kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 16th, 2015|10:08 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kas vainas Gundaram Āboliņam? Kāpēc viņš ir tik konservatīvs?

sensen atpakaļ kaut kādā intervijā viņš stāstīja par sievietēm, nu, tur, kādām viņām jābūt maigām, pazemīgām, noteikti ne bokserēm etc. Par sievietēm lai nu tā būtu, nav nekas neparasts, ja vīrietis par sievieti nedomā sociāla aģenta kategorijās, bet gan kā par potenciālo partneri un nav nekas neparasts, ja indivīdam ir savas preferences partnera izvēlē.

bet te izrādās, ka Gundars Āboliņš FB "parakstās zem katra vārda". Un katrs vārds ir Ingūnas Rībenas sviestainais murgs par Dainām un Hitleru (dievgodavārds, šī ir tā reize, kad es ļoti nožēloju, ka nemāku nodarboties ar animāciju, tas Rībenas teksts pilnīgi ir gatavs scenārijs makabrai multenei!). Juris Petraškevičs vienā teikumā nokomentē, ka viņam gan tāda totalitāra domāšana nesaista un viņš vairāk atbalsta Mežinskas pozīciju, uz ko G.Ā atbild: "Bet es, redz, Jurīt, nepiekrītu! Es domā'ju, ka Ingunai ir dabiska un pamatota patiesība! Lai cik tas arī neērti mums šodien liktos! Jurīt, mēs vēl arvien cenšamies domāt un vērtēt, nevis reproducēt frāzes par totalitāru domāšanu un tamlīdzīgām lietām! Man domāšana nav sveša, bet vitāli nepieciešams process, tāpēc atļaujos arī savas domas paust! To taču drīkst? Jeb visiem jābūt orientētiem?"

tas paternālais "Jurīt" pamatīgi griež ausī. Juris Petraškevičš savā jomā ir vienā rangā ar GĀ viņa jomā.


bet gadījumā, ja kāds māk taisīt multenes, piesakās, davaj uztaisām kopā "Dievu mijkrēslis according to Ingūna Rībena".
linkpost comment

Comments:
From:[info]divi_g
Date:January 16th, 2015 - 11:17 am
(Link)
Skatoties uz to, kas notiek Krievijā, pārņem bik bažas par to, cik ātri sabiedrība var iekrist ultrakonservatīvismā (lai neteiktu, ka fašismā), ja kāds papūlas "mazgāt smadzenes".
[User Picture]
From:[info]blond
Date:January 16th, 2015 - 12:02 pm
(Link)
Man par GĀ jau sen surds sāp. Tuk lielisks aktieris un tik aprobežots politiski.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:January 16th, 2015 - 03:38 pm
(Link)
mātes komplekss?
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:January 16th, 2015 - 04:05 pm
(Link)
Mazliet paskatījos, par ko ir runa. Interesanti. Man jau arī vairāk simpatizē Mežinskas viedoklis.

Vēl interesanti, ka pēdējā laikā liels uzsvars ir uz to, lai attīstītu "kritisko domāšanu". Piemēram, man šķiet, ka vajag pamatīgi attīstīt arī, teiksim, "pieņemšanas domāšanu", tas ir, jebkuru lietu apskatot, nevis sākt ar domu "wtf tas ir", bet gan ar "o, tas ir lieliski un man var noderēt" :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 16th, 2015 - 10:45 pm
(Link)
vairākus gadus atpakaļ trends bija aicināt "domāt" vispār, tagad jau domātsaucēji ir attīstījušies līdz "domāt kritiski". Kas, protams, ir labi un vajadzīgi, bet sliektos piekrist, ka ir arī citi komponenti, kurus nenāktu par sliktu iekļaut.
[User Picture]
From:[info]junona
Date:January 16th, 2015 - 08:15 pm
(Link)
Brīnišķīgs aktieris, bet šo gandrīz vai kauns lasīt. Bet nav jau pirmais piemērs , kur abas šīs īpašības lieliski sadzīvo vienā cilvēkā.
Bet šajā gadījumā ironiskākais ir tas, ka GĀ kaut kā ir palaidis garām, ka tieši Rībenas nostāja paredz, ka tai nepiekrist ir turpat vai nostāties blakus Hitleram un pārējiem slepkavām.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 16th, 2015 - 10:46 pm
(Link)
Lūk, lūk!