|
[May. 17th, 2009|10:16 pm] |
kamēr thel ik pa brīdim šausmīgi ļauni ieķiķinoties lasīja Liepnieka tekstu Klubā, es uzrāvos uz kaut kādu LV reklāmas žurnālīti, kurā no LV labumiem tika reklamētas mencu aknas un vēl klāt piekabināta receptīte. Atminējos eksportam svaigi safasēto, bet pa neceļiem mūsu rokās nonākušo Liepājas zvejnieku produkciju, ka pilnīgi siekalas mutē saskrēja. Lieki teikt, ka tika izstaigāti pāris veikali, līdz atradām šo produktu. Un vēl liekāk teikt, ka tas nebija nedz uz pusi tik labs, kā pirmais minētais, taču rezultāts ir tāds, ka miskastē patreiz mētājas divas tukšas bundžiņas un ir miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts... |
|
|
Comments: |
| From: | str |
Date: | May 17th, 2009 - 10:17 pm |
---|
| | | (Link) |
|
un recepte? / bet manis pēdējās atrastāas nebij diezko foršas
žurņikā bija aicinajums smalki sagriezt sīpolus, pievienot mazos kubiciņos sagrieztu olu, biku sāli, piparus un liek to visu uz salātu lapām un ēd. Vai arī pilda iekšā vārītu olu pusītēs, mencu aknas, attiecīgi, sajaucot ar dzeltenumu. Mūsu recepte diemžēl bija primitīvais Pad-laiku mantojums - mencu aknas ar smalkiem sīpoliem, smalkām dillēm, rīvētu olu un sāli, to visu biezā kārtā ziež un rupjas rupjmaizes un ēd iekšā kamēr vēders uz acīm spiež D
| From: | str |
Date: | May 17th, 2009 - 10:34 pm |
---|
| | | (Link) |
|
šitas man patīk, vot tik jāsaprot- kuras ir garšīgās aknas:)
aknas bija ok, taču bija pārāk daudz eļļas, rezultātā visam bija biku eļļas piegarša un pļurīga konsistence un diezgan daudz akniņu aizgāja zudībā tieši tamdēļ, ka bija pamanījušas izšķīst tajā eļļā un mums nebija ne jausmas, kur citur kulinārijā to suslu operativi izmantot, kā vien izmest miskastē... Liepājas versijā visa bundža tiešām bija piestūķēta ar feinām, viegli ieeļļotam aknām, kas tiešam garšoja pēc maigām zivīm un nekāda pārpalikuma aiz sevis prakstiski neatstāja..
Jā, tie ir diezgan klasiski mencu aknu salāti. Manuprāt, kļūda ir pārdozēt aknas, kuras, lai arī ir garšīgas, tomēr ir diezgan specifisks ēdamais. | |