hidroxo ([info]hidroxo) rakstīja,
@ 2020-08-18 19:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man vajag opciju: bloķēt iespēju lasīt komentārus pie facebook ziņu postiem. Kaut kas līdzīgs Self Control programmai, bet lai nevis nobloķē visu facebook lapu kopā, bet tikai komentārus un pirms man tos atļauj lasīt, 3 reizes palūdz apstirpināt, ka tiešām, tiešām to vēlos darīt. Citādāk, kā sāku lasīt uznāk tāds niknums, depresija un galvenokārt neizsakāmas skumjas. Neatkarīgi no tēmas, visur vieni vienīgi kašķi un melnbalta pasaules uztvere. Ir pat vienalga vai lasu vietējās beļģu ziņas, vai skatos pašmāju lapas, kas šķiet šobrīd raksata tikai par Baltkrieviju (interesanti, šķiet tas, ka ja nebūtu latviete, neko par to vispār nezinātu, jo izkatās ka vecās Eiropas medijiem par to ir pie vienas vietas) vai pat ziņas par klaiņojošiem dzīvniekiem. Visu laiku nāk prātā pavisam nesen dzirdētais salīdzinājums, ka pasaule ir kā kokaīnu sašņaukusies, nez, tas, ka internetā praktiski neeksistē niansēta viedokļa, viennozīmīgi ir fakts.
Es zinu, ka reālajā dzīvē lielākā daļa cilvēki nav tik neiecietīgi vai tik....narrow-minded. Laikam pareizais tulkojums ir aprobežotība, bet es negribu teikt aprobežots, vairāk šauri/sekli domājošs, kurš nav spējīgs izvērtēt sitāciju no dažādiem skatpunktiem vai ieklausīties citos bez kliegšanas, ka viss ir fake vai kāda apmaksāts. Varbūt "kategorisks"? Bet vai tiešām es to zinu? Ja nu es vienkārši dzīvoju burbulī? Man ir biedējoši par to domāt. Esmu vienmēr pieturējusies pie uzskata, ka lielākā daļa cilvēku tomēr ir saprātīgi, it īpaši, ja viņus uzklausa un tie ir tikai atsevišķi indīvīdi, kuri skaļi klaigā un bojā dzīvi pārējiem. Bet pēdējā laikā....man tiešām vajag bloku uz noteiktu content savis pašas garīgās veselības dēļ. Ir jābūt tiesībām nezināt ziņas un visus pasaules notikumus un nelaimes. Es neesmu nekāds svarīgs personāžs vēsturē, es neko nelemju, man ir jābūt izvēles iespējai nezināt, vai vismaz neredzēt ziņas tad, kad es vienkārši gribu paskatīties smieklīgas bildītes un redzēt ziņas tikai tad, kad es izvēlos tās redzēt.
Un vispār vai pirms 10 gadiem apkārt arī bija tikpat daudz "Karen" tipa personāžu un es to vienkārši neievēroju? Vai lielajam Kārenu daudzumam varētu būt kāda saistība ar to ka liela daļa cilvēku šobrīd šķietami dzīvo pēc principa: "Es esmu praktiski vienīgais saprātīgais cilvēks uz pasaules un visi (vai 97-98%) pārējie cilvēki ir aitas un idioti"?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?