kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 7th, 2012|09:47 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pēdējais brīdis izdomāt (vai uzzināt no jums) kādu foršu mērcīti ar ko sasiet kopā rīsus un laima lapās/citronzālē marinētu lasi. Es jau iztiktu bez, bet vecākā paaudze noteikti sūdzēsies, ka 'par sausu'.

un - vai ir kāds veids, kā ēdami savienot svaigu ķirbi ar cieto sieru?
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 7th, 2012 - 09:57 pm
(Link)
kurirkurirkurvardabūt laima lapas?
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 7th, 2012 - 10:02 pm
(Link)
gemosā, saldētas bija
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 7th, 2012 - 10:03 pm
(Link)
ah saldētas. būs jāpaskatās, labāk kā kaltētas :)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 7th, 2012 - 10:07 pm
(Link)
skaidrs, ka labākas. un stockamnī (varbūt arī gemosā, nezinu) ir kaltēts galangans, pie āziešu zupām - izcili
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 7th, 2012 - 11:21 pm
(Link)
o, galangals noderēs jo koši, jo cik tad var viņa vietā to ingveru. un laima lapas mums te vienmēr dūra un mija veda svaigas, un tad glabājām saldētas, bet tūliņ beigsies. labi, ka citronzāle aug dārzā.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 7th, 2012 - 10:01 pm
(Link)
var jau vienkārši uzpilināt soju light. var kaut ko samiestarot no saldās čilli mērces un citrona sulas, varbūt medus. tas tā pa vienkāršo. bet cietais siers jau iet visur, kaut pa virsu vai iekšā ķirbju biezenim.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 7th, 2012 - 10:06 pm
(Link)
sezameļļu arī var piepilināt.
ja nav tās saldās čilli mērces (kas ir vēl labāk), sataisi kaut ko pati no svaiga čilli pipara, sojas, laima sulas, medus, sezameļļas, saspiesta ķiploka, var pievienot drusku kukurūzas cietes biezumam
ai, tas viss uz izjūtu, vienkārši jāņem tās āziešu lietas un jāmēģina\
(klau, šovakar ieraudzīju tās kastes un atcerējos, ka nedēļas nogalē atkal aizmirsu saškirot priekšmetus, mēģināšu izdarīt rītvakar, pierakstu kalendārā)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 7th, 2012 - 10:13 pm
(Link)
ingveru saspeistu var likt klāt tai mērcei arī
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 7th, 2012 - 10:15 pm
(Link)
re, kur arī smuka mērcīte: http://www.krystaslifeinfood.com/2011/08/asian-salmon-with-ginger-scallion-sauce.html

pameklējies internetos uz asian salmon sauce, tur ir daudz
[User Picture]
From:[info]blond
Date:August 7th, 2012 - 10:16 pm
(Link)
tikai tu jau nepateici, kā tas lasis tiks gatavots - cepts, grillēts, tvaicēts? jēls? no tā arī daudz atkarīgs. tā ka paļaujies tik uz izjūtu
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 7th, 2012 - 10:17 pm
(Link)
paldies par ieteikumiem un receptēm, ņemšu vērā (pašai pa netu pēdējā brīdī bāāāig negribas) :)

par kastēm - ok
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:August 7th, 2012 - 10:15 pm
(Link)
Vai, no ķirbja gan zupa, gan biezenis (tur gan, atkarībā no ķirbja, kaut ko vēl vajadzētu), gan cepts ķirbis, un rīvēts siers jau vispār muļķa drošā piedeva visam no minētā, un daudz kam citam.

Par lasi un rīsiem... kaut kāds suši, goda vārds.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 7th, 2012 - 10:24 pm
(Link)
ķirbis svaigs.
un siers nav muļķu drošs stafs, kā jebkura visai specifiska, izteiktas garšas lieta :)
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:August 7th, 2012 - 10:27 pm
(Link)
Cietais siers? Rīvēts? Specifisks? Srsly?