kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 19th, 2012|12:58 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

šodien 18:00 Nabaklabā veras vaļā Ernesta Kļaviņa gleznu izstāde. iesaku aiziet. nē, nu, tie, kam laikmetīgā māksla kaulus lauž, drīkst arī nepūlēties, bet visiem tie, kas vēlas kko močnu pieredzēt, drīkst ar puķu pušķi šodien vai bez puķu pušķa jebkuru citu dienu līdz 21.maijam nokļūt Nabaklabā, Meijerovica blv. 12.
Viens no tiem retajiem ārtistiem, kas darās savā nodabā, jo darīties patīk un šī darīšanās brīvība šķiet galvenāka par vissavienības nopelniem bagāto godarakstu saņemšanu. lai gan arī tie, protams, secen nav gājuši..
linkpost comment

Comments:
From:[info]antons_v
Date:April 19th, 2012 - 10:23 pm
(Link)
"darās savā nodabā, jo darīties patīk"

Cienu šito. Un aiziešu arī.
From:[info]antons_v
Date:April 19th, 2012 - 10:35 pm
(Link)
Es varbūt ne katru reizi noformulēju visu tā, lai būtu saprotams, bet laikmetīgā māksla pārāk bieži izrādās sapisusies meistarībā.

Ne man par to spriest, protams.

Bet Ernests Kļaviņš ir sakarīgs cilvēks. Vienkārši cilvēks, kurš prot zīmēt un ir sazīmējis lietas. Kāpēc gan citiem vienkārši cilvēkiem neaiziet uz to paskatīties? Nudien, kāpēc ne?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 20th, 2012 - 12:44 pm
(Link)
labrīt. tamdēļ, ka laikmetīgā māksla notiek šeit un tagad? pēc 100 gadiem, kad institūcijas būs atsijājušas kanōnu, gan jau skatītāji skatīsies tāpat, kā mēs tagad uz 19.gs. gulbīšiem, sajūsminoties par meistarību, izdomu, pamatīgumu vai ko nu tur vēl ne. mani atkal fascinē tā potencialitāte, kas ir pieredzama tieši, esot klāt šajā tapšanas brīdī. nu, kad kļūst iespējams redzēt, kā veidojas kanōns, kādā veidā tiek izcelts viens un tiek nozaudēts pavisam kas cits, iespējams, tikpat izceļams; tas ļauj arī citādāk paskatīties uz to vēsturi, kas tagad kanonizēta karājas pie mmuzeju sienām. redzēt, cik nebūt ne "autoritatīva", bet gan 'laikmeta gara, dirskursu un naratīvu ietekmēta/nosacīta' tā ir. etc. etc.
From:[info]antons_v
Date:April 20th, 2012 - 02:39 pm
(Link)
Piekrītu, piekrītu.

Analoģiski būtu iet klausīties kaut kādas jaunās grupas, starp kurām ir daudz imitētāju un nemākulīgu spēlētāju, bet var iznākt sadzirdēt the sound of future classic. Tikai tur jābūt milzu pacietībai un spējai neuztvert to visu personiski. Man laikam nav ne viena, ne otra.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 21st, 2012 - 04:32 pm
(Link)
vai arī redzēt/dzirdēt 10 dažādus "burvju flautas" uzvedumus un priecāties par to, cik dažādi un ar kādiem akcentiem radošās komandas ir interpretējušas materālu.