|
[Apr. 10th, 2011|06:07 pm] |
Šodien maksimā visām kūptinātajām zivīm akcija, pat zutim etc. Laikam utilizācijas termiņš tuvojas beigām, tad nu met pakaļ. Neko, paņēmu sev brokastīm jūras asari. arī jūras kāpostus. pēdējiem sastāvs sekojošs:
jūras kāposti, sīpoli, paprika rapšu eļļa, sāls, cukurs, sojas mērce, melnie pipari skābuma regulētājs E260 garšas stipr E621, E627, E631 saharīns E954 konservants E211 (yay!)
džīzas, tie taču ir tikai jūras kāposti! aplej ar eļļu un turi vēsumā. Būs jāiečeko Rimi, kur vismaz var nopirkt bez visām tām sipolu un paprikas piedevām, varbūt tad mazāk stabilizētāju un regulētāju iekšā būs. Diezin kādā gāzes kamerā tā zivs ir kūpināta; to sastāvu droši vien vēl nav nolikums uzrādīt uz etiķetes...
desertā zemeņu-banānu dzeramais jogurts. Garšīgs, tikai sastāvu arī labāk neskatīties. |
|
|
Comments: |
šon sagribējās gaļu - iegāju veikalā un nopirku ... sirdi ;D imho vienīgā gaļa, kas netiek mērcēta ... nu vismaz pēc vizualizācijs un palpācijas secinājums ;D
ir jau ok, gana daudzi E ir dabiskas izcelsmes un it kā nevainīgi, bet cita daļa ir vnk drausmīga ķīmija un, ja dienas laikā apēd ne tikai vienu, bet arī kādus citus produktus, kuros ir viss tas pats iekšā, tad dienas beigās kādu sauju to mēslu esi dabūjis sevī iekšā. no dienas dienā. un bilde kkāda nepatīkama rādās
| From: | str |
Date: | April 10th, 2011 - 06:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
cik man teica- stokmanī ir tie kāposti ar vismazāk/bez piedevām, ti- pērkami:)
jogurtus pacilāju- ar želantīnu:( noliku apakaļ
nu, vnk jāskatās, kas rakstīts uz etiķetes (arī "svaigajai" sveramajai produkcijai) un jācer, ka neviens tur neko ārpus kārtas, klusībā nav iebēris :D
| From: | str |
Date: | April 10th, 2011 - 06:28 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ko tu domā ar svaigu? sveramu? tā jau ar no kādas mucas sagāzta... stokmanī tie esot tik ar eļļu...
| From: | bozena |
Date: | April 10th, 2011 - 07:43 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aiz tam es reti pērku pusfabrikātus,dikti daudz gatavoju mājās un tādā kārtā nokurinu varen daudz Gazprom gāzes. Tak līdz maizes cepšanai un govs turēšanai arī man vēl tālu, un mazcienījamais ražotājs jau pat gaļu pamaqnās sapačkāt ar sojas pienu, jo tas gaļā iet iekšā labāk kā ūdens, tā kā skaidrs, ka visi mēs reiz tur būsim un droši vien pamanīsimies pēc nāves spīdēt kā jāņtārpiņi un nesadalīties līdz Saule pārvērtīsies par supernovu.
tas skābuma regulētājs A260 - ir parastais etiķis, bet konservants E211 - nātrija benzoāts (tas pats, kas atrodams brūklenēs....), tā kā divas sastāvdaļas vēl var norakstīt kā pietiekami dabiskas un nekaitīgas
jautājums ir, kā tās visas saistās savā starpā un, pat ja konkrētajā produktā viss ir pieļaujamajās normās, cik daudz produktu ar E es dienā apēdu un kāda tad ir kopējā E u.c. (modificētie stafi, ar papildus enzīmiem un hormōniem, pesticīdiem blakus stāvējušie) stafu bilance manā organismā no rūpnieciski ražoto produktu patērēšanas..
ar tiem brūkleņu un dzērveņu ekstraktiem jābūt drusku uzmanīgākiem kā pret parastu nejodēto sāli
formula var būt jau tā pati, tak kvantums kas sastopams dabiskajos produktos korelē pret pusfabrikātu kā kārbiņa pret spaini - tādā proporcijā neviens pat pie pilnas veselības brūklenes nenotiesās, bet ja notiesās, tad organisms noreaģēs ;)
Es ar te gribēju atrast jūras kāpostus bez tik foršā E, bet man tas neizdevās, jo diemžēl, pat tie, kuri ir tikai vnk jūras kāposti bez nekā, arī tur pamanās iegāzt kādu E...Sviests! | |