijā
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:12. Augusts 2015 - 12:05
(Link)
Un kāpēc gan ne? Ja viņi TUR var bīdīt savas pravas, kāpēc mēs TE nevaram bīdīt savējās? Gribi staigāt burkā ielīdusi - brauc uz TURieni. Tāpat kā nūdisti plunčājas nūdistu pludmalēs, nevis maršē pa Barona ielu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:12. Augusts 2015 - 12:17
(Link)
emmm, es izietu uz argumentu "mēs varētu nestāstīt sievietēm, kā viņām jāģērbjas, jo mēs neesam kretīni un idioti", bet whatever :D
[User Picture]
From:[info]putnusieva
Date:13. Augusts 2015 - 03:12
(Link)
es pat nemāku sacīt. stāsts drīzāk ir par to, ka sabiedrības vairākums nav pietiekami tolerants nevienā frontes pusē. laikam gan nevienā pasaules malā.

vispār ļoti sensitīva situācija. jo man simpatizē ideja par brīvību, tai skaitā par reliģisko brīvību, bet jau tik daudz mulsinoši aizliegumi ir pieņemti (un mēs tos ikdienā pat nejūtam un pieņemam kā pašsaprotamus, vnk saucam par sabiedriskajām normām), ka aizliegums drošības labad nešķiet tas peļamākais.

un tas, ka liela daļa sabiedrības nav gatava (turklāt ne islāmu pārstāvošie bēgļi, kam taču vajadzētu respektēt vietējās parašas, nedz vietējie iedzīvotāji, kam taču vajadzētu cienīt bēgļu parašas), nav pietiekami cilvēcīga, manā izpratnē ir vērā ņemams arguments.

un lai cik tas skumji nebūtu, man ir radies iespaids, ka cilvēkiem dzemdību namā vienlaikus ar tuberkolozes poti, iespējams, ielaiž arī neiecietības poti, turklāt ar garantiju, ka deva pietiks vairākām paaudzēm.

nu... ja mēs nevēlamies vēl nedraudzīgāku un sašķeltāku sabiedrību, kāda te tā jau ir.
zini, visa tā vietējo ņemšanās ar homoseksualitāti, nacionālajiem jautājumiem, etc. pieliec vēl pāris asus jautājumus klāt un diessodgodvārds, šejienes iedzīvotāji nepilna mēneša laikā spētu sagrupēties jaunam brāļu karam.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:13. Augusts 2015 - 09:59
(Link)
nu imo nekādā veidā nav iespējams veicināt iecietību/izpratni/simpātijas pret marginalizētām grupām, liekot tām slēpties un izlikties, ka viņu nav. šito mēs esam mēģinājuši gadiem, un lielā mērā tāpēc jau ir tādā dirsā. piemēram, kamēr visi invalīdi slēpjas pa mājām un nedodas sirojumos pa pilsētu, tikmēr viņu problēmas tiek uzskatītas par neesošām/eksotiskām un viņi paši - ne par cilvēkiem. ditto ļaudis ar ārpuslatvijas izcelsmi, dīvainām orientācijām vai dzimumidentitātēm, etc.; un tas, ka daži no viņiem var ērti noslēpties, nenozīmē, ka viņiem ir vieglāk.

nu tb ar argumentu "mūsu sabiedrība nav pieradusi, davajka respektē mūsu slinkumu paskatīties apkārt" varētu arī aizliegt ieceļot melnādainajiem, jo mūsējie tak tādus redz tipa 3x gadā un katru reizi noģīpst! nu labi, var ieceļot, bet tad lai respektē vietējo populāciju un nomālējas balti!
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:12. Augusts 2015 - 09:43
(Link)
tā reliģija ir slima un cilvēki kas piekopj to reliģiju ir vēl slimāki, man liekas.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba