kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 4th, 2019|09:48 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 4th, 2019 - 07:50 pm
(Link)
Mnjā, šis ieilgušais un kārtīgi ierūgušais saspīlējums un nīgrums starp ceļu satiksmes grupām ir galvenais iemesls, kādēļ pa Rīgu ar velo pāvietojos ļoti reti. Nav jau tā, ka velobraucēji būtu balti un pūkaini, noteikumu pārkāpējus redzu bieži. Bet šis man nu gan ir jaunums - ka pat zvaniņš, izrādās, ir slikti.
[User Picture]
From:[info]junona
Date:August 4th, 2019 - 08:33 pm
(Link)
Jā, nupat atcerējos - pirms kāda laika uz ielas tērzēju ar nejauši satiktu zviedru kungu, kurš dalījās pieredzē par Rīgas sadzīvi. Tad, lūk, viņš pauda izbrīnu par to, kāpēc velobraucēji tik maz lieto zvaniņu. Cita starpā viņš arī ilgi sūdzējās par vietējiem autobraucējiem un viņu vaļīgo attieksmi pret CSN.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 4th, 2019 - 08:55 pm
(Link)
Jā, Rīgā autobraucēji arī ir diezgan nebalti un nepūkaini attiecībā pret CSN, + vēl agresīvi un nervozi. Jūlijā 2 nedēļas pavadīju Islandē un uzreiz ievēroju, cik Reikjavīkā autobraucēji ir saprātīgi un relaxed - pa pilsētas ielām braukā lēni, bez nevajadzīgas steigas, uzmanīgi pret apkārt notiekošo, netaisa drāmu, ja nākas uz pāris minūtēm iebremzēt. Draugs latvietis, kurš tur dzīvo un strādā, šo manu novērojumu komentēja, ka latvieši un poļi, savukārt, to nevarot ciest - viņam bieži darba sakarā braucot kopā ar ne-islandiešu kolēģiem nākoties noklausīties drāmas par "bremzēm islandiešiem".
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 4th, 2019 - 08:55 pm
(Link)
klasika, viens burkšķ, huļi nezvana zvaniņu, otrs burkšķ, huļi zvana.
mani pārsteidz tas, cik ļoti tie, kuri identificējas tikai ar pozīciju "gājējs" nav gatavi tam, ka ietves ir jādala ar citiem cilvēkiem.