~ Pirms nedēļas Berlīnē

« previous entry | next entry »
Mon 25.06.07 | 02:51
~ 2 dienu laikā, kad es tur uzturējos uz ielas man ~ 4 cilvēki kaut ko vaicāja par Berlīni un es zināju atbildes :), un vēl laikam es izskatos pēc vietējās :D
Ko nu vēl tur stāstīt, tā ir Berlīne ..


Bija smilšu piļu festivāls pie Hauptbahnhof, parasti notiek pie jūras, bet Berlīne ir īpaša.. Berlīnei smiltis pieved.
Vispār pirms tam nebiju bijusi nevienā smilšu piļu festivālā, cik atminos dažreiz Jūrmalā kas tāds notiek,
bet tā kā šis bija slikti apmeklēts, tad ļāvos ..




Skats no Tempodroma, koncerta notikuma vietas:


Berlīnes apmeklējuma vaininiece:


Bet ar Tori Amos ir tā .. ka es nekad tā apzināti viņu neesmu klausījusies, toties tas ir sanācis diezgan bieži. Praktiski viņu klausos, lai nomierinātu sevi un sajustu, ka ar pasauli viss ir ok.
Nedēļu pirms koncerta ievēroju, ka manā Last.fm profilā Tori Amos ir pārspējusi Tool kā Top Artist over all, lai gan kā jau vienmēr manā statistikā savu pirkstu pieliek mana aizmāršība -
bieži vien aizmirstu izslēgt mūzikas atskaņotāju, atstājot darbu uz nakts laiku. Bet sava ironija ir - par Toriju sāku interesēties aiz tā, ka viņa kopā ar Meinardu, Tool solistu,
bija iedziedājusi koncertā "Muhammed my friend", lai gan pirms tam par viņas eksistenci zināju.

Tad nu kādā jaukā dienā [info]ilka  man paziņo, ka viņai patīk Torijas jaunais albums. Pirmkārt, es nebiju nofiksējusi, ka albums internetā ir jau palaists tautās, otrkārt, tas mani ieintriģēja, jo ar ilku mūsu muzikālās gaumes oficiāli atšķiras par 97,6%. Iepriekšējais Tori albums - The Beekeeper ir izņemts no manas mūzikas rotācijas, tāpēc ar lielu interesi klausījos jauno albumu. Pirmais iespaids - tāds nekāds, bet jo vairāk klausās, jo vairāk patīk. Bet ne jau par to stāsts,- tad pēc ilkas piezīmes es netā sērfoju pēc informācijas un uzdūros, ka Tori ir Eiropā. Un tad tā jocīgi kļuva, jo es nekad neesmu domājusi -- oo, kā gribētu redzēt Tori dzīvajā, tas prātā nebija ienācis, ka es to varētu, tas gan nenozīmē, ka es to negribētu. Ir domāts - Tool, Nine Inch Nails - tos vajadzētu. Tātad ar šo jocīgo sajūtu arī iegādājos biļetes. Pie visa vainīga ir [info]ilka .

Pats koncerts ? Protams, ka labs, atklājās, ka es sēžu 4. rindā. Wīī. Jā, tas bija sēžamais koncerts un man patīk sēžamie koncerti, jo tad nav jātērē enerģija grūstoties, mēģinot nesaspiesties ar aptrakotajiem faniem. Un tā kā es esmu mierīgs cilvēks, tad es arī mierīgi varu izbaudīt koncertu sēžot. Man vispār nepatīk stāvēt, parasti, kad stāvu, man tas apnīk un tad es klusiņām gaidu - āā, kad tas koncerts beigsies, tajā pašā laikā, cerot, ka tas nebeigsies, jo gribas taču izbaudīt vēl un vēl.

Protams, pie pēdējās dziesmas kāds ātri pieskrēja pie skatuves ar puķu pušķi un līdzi viņam parāvās vēl kāds bars, atkārtota izsaukšana, vēl ~ 4 dziesmas. Vispār koncerta otrajā pusē ik pa laikam cilvēki  staigāja gar skatuvi, ne daudz , kādi 10, lai redzētu Tori tuvumā, brīva pārvietošanās bija atļauta, bet ja pie skatuves  sāki stāvēt , tad sargi laipni norādīja, lai kustās . Jo man ir aizdomas, ka pēdējās rindās, neko labi Toriju redzēt nevarēja, vienīgi varbūt skaņa bija labāka.

Tā paša starpā, man kā 4. rindas sēdētājai, tieši pie vidus-centrālās ejas bija ļoti ērti un pārskatāmi, un ja būtu kas tāds noticis kā Nika Keiva koncertā Latvijā - kad visi pie 3. dziesmas piecelās kājās un pieskrēja priekšā pie skatuves, es kā buržujs būūtu ļoti dusmīga. Bet nu nomierinošs ir fakts, ka tā taču ir Berlīne, Vācija, rietumeiropa.

Un Eimosai patīk Berlīne, tā viņa teica. Man arī .

--
Vēl -
http://www.last.fm/event/152274/reviews
Miglainas bildes


P.S. Ja runā par iesildītāju -- tad es dzirdēju tikai pēdējās viņa dziesmas, nobeigumā viņš teica, ka
visas šīs dziesmas ir tapušas aiz tā, ka beidzās viņa 6 gadu ilgās attiecības ar kādu sievieti. Viņam esot tieksme draudzēties ar depresīvām sievietēm un tad viņš mēģina to fix them. It never works. Don`t try it, guys.

Comments {7}

  • Ūūlę

    [info]chimera Link

    par sēžamajiem koncertiem tev 100 procentu taisnība. kaut tevi sadzirdētu lv klubu īpašnieki! lai gan es parasti nošpļaujos un mierīgi sēžu arī uz depo netīrās grīdas.

    Reply | Thread

    • [info]hessin Link

      papildus krēsli - papildus problēmas. Tas varētu notikt, ja vienīgi super-duper grupa kaut ko tādu pieprasītu.

      Reply | Parent

  • kostantējumi

    [info]ilka Link

    man jau likās, ka bieži par daudz runāju [it sevišķi par mūziku] - turpmāk apdomāšu vairāk savu sakāmo :)

    Reply | Thread

    • [info]hessin Link

      Tu tik pamēģini .. grr.

      Reply | Parent | Thread

      • kostantējumi

        [info]ilka Link

        varbūt lai sanāk kaut kur kopā aizbraukt (pastāv taču 2,4% varbūtība ;)

        Reply | Parent | Thread

        • [info]hessin Link

          :) vispār es šad tad paklausos bloc party un varbūt vēl kaut ko sāktu klausīties, ja vien pārvarētu slinkumu.. Un teiksim uz pukelpoppu teorētiski varētu abas braukt..
          Starp citu, tas iesildītājs Joshua Radin Tev varētu patikt, mierīgs, miega dziesmiņas.

          Reply | Parent | Thread

          • kostantējumi

            [info]ilka Link

            ņemot vērā, ar kādu sajūsmu par to, ka neesmu dubļos līdz ceļiem, skatījos Glastonberijas koncertus, nešķiet, ka ļoti vilktu uz kādu festu šovasar.

            pilnīgi pieļauju, ka tas tā rādās tikai tagad [pagājušajā gadā par Pukkelpop izšķīros mēnesi pirms festivāla], kaut gan - nē! es taču nevaru kaut kur trenkāties pa pasauli laikā, kad mūsu vācu draugs plāno būt te :)

            Reply | Parent