no place for a good guy

« previous entry | next entry »
Aug. 27., 2007 | 11:41 am

pirmdienas rīti parasti ir īstais laiks visādiem prātojumiem. kaut kā tad domas peld tik pareizā ātrumā, ka tās ir iespējams noķert un pierakstīt. un arī paanalizēt. pārējā laikā nekas tik nopietns nesanāk...

lai nu kā, es šorīt pamodos tukšā dzīvoklī. nu ar domu, ka tur nebija neviena cilvēka, mēbeles jau vēl bija uz vietas. sajūta bija dīvaina. biju atvēris acis un skatījos uz tām divām tapetēm, kas ar katru dienu, liekas, nāk aizvien vairāk nost no sienas. izkāpu no gultas un devos uzpīpēt, kad pieķēru sevi pie domas "vai tikai es nestaigāju pa grīdu pārāk skaļi". tanī brīdī mani pārņēma tādas dusmas. nē nu, ja jūs tās dusmas varētu iedomāties! es bezmaz biju gatavs tāda negulētā, plikā paskatā nokāpt stāvu zemāk un ar mazo, zilo lauznīti izķeksēt acis tiem iesprindzējiem, kas zem mums dzīvo. likās, ka viņi nav pelnījuši eksistēt, tas nolādētais trolejbusa vadītājs ar savu dumjo sievu.

aizpīpēju cigareti un rīta reibonī kaut kā nomierinājos. ok, mēs bijām pārāk skaļi, mums patīk tusēties pa nakti, izmantot piepūšamo pufu kā batutu, mums patīk skaļi kniebties, mums patīk kliegt, mums patīk skaļš smagais metāls. bet nu kamon, it is our nature. un tā nu es šo domu attīstīju mazliet tālāk un sapratu, ka tādiem cilvēkiem kā mums patiesībā būtu bijis jākāpj vagonā un jādodas uz Sibīriju, jo sabiedrībai mēs neesam vajadzīgi. turpretī trolejbusa šoferis (kurš iespējams ir normāls džeks, kas ar mums iedzertu) ir sabiedrībai vajadzīgs un derīgs cilvēks, tāpēc viņš attaisno savu eksistenci. mēs neattaisnojam. mēs esam parazīti un liekēži, un mēs graujam sabiedrību.

doma pati no sevis turpināja attīstīties un es nonācu līdz nākamajai atklāsmei. sabiedrība kā tāda ir ārkārtīgi svarīgs faktors, lai cilvilizācija spētu eksistēt. indivīdiem ir jāsadarbojas. atkal pārņēma dusmas un žēlums, jo sabiedrība nekad nesapratīs, ka viņi ir tikai faktors. viņi nekad nesapratīs civilizācijas jēgu. viņi vispār nekad neieraudzīs lielo bildi, un savā priekšā nekad eksistenci neattaisnos lielajā bildē. viņi nekad nesapratīs savu vienīgo dzīves mērķi un eksistences attaisnojumu - pieredzes uzkrāšanu. viņi nekad neaizdomāsies ārpus "bļeģ, tie loši atkal tur taisa bujānu, bet man rīt 4os jāceļas un jākruķī baranka trolejbusam". sabiedrība nesapratīs, ka tā snauž un neļauj vaļu savam potenciālam.

pārņēma bezpalīdzība. tie loši zem mums jau nav vainīgi, ka ir stulbi. es turpretī esmu vainīgs, ka esmu sajājis savu prātu ar lielo ainu un tagad nekad vairs nespēšu iekļauties barankas kruķītāju sabiedrībā, kas valda pār pasauli. vot tieši es esmu vainīgs, ka man riebjas racionālisms un loģika. man pašam no visa atklātā un piedzīvotā ir sūdīgāk. no vienas puses, esmu pacēlies augstāk, bet viņu mērvienībās es esmu nobraucis nahuj uz elli un vēl zemāk.

-ko mēs bļeģ vispār te darām, Inx?
-v smisļe
-nu te, uz zemes...
-da ar hreņu nodarbojamies. noteikti ir arī interesantāki veidi, kā pavadīt bezgalību.


fuck it! vai es vispār jebkad uz šīs zemes kaut kur sajūtīšos kā mājās?
Tags:

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {11}

The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Aug. 27., 2007 - 01:01 pm
Link

Aaa !palagtrauksme! :D

Izskataas, ka tas paaris ir tev pamatiigi uz nerva uzkaapis.
Vai saimniece bija saudziiga? Nav represijas pret tevi uzsaakusi?
Diemzeel tas ir otrs lielais dziivoklju miinuss (pirmais ir taa klaustrofobiskaa sajuuta, ka esi ieslodziits mazaa dzelzbetona kastiitee starp daudzaam identiskaam kastiiteem, kaa viens no milziiga trushu buura iemiitniekiem).

Bet no otras puses, dzivoklim ir arii liels pluss - vienkarshaaks un leetaaks maintenance. Kaut gan tas nav tik noziimiigi, ja dziivoklis actually nepieder tev, bet tiek iireets.

Imho there are two ways - the harmonic and fuckitic. Kuru tu taisies izveeleties?

Atbildēt | Diskusija


her_crow

(bez virsraksta)

from: [info]her_crow
date: Aug. 27., 2007 - 02:02 pm
Link

da nez. paskatīšos, ko viņa man šovakar teiks. vēl jau nekādas represijas vai kas tāds nav. ir tikai saīdējušies apakšējie kaimiņi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Aug. 27., 2007 - 02:06 pm
Link

Ah veel tikai priekshaa taa saruna? Shausmas!
Tad es vakaraa uzmaniigi klausiishos vai nesajutiishu kaadu vibration in the Force :) un tureeshu iikshkjus.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


her_crow

(bez virsraksta)

from: [info]her_crow
date: Aug. 27., 2007 - 02:42 pm
Link

paldies, paldies :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Axa

(bez virsraksta)

from: [info]axa
date: Aug. 27., 2007 - 03:22 pm
Link

The thing is that civilization is build upon the simple minds and working hands of such men, but it is driven and raised to evolution only by those that can think outside the box and actually most of the time don't fit into it...
Hence we do have a purpose int he whole system...we are the random chaos element that lets the system develop and not stagnate...we are here for the simple purpose to fuck with society ;)

Atbildēt | Diskusija


The Atis

evolucija

from: [info]atiitis
date: Aug. 27., 2007 - 04:01 pm
Link

Yes, it is known that only by fucking with smth can one improve the said smth. :))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


her_crow

Re: evolucija

from: [info]her_crow
date: Aug. 27., 2007 - 04:11 pm
Link

ye doth speakest truth :P
but where the hell am I going to live if the hard-working part of the society kicks me in the balls for fucking with them?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Axa

Re: evolucija

from: [info]axa
date: Aug. 27., 2007 - 04:15 pm
Link

a monastery? :)
well these sort of things have a tendency to sort themselves out with time...but you have to be patient and let them develop in their own time

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


The Atis

Re: evolucija

from: [info]atiitis
date: Aug. 27., 2007 - 04:28 pm
Link

Yes, Inx, your neighbors are ancient already. They'll die off in no time :) Just wait and see - if your karma is good, they will be replaced by some sexy and lonesome bachelorettes :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


her_crow

Re: evolucija

from: [info]her_crow
date: Aug. 27., 2007 - 04:40 pm
Link

it is about the damn time I finally get THAT lucky :D

Atbildēt | Iepriekšējais


The Atis

Re: evolucija

from: [info]atiitis
date: Aug. 27., 2007 - 04:24 pm
Link

Izlasot to pirmo teikumu, atcereejos Family Guy seeriju, kur Piiters uzlika sava jaunaa baara izkaartni "Ye olde pub", tad padomaaja un nomainiija pret "Ye old pube" :D

Es domaju, ka tev ir reaalas iespeejas tikt iztriektam, tikai tad, ja trokshnjaino tusinju skaits meenesii parkaaps kaadu noteiktu ciparu (teiksim 1). Taa ka nav par ko uztraukties. Buus motivaacija braukt pie citiem tuseet :)

Atbildēt | Iepriekšējais