kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 24th, 2012|01:00 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
īzī pīzī

Lūk, tipa, oriģinālā recepte, bet, tā kā es esmu slinka un pavirša, sataisīju 'light' versiju. kulinārie pūristi aizgriežas, pārējie var lasīt, kā ātri tikt pie garšīga ēdamā:

1) uz vienu baklažānu rēķina vienu nelielu papriku un, tā kā man garšo sīpoli, tad ņēmu 1/2-1 sarkano sīpolu. garšo arī ķiploki - ņēmu tā pavairāk, sāls, tahini u.c. garšvielas. dārzeņu vai gaļas buljōns whtever.

2) izlaidu pirms-sagatavošanas fāzi un karstā cepeškrāsnī šāvu iekšā šķēlēs sagrieztus baklažānus, uz pusēm sagrieztu papriku (vēlams likt ar griezumu uz augšu, tad cepoties viss šķidrums satek piparā iekšā) un ķiplokus.
cepeškrāsns vispār ir forša lieta, īpaši, priekš-sagatavojot zupas izejvielas. piem, krāsnī cepti puravi, bietes, burkāni iģeaļņiks borščam u.tml.

3) kamēr tie cepeškrāsnī cepās (vidēji 20-25min), sacepu sīpolus un mēģināju pagatavot tahini

4) tahini top elementāri - apcep (ar sezamsēkliņām tas notiek ātri) sezama sēklas, samaļ kopā ar pāris tējkarotēm eļļas. tā kā nevarēju atrast maļamo uzgali kombainam, spaidīju ar piestiņu, nevarētu teikt, ka sanāca 'pasta', drīzāk gan vnk saspaidītas sēkliņas, bet po*

5) ņem no cepeškrāsns laukā, pavirši sagraiza un liek pannā uz sīpoliem sutināties. pielej klāt bujonu. Tā kā vakar vārīju savu dārgo liellopgaļu, bija pārpalicis novārījums, to arī pielēju. Oriģināli it kā būtu jābūt dārzeņu buljonam; šajā sakarā iesaku "krāt" maraziļņikā no ēst gatavošanas procesa pārpalikušos dārzeņu un sakņu atgriezumus a ļa kāposu kaceni, burkāngali, selerijas saknenis etc., pēc tam, kad nepieciešams, no tiem var savārīt ļoti labu dārzeņbuljōna pamatiņu.

6) liek blenderī un kuļ. klāt nedaudz sāls, kajēnas piparu un, tā kā nebija receptē norādītā koriandra, tad liku klāt savu iecienīto maisījumu: malts ingvers, malts kardamons, malts muskats. Sakuļ, piespiež citronu (labi, ka bija; ja nebūtu, tikpat labi iztiktu), piemaisa tahini un voila!
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:April 24th, 2012 - 04:55 pm
(Link)
izskatās labs kulinārais blogs...
tahini pastu var nopirkt dabas dobē
man gan vēl ir no jerusaelmes vestā
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 24th, 2012 - 05:55 pm
(Link)
kā rakstīts tajā (vai varbūt citā) blokā: tahini ir tik vienkārši pagatavojams, ka to vnk nav iespējams nepagatavot mājās, pašam :) 200gr. Zelta Rieksta sezampaciņa ar atlaidēm Rimi maksā 59 santīmus. no tā man sanāca vesela zupasbļodiņa saspaidītu sēkliņu. vakarā atradīšu maļamo uzgali un ieburkošu normālu pastu

p.s. bet 'jeruzālemes' tahini izklausās mmmmmmm
[User Picture]
From:[info]blond
Date:April 24th, 2012 - 06:06 pm
(Link)
varēt jau var, skaidrs. kad man uznāk, es arī karija pastas taisu pati. bet tur vajag noskaņojumu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 24th, 2012 - 06:22 pm
(Link)
par noskaņojumu - tiesa
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:April 24th, 2012 - 06:31 pm
(Link)
Ā, paldies, to es šovakar gatavošu.