kanariņš - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Apr. 24th, 2012|01:00 pm

helvetica
īzī pīzī

Lūk, tipa, oriģinālā recepte, bet, tā kā es esmu slinka un pavirša, sataisīju 'light' versiju. kulinārie pūristi aizgriežas, pārējie var lasīt, kā ātri tikt pie garšīga ēdamā:

1) uz vienu baklažānu rēķina vienu nelielu papriku un, tā kā man garšo sīpoli, tad ņēmu 1/2-1 sarkano sīpolu. garšo arī ķiploki - ņēmu tā pavairāk, sāls, tahini u.c. garšvielas. dārzeņu vai gaļas buljōns whtever.

2) izlaidu pirms-sagatavošanas fāzi un karstā cepeškrāsnī šāvu iekšā šķēlēs sagrieztus baklažānus, uz pusēm sagrieztu papriku (vēlams likt ar griezumu uz augšu, tad cepoties viss šķidrums satek piparā iekšā) un ķiplokus.
cepeškrāsns vispār ir forša lieta, īpaši, priekš-sagatavojot zupas izejvielas. piem, krāsnī cepti puravi, bietes, burkāni iģeaļņiks borščam u.tml.

3) kamēr tie cepeškrāsnī cepās (vidēji 20-25min), sacepu sīpolus un mēģināju pagatavot tahini

4) tahini top elementāri - apcep (ar sezamsēkliņām tas notiek ātri) sezama sēklas, samaļ kopā ar pāris tējkarotēm eļļas. tā kā nevarēju atrast maļamo uzgali kombainam, spaidīju ar piestiņu, nevarētu teikt, ka sanāca 'pasta', drīzāk gan vnk saspaidītas sēkliņas, bet po*

5) ņem no cepeškrāsns laukā, pavirši sagraiza un liek pannā uz sīpoliem sutināties. pielej klāt bujonu. Tā kā vakar vārīju savu dārgo liellopgaļu, bija pārpalicis novārījums, to arī pielēju. Oriģināli it kā būtu jābūt dārzeņu buljonam; šajā sakarā iesaku "krāt" maraziļņikā no ēst gatavošanas procesa pārpalikušos dārzeņu un sakņu atgriezumus a ļa kāposu kaceni, burkāngali, selerijas saknenis etc., pēc tam, kad nepieciešams, no tiem var savārīt ļoti labu dārzeņbuljōna pamatiņu.

6) liek blenderī un kuļ. klāt nedaudz sāls, kajēnas piparu un, tā kā nebija receptē norādītā koriandra, tad liku klāt savu iecienīto maisījumu: malts ingvers, malts kardamons, malts muskats. Sakuļ, piespiež citronu (labi, ka bija; ja nebūtu, tikpat labi iztiktu), piemaisa tahini un voila!
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.