kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 7th, 2009|11:47 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , , ]

Kā jau kārtīgai mājsaimniecei pieklājas, šodien devos iegādāties veļas mazgājamo pulveri. Piedāvājums immense: rex, ariel, bonux, tide, omo, persil, perwool u.t.t., u.tjp. visi gandrīz vienādās pakās ar drausmīgu ķīmijsmaku piedāvājumiem aļa landiši, ļemon i kalnufrešness un miljardiem infromācijas burtiņu, izmētātiem pa visiem stūriem, tipa, ūdens temperatūra un cietības pakāpe, auduma krāsa un tips, veļas mašīnas tips, netīrības pakāpe, līdzekļa daudzums, iedarbības veids un intensitāte u.t.t., ķīniešu ābece tojesķ.
Tad nu kā jau kārtīgai mājsaimniecei pienākas, pirms izdarīt savu - uz mēnesi liketnīgo - izvēli, izčekoju, vai Bartam Mītoloģijās bija taisnība vai nē.
Diezgan trāpīgi. Daudzajiem nosaukumiem ar galvu reibinoši dažādājiem pozitīvo īpašību komplektiem apakšā bija vien 3 firmas un gandrīz identisks sastāvs..


Pirms miega, arī kā kārtīgai mājsaimniecei pieklājas, nometīšos pie gulēt-iešanai-sagatavotas-gultas-malas, aizvēršu acis, salikšu plaukstas kopā un karsti jo karsti no visas sirds un dvēseles salūgšos, lai Šleseram piemetas kāda nelāga kaite, vai arī, lai drīzumā viņam dzīvē sāk klāties gauži jo gauži, ai, cik gaužigaužigauži
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:September 8th, 2009 - 09:20 am
(Link)
Tā kā man aplam riebj, ja drēbes dvako pēc jebkāda mazgājamā līdzekļa, pie kam iru aprīkota ar alerģiskiem pēcnācējiem, pērku tikai šitentos nesmaržīgos - Neutral, Minirisk un šad un tad rūpēs par Zilajiem Vaļiem arī kādu aikoloģisko purvelīti. Ja pavisam godīgi - natural born baltas sporta zeķes atkal pagalam baltas ar šiem dabūt nevar. Jabšu varbūt ūdens pārāk ciets?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 8th, 2009 - 09:25 am
(Link)
kad bija nauda mēs lietojām tikai veģetāros ekopulverus, bet, nu, 7Ls par 24 mazgāšanas reizēm, salīdzinot ar 4Ls par 60 ir ievērojama starpība, ņemot vērā, ka mums te mājās seskuļi dzīvo un veļas maš'īna tiek pielādēta katru/katru otro dienu.
Ekopulveru negatīvā īpašība tiešām ir tā, ka pleķus nekādus neizņem - tur vajag atsevišķi kaut kādus tīrītājus pirkt un ķēpāties pa vienam drēbjgabalam vien, bet pozitīvi tas, ka nav tās drausmīgās smakas, kā arī audumi ievērojami labāki ilgāku laiku saglabājas.
bet nu, bagāts kā grib, nabags kā var...
[User Picture]
From:[info]marija
Date:September 8th, 2009 - 02:23 pm
(Link)
kāpēc jāvēl kādam nedienas?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 8th, 2009 - 06:17 pm

starpība

(Link)
Nevis 'kādam', bet gan šleseram. un nevis 'ņedienas', bet gan, lai viņam pašam ir gauži.