klauni

« previous entry | next entry »
Nov. 15., 2012 | 11:48 pm

nupat pirmo reizi dzīvē noskatījos "Good Will Hunting" un vīlos. pēc tam palasīju internetus, un man atkal iekrita acī tā stulbā marihuānas legalizācija, vai pareizāk - self important asshoļu komentāri par tēmu. man vispār besī cilvēki, kas kaut ko domā par visādām tēmām, un pieiet debatēšanai ar tādu degsmi, it kā no viņu intelektuāli loaded sarunas kaut kas būtu atkarīgs. man besī viss šis intelektuālisms, kas tiek likts lietā, lai debatētu internetā - tas ir ļoti smieklīgi. man reāli nāk vēmiens no jums. there, I said it.
Tags:

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {13}

Dārkas Džediēls

(bez virsraksta)

from: [info]darkjedi
date: Nov. 16., 2012 - 12:24 am
Link

Jā cilvēki kas raksta internetā savus viedokļus ir tādi pretekļi, ka lasot pilnīgi rodas tāda sajuta, kā sēdētu uz svaiga neizdirsta sūda, ja vēl kāds iekomentē uz kāda ierakstu tad vispār, sajuta tāda, ka esam nonākuši kaut kādā analfabētu sabiedrībā un viss ko cilvēki māk ir tikai rakstīt viedokli internetā.

Atbildēt | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Nov. 16., 2012 - 10:17 am
Link

lol'd

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


her_crow

(bez virsraksta)

from: [info]her_crow
date: Nov. 16., 2012 - 10:21 am
Link

nav nemaz tik ironiski. this is how I really feel :(

Atbildēt | Iepriekšējais


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Nov. 16., 2012 - 10:22 am
Link

Ja gribas pavemt, tad droshi.
Bet debates (pat nepamatots un rupjsh shitpostings) internetaa ir tas pats, kas debates galjas pasaulee. Taas veido sabiedriibas viedokli. Tev pasham arii noteikti ir viedoklis par dazhaadaam leitaam, bet, kameer tu to nepadari publisku, tikmeer tas paliek tikai tavs viedoklis un, ja nu gadijumaa sanaak taa, ka sabiedribias viedoklis, pateicoties citu indiviidu centieniem un tavai pasivitaatei pamazaam nosliecas preteji taveejam, tad viss – tava dziive nupat kljuva nekvalitatiivaaka, jo tu esi spiests dziivot pasaulee, kas attaalinaajusies no tava iedomaataa ideaala. Kaut vai tikai nedaudz.

Atbildēt | Diskusija


pink_pony

(bez virsraksta)

from: [info]pink_pony
date: Nov. 16., 2012 - 07:38 pm
Link

+1

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]zeno
date: Nov. 20., 2012 - 12:33 pm
Link

so true, you're frightening me

Atbildēt | Iepriekšējais


Nightdancer

(bez virsraksta)

from: [info]nightdancer
date: Nov. 16., 2012 - 12:53 pm
Link

"man vispār besī cilvēki, kas kaut ko domā par visādām tēmām[...]" this totaly made my day, jo īpaši ironisku, to padara fakts, ka varu to lasīt internetā ^_^

un btw - interneta komentāriem ir diezgan liela nozīme sabiedriskās domas veidošanas procesā, zo jā, lielākā vai mazākā mērā tam ir nozīme.

Atbildēt | Diskusija


amidars

(bez virsraksta)

from: [info]amidars
date: Nov. 16., 2012 - 01:12 pm
Link

"interneta komentāriem ir diezgan liela nozīme sabiedriskās domas veidošanas procesā, zo jā, lielākā vai mazākā mērā tam ir nozīme."

Par sho es nebuutu tik paarliecinaats. Ja pienjeemums buutu patiess, mees jau tagad dziivotu Latvijaa, kur zaale buutu legalizeeta, nelatvieshi izsuutiiti un geji nosisti.

+1 Inxam par postu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Nov. 16., 2012 - 04:17 pm
Link

Haha... but srsly. Izsuutiishana un nogalinaashana ir extreemas darbiibas kas uz IRL transleejas kaa sociaalo filtru miikstinaats naids. Dusmiigi skatieni sabiedriskajaa transportaa utml. So, es teiktu, ka internets dod savu artavu shii naidiiguma uztureeshanaa, dazhreiz pat kurinaashanaa.
Kas attiecas uz zaali... pamazaam jau ejam uz, ja ne legalizaaciju, tad dekriminalizaaciju gan. Un, jo speeciigaak prozaaliskie argumenti izplatiisies internetaa, jo vairaak tie izfiltreesies liidz fiziskajai pasaulei. Jo vairaak cilveki saaks par to runaat, jo mazaak baidiisies, un pamazaam, pamazaam pasaule mainiisies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


amidars

(bez virsraksta)

from: [info]amidars
date: Nov. 16., 2012 - 04:53 pm
Link

es piekriitu, ka internets (kaa jebkursh informaacijas nodoshanas veids) var un tiek izmantots "smadzenju skaloshanai".
Tachu, ja tu paskaties komentaarus, tad pie lielaakaas daljas "populaaro" tematu raksta cilveeki, kam jau ir savs (un visai radikaals) viedoklis. No kurienes un kaa ietekmee tas rodaas, kaa liela dalja no shiem cilveeki ir iemaaciijushies lietot datoru (vai vispaar rakstiit) prieksh maniim ir liels jautaajums, tachu, ja shie komentaari speej ietekmeet sabiedriibas viedokli kopumaa, tad ar mums visiem ir beediigi.
Protams, ir arii smiekliigi un interesanti komentaari, tachu taadu ir ljoti maza dalja un parasti pie speficiskaam teemaam.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Nov. 16., 2012 - 05:04 pm
Link

Zealotus nevar paarliecinaat, tur tev taisniiba, bet to jau nevar arii IRL.
Lielo publisko saitu (apollo, tvnet...) komentaaru ietekme tieshaam ir tuva nullei, bet taapeec, ka tur nav apstaaklji, lai saaktos diskusija pat tajos gadijumos, ja sarunaajas ne paaraak ekstreemi noskanjoti cilveeki. Visi vnk garaamejot iekakaa savu vieniigo komentaaru un lido taalaak. Blogos un forumos meedz buut arii citaadaak.
un, ja runaajam par komentaariem, nevar aizmirst arii pashus rakstus - ne jau visus lasiitaajus tie atstaaj vienaldziigus vai pilniibaa noraidoshus. Dazhiem tie praati bish paarkaartojas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


her_crow

(bez virsraksta)

from: [info]her_crow
date: Nov. 17., 2012 - 04:57 pm
Link

that might as well be true sabiedrībā, kuras lielākā daļa pavada savu laiku interneta informācijas telpā. sad truth is, ka lielākā daļa vienkārši skatās televizoru un par internetu kā tādu uzskata draugiem.lv saitu.

manas pretenzijas pret diršanu internetā ir faktā, ka dirsēji nekad mūžā neizbīdīs neko reālajā dzīvē. jā, es piekrītu, ka viņu idejas varbūt ir awesome un mēs visi dzīvotu labāk, ja tās tiktu ieviestas. tomēr vidējam interneta trollim diemžēl ir par īsu, lai pieceltos no sava kompja un actually kaut ko izdarītu lietas labā. tas čalis, kas iekš manabalss.lv ir uztaisījis to zāles iniciatīvu spilgti izceļas uz pārējo dirsēju fona, jo ir paspēris reālu soli savu uzskatu virzienā, kas ir ļoti apsveicami. esmu pilnīgi pārliecināts, ka neviens no jums ne uz ko līdzīgu nebūtu spējīgs, jo tas iekļauj sevī iespēju, ka nāksies piecelties no kompja un pārtraukt dirst. viss, ko jūs varat, ir skatīties kā mainās attēls jūsu priekšā, un tad izteikt par to savas domas, kuras, es atkārtoju, ir loģiskas un atbalstāmas, bet ar to ir par maz, jo jūsu 'sabiedrības dialogu' diemžēl lasāt tikai un vienīgi jūs paši, kamēr lielākā daļa balsstiesīgās sabiedrības skatās TV.

there.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Nov. 18., 2012 - 11:44 am
Link

Jaa, TV shobriid ir populaaraaks, bet trends ir taads, ka tas ir mirstoshs meedijs. Only a matter of time...

No dirseejiem internetaa nekas vairaak netiek prasiits. Labi vien ir, ka vinji neko nebiida IRL, jo diez vai vinji ir pietiekoshi kvalificeeti :) Gribeeja paarmainjas a sanaaca parasts terorakts...
Svariigaa lieta, ir, ka tiek noskanjoti cilveeku praati. Lasot un klausoties ko tev kaads saprotami un atraktiivi staasta par kko, kaa arii dzirdot ko liidziigu no cilveekiem sev apkaart, ir liela iespeeja, ka tu ar laiku kljuusti pielaidiigaaks pret to ideju, pat ja saakumaa taads nebiji (peer pressure) un tad kad sociaalaas aptaujas paraada, ka sabiedriiba saakusi akcepteet x vai y, tad arii politikji uzdroshinaas saakt par to runaat un kustinaat valsts aparaatu uz attieciigo izmainju ievieshanu.
Voila!

Konkreetajaa gadijumaa ar marihuaanu - what I'm sayin is, ka neviens nebiidiitu zaales dekriminalizaaciju sabiedriibaa, kur lielais vairaakums uzskata to par ljaunumu, jo taa buutu politiska pashnaaviiba... taapat kaa kandideet par ASV prezidentu, ja esi ateists.

Atbildēt | Iepriekšējais