November 2022

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Powered by Sviesta Ciba

Zemenes lasot

Saņemot prakses dokumentus, viens no punktiem bija: "prakses laikā vari rakstīt blogu".
Nodomāju "ok, rakstīšu arī, neies jau pārstāt."

Esmu Anglijā, Birmingemā. Šoreiz gan ne zemenēs. Bet praksē, kā jau nopietnam, piedzīvojumus kārojošam IT studentam pieklājas pēdējajā gadā. Svētdien ielidoju Londonā, kas man, starp citu, bija pirmais lidojums. Sākumā pilnīgi disoriented, what the hell, where am I. Pagrozijos, pastaigāju, adaptējos. Nopirku autobusa biļeti un devos uz savu Birmingemas pilsētu, Londonu tā arī neapskatījis. Bet tam vēl laika gana.





Birmingemā nonācu, ar nelielu nokavēšanos, jau bija tumšs, bet tomēr, biju klāt. Biju pierakstījis 2 hosteļu adreses, bet tā kā autobuss nebrauca gar pieturu, kuru biju iecerējis, kāpu vien stacijā ārā. OK. Kur tagad. Ārā tumsa, kaut kāda karte ir, nofočēju un eju. Pat nezinu, kā, bet uzgāju uz ielas, kuru man vajadzēja. Pastaigāju pa baisā paskata ielām, uzgāju vienu no hosteļiem. "Sorry, already booked." Fuck me. Sāku jau funktierēt citus variantus, kad viņš ieminas, ka varētu mani ielikt staffa istabā. Tur vēl 3 meitenes. Hmm. Tās arī neiebilst, ir naktsmājas. Cool.



Nu, un kā jau kārtīgam IT speciālistam pieklājas, vajag arī datoru. Šoreiz gan mans striktais princips - portatīvie ir sūdui, nācās atmest, jo pie iekāpšanas mani nekā negribēja laist ar 2 CRT monitoriem un 80cmx80cm datorkasti. Nu, tam taču nevajadzētu būt sarežģīti. Cenas internetā papētītas, UK taču ir nedaudz lētākas elektropreces. Well... Izstaigāju visu no viena gala līdz otram, ieraugot šo



sirds bezmazvai izkusa. PC-FUCKING-WORLD. Tam jābūt kam labam. Neņemot vērā, ka kompjiem trūkst pogu, tie ir nofrīzojuši, vai arī to, ka man opis, knapi redzot, kas uz birkām rakstīts, skaidro, ka 3gb rama ir labāk par 4gb rama, veikals tiešām super. Ok, dodos uz vienu veikalu, ko internetā sameklēju. Vispār, paredzēti divi. Bet viens vairs neeksistē, vismaz pēc adreses neatradu. Otrs... Well. interesantā rajonā ar žīdiem, melnajiem un visādu veidu arābiem. Tur arī nekā, par jautājumu, cik varētu maksāt mp3 plejera izejas salodēšana vienā vietā, man smejot atbild, ka 30 mārciņas, bet tā kā es kavējot viņa laiku, tad 45. Ok, zabej. Nomirsti. Atā.
Eju atpakaļ uz PC World, noskatu kompi, ok, viss ir ok. Parametri ok. Brends arī. Vēl tikai mazliet paspaidīšu, lai novērtētu ātrdarbību... Emm, kapēc nestrādā touchpads? Well, this is awkward... Sazvanos ar IT kolēģi (kolēģi, lol) un noskaidroju, ka pārējiem kompjiem tie procesori ir pilnīgs mēsls. Atlieku pirkšanu uz nākamo dienu. Šodien ar jaunu apņēmību izstaigāju 2 veikalus, kur datorus nepārdod. Chinatown man rausta plecus un saka, ka varbūt uz ceturtdienu sazagš.. atvainojos, savedīšot. Neder. Tad eju atpakaļ uz vienu centra veikalu, kuram nosaukumu nepamanīju, bet, kā izrādās, nosaukums ir PC WORLD BLACK. Un jā, tur bija vairāk melno. Vispār, par šito tēmu runājot, es joprojām raustos, ieraugot šādus pacānus:



nav tik traki, esmu pieradis pie melnajiem brāļiem. Bet, ieraugot tadu bariņu tunelī, man galvā skan:



Vēl, staigājot pa arābu rajoniem, ieraudzīju šādu lietu:


Kas, manuprāt ir dzērušu invalīdu ķērājs. Un pareizi ir, apnikuši tie raļļotāji ar ratiņkrēsliem naktīs. Hops, noķer, un policija no rīta savāc. :D

Nu, bet ja nopietni, tad šeit policija ir diezgan cool. Var skriet pie sarkanajām un izskatās, ka viņu uzdevums tiešām ir palīdzēt cilvēkiem, ne piepisties par to, ka "zaļais mirgoja un tikai tad tu sāki iet pāri, davaj, maksā" (pats redzējis esmu Valmierā, ja kas).
Vēl šeit ir public security ofcieri, kas arī ir interesanta fiška. Viņu te ir dafiga centrā un viņi pilda policistu uzdevumus, pārved večukus pāri ceļam un tādu staffu. Pārking ticketus čeko utt.

Vispār man te patīk, lai arī te ir netīrs un rases sajaukušās nenormāli. Pilsēta liekas tāda maza un jauka, tas ka tā ir liela, nenozīmē, ka crowded and neērta pārvietošanās ziņā (lai gan noteiktas puses, pa kuru iet, gan te nav). Ēšana gan šeit sanāks nenormāli dārgi, prieks, ka somā vēl stāv 2 alus pudeles, kuras pie pirmās izdevības iztukšošu. Te ir tikai sūdais aliņš, kurš maksā 4x vairāk kā dzimtajā pusē.

Nobeigumā attēls lietotājam MansPsihiatrs, kuru fotografējot divas sievietes par mani smējās, ka "are you having fun on every signs?".



Tagad jāsameklē dzīvesvieta un jādodas sākt praksēties. Par to pagaidām esmu piemirsis un jūtos kā tūrists. Tā kā prakses vieta man saistīta ar multimedijiem, domāju, ka patiks gan. Nebūs jāiet "programmēt" sakostiem zobiem. :)


Visbeidzot:



Cheers!
Tags: ,

Comments

neigborhood office :D bļa,velak pec treniņa siokak palasišos,zahjebisj posts vsp
yesss! dzīvs!