***

« previous entry | next entry »
Sun 06.11.22 | 15:35
Cerams, ka par Twitter notikumiem būs kāds garāks apraksts laika gaitā. Kas tik nenotiek!

Atlaist darbiniekus pēc pēdējā gada LOC (Lines of code)? Kāpēc gan ne!
Likt cita, publiska uzņēmuma, Tesla, darbiniekiem izvērtēt Twitter darbiniekus? Kurš gan to negribētu darīt?
Atlikušie darbinieki strādā virsstundas, guļ darbavietā un ir par to sajūsmā.
Daži reklāmdevēji jau pasaka ardievas.
Interneta lietotājs parastais priecājas par atlaistajiem darbiniekiem, jo viņi to vien darīja kā dzēra vīnu un jogoja.
Atkal kārtējā reize, kad Twitter lietotāji mēģina pārmigrēt uz Mastodon un atzīst, ka nesaprot decentralizāciju (paldies Gmail).
Tikmēr Maskam katru dienu nauda deg.

Kas vēl?

Comments {12}

  • gnidrologs

    [info]gnidrologs Link

    Vairums ataisto izskatās pēc nekompetentiem liekēžiem vai woke kārenām, kas acīmredzami strādāja cenzūras aparātā. Šai kompānijai nav reālistiski vajadzīgi 7500 darbinieku. Par rodas doma, ka tik uzblīdusi kadru bāze radīta kādiem naudas atmazgāšanas mērķiem. Kāpēc lai Tesla inženieri nespētu izvērtēt cik kompetenti ir tviteristi? Īstam inženieriem vai programmētājam nebūs grūti atsijāt cilvēkis, kas šajā kompānijas ir tikai priekš ideoloģijas, jogas un vīna, bet kurš veic reālu un kvalificētu darbu.

    Reply | Thread

    • [info]hessin Link

      uff, centīšos īsi :D

      Tas, ka tur ir par daudz darbinieku, tas ir skaidrs. Tāpat kā visos citos startupos, kur klients ir nevis gala lietotājs, bet gan invenstori, kuriem vajag parādīt, ka uzņēmums aug. Un tad nu pieņem pakšiem tos darbiniekus, lai gan izdevumus paši nespēj segt, bet investori turpina iepiķot aiz FOMO un cerībām, ka kādreiz atpelnīs vienā vai otrā veidā (piem., uzņēmums beidzot sāks pelnīt vai atradīsies nākamais FOMO investors). Twitter gadījumā viņu cerības piepildījās, jo Masks pārmaksāja :D.

      Tesla inženieriem ir jāstrādā Teslā. Varbūt viņi šito darīja brīvajā laikā, bet citādi sanāk, ka tiek izšķērdēti Teslas līdzekļi, jo Teslas inženieri dara citas ģēlas. Jebkurš jēdzīgs inženieris būtu pateicis, ka LOC kā metrika ir stulba. Bet izskatās, ka Teslas inženierim nav iekšas iebilst Maskam. Nu un tas, ka ir noplūdusi info par LOC kā metriku, ir tas, ka Teslas inženieri nespēja uztaisīt privātu kanālu Slack-ā.

      Un, protams, ka starp darbiniekiem ir free raideri, bet šitā viņi izlej ārā ūdeni ar visu bērnu, bet man arī liekas, ka viņiem pofig par to - putra būs jāstrebj tiem, kas palikuši un izskatās, ka daļa par to neiebilst. Cits jautājums, vai viņi spēs to izstrebt.

      Reply | Parent | Thread