kanariņš - Norma. [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Norma. [Aug. 27th, 2010|12:07 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:August 27th, 2010 - 12:46 pm
(Link)
Nu emocionāla zoss gan viņa nav, tā ir tikai maska "kā mēs visi izmisumā raudājām un tad atnāca labais onkulis ar baksiem".
Cik lasīju ziņās, tagad pateicoties jandāliņam un vēlēšanām viņa būs tikusi arī pie labākām telpām.
Bet režisore viņa nav slikta un cerams, ka AŠ2 lakstīgalas pienākumi netraucēs arī turpmāk iestudēt.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 27th, 2010 - 12:51 pm
(Link)
viņai jau netraucēs iestudēt, vien varētu traucēt daudziem citiem jau esošajiem vai topošajiem režisoriem, kuriem civilizēts ceļš pie telpām un līdzekļiem būs mazāk iespējams, nekā pirms daudzi labi režisori un citi atzīstami kultūras darbinieki ar savu piemēru tika iedibinājuši tradīciju taisīt karjeru caur gultu.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:August 27th, 2010 - 01:10 pm
(Link)
Dzīvosim redzēsims. Vēl jau neko daudz nav uztaisījusi, ja AŠ2 pakāsīs velēšanās, tad viņai nekādu superīgo jumtu sev sarūpēt nebūs izdevies, tikai blamāža. Varbūt viņa kļūs par piemēru - biedinājumu jaunajiem censoņiem. Sabrāļosies ar sliktajiem, sliktie tiks nogrūsti no siles, beigās nebūs ne teātra, ne līdzjūtības no kolēģu puses.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 27th, 2010 - 01:17 pm
(Link)
viņa jau nav vienīgā. Nepatīkami daudziem nāk visādas naudas no partiju kasēm un vēl vairakiem ir jābūt laipniem pret tiem, kam šīs naudas nāk, ja vispār ir vēlme darboties kultūras jomā un nevis tās kkādā andergraunda opozīcijā. Šķiet helēnas laikā, līdz ar diezgan jēdzīgām lietām notika arī ļoti daudzas nejaukas, to starpā publiski iebarota kā 'normāla' vienpersoniska izlemšana naudas, amatu sadalē.

un šādā ziņā ir pat nedaudz skumji, ka Poļiščuka tiek gandrīz vai krustā sista par praksi, kas pelēkā veidā jau sen kā ir 'normāla'...
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:August 27th, 2010 - 01:30 pm
(Link)
Par pēdējo rindkopu - te beidzot es tev piekrītu 100%
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 27th, 2010 - 01:40 pm
(Link)
vienīgais - un te es atkal nevaru beigt - vai no tā būtu jāizsecina, ka vajadzētu mazāk asi pret Poļiščuku izturēties, vai arī, ka nedrīkstētu šādu naudas dalīšanas praksi atzīt par 'normālu' un vienlīdz asi būtu jāvēršas pret visiem, kas to praktizē..
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:August 27th, 2010 - 02:12 pm
(Link)
Nu atspārdīt vienu, kas rīkojās īpaši neslēpjoties, lai pārējie varētu mierīgi turpināt pa kluso - tas drīzāk kalpos sistēmas nostiprināšanai nevis graušanai.
Konkrētā gadījumā, Hermanis, kas pats saņem no nodokļu naudas un klaigā, ka par maz, nav īstā autoritāte, kas varētu mest to pirmo akmeni.
Ja pret Poļiščuku nostātos, kāds cits neatkarīgais režisors, kas pats izveidojis teātri, spēj to uzturēt no biļešu ienākumiem un nevienam neko nediedelē, tad šo viedokli varētu ņemt par pilnu. Bet cietiem bļaut: "Ķeriet mauku!" laikam nav nekādu īpašu tiesību.