kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 23rd, 2012|03:46 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
man šķiet, ka hipsteru fenomens ir ļoti iezīmīgs tieši viena iemesla dēļ: tas ilustrē civilizēto balto cilvēku 'iedzimto' ļaunumu. hhh. ja ikviena cita subkultūra pašdefinējas, nu, tur sastrādā visādus marķierus, estētiskos, valodiskos, ne-lingivistiskās komunikācijas u.tml. kōdus un attiecīgi var un tiek pozicionēta iepretim jebkurai citai sub- vai nesub kultūrai (reperi pret metālistiem, panki pret sabiedrību u.t.t.). kurpretī tie, kas tiek apzīmēti ar hipstera pavārdu, vienkārši ir tādi, kādi ir un to, kādi tieši viņi ir, definē ikviens cits. hipsters sevi nesauc par hipsteru; nesauc vispār nekā; to dara citi, kas paši neesot hipsteri. paraksti šo nosaukšanas aktu apvienojot ar tam sekojošo ierēkšanas procedūru.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:April 23rd, 2012 - 03:59 pm
(Link)
varētu hipsterus turpmāk saukt par "vārdā neminamajiem"
[User Picture]
From:[info]up
Date:April 23rd, 2012 - 04:14 pm
(Link)
ai nu beidz, tieši tādi kādi viņi ir...es nedomāju, ka sabiedrībā realitātē būtu tik daudz Lunu Mīlabu ar redīsiem ausīs.
[User Picture]
From:[info]arturs
Date:April 23rd, 2012 - 04:14 pm
(Link)
"hipster" signifies a cultural mythology, a crystallization of a mass-mediated stereotype generated to understand, categorize, and marketize indie consumer culture, rather than an objectified group of people
From:[info]unpy
Date:April 23rd, 2012 - 04:27 pm
(Link)
Nezinu, nezinu, vai tas ir baiss fenomens:
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:April 23rd, 2012 - 04:47 pm
(Link)
Gribi teikt, ka viņi ir bijuši visu laiku, bet tikai tagad ir izlīduši no savām alām?
[User Picture]
From:[info]arturs
Date:April 23rd, 2012 - 04:53 pm
(Link)
nevis kāds ir izlīdis no alām, bet ir parādījies stereotipisks skatījums, kas jau labu laiku pastāvējušas lietas apraksta un kategorizē kā kādai subkultūrai piemītošus, un, pateicoties šādam skatījumam, tiek pamudināta sekošana ar to saistītajiem trendiem, kas to vēl vairāk apstiprina, utt
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:April 23rd, 2012 - 05:01 pm
(Link)
Nu, un kas vainas par šādiem sekotājiem iesmīkņāt, un nosaukt viņus vārdā?
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]arturs
Date:April 23rd, 2012 - 05:08 pm
(Link)
nezinu, droši vien nekas daudz, izņemot to, ka šāda "iesmīkņāšana" turpina barot stereotipus, kā arī to, ka ņirgāties par subkultūrām ir lēts humors. šādi iesmīkņātāji pirms dažiem gadiem visdrīzāk rādīja ar pirkstiem arī uz emo.
(Replies frozen) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 23rd, 2012 - 05:29 pm
(Link)
atļaušos pateikt pēdējo vārdu un iesaldēt pasākumu. manuprāt, var draudzīgi pavilkt uz zoba tos, kas paši sevi definējuši kā X vai Y vai identificē ar X vai Y, bet ļaudis, kas dzīvo savā nodabā, pēc kkādiem obskūriem parametriem nodēvēt par Z un tad izsmiet Z, šķiet nedaudz tā kā dumji.
(Replies frozen) (Parent)