kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 4th, 2019|09:48 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:August 4th, 2019 - 10:28 am
(Link)
:(

atkarībā no velosipēda, bruģis var būt tiešām liela problēma. protams, tas pilnīgi nekā neattaisno nelaipnu traucēšanu gājējiem, bet es saprotu to frustrāciju, kas var rasties, ja tev tiešām kaut kur +/- steidzīgi jātiek, bet vienīgā vieta, pa kuru vari izbraukt, jau aizņemta ar cilvēkiem, kuriem (šķietami) nekur nav jānokļūst (jo viņi iet tiiiiiiik lēeeeeeni). mums tik ļoti trūkst normālas velo infrastruktūras, lai visi būtu laimīgāki.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 4th, 2019 - 10:32 am
(Link)
Nu, ja ir grūti izbraucami ceļa apstākļi, vienmēr var nokāpt no velo un pastumties to gabaliņu līdz apstākļiem labākiem. Savukārt, ja ir milzu steiga - mierīgi var pārkāpt uz braucamo daļu - satiksme Rīgā nav tik intensīva, lai nevarētu raiti rullēt tā.

Ne tikai infrastruktūra, bet arī elementāra pieklājība.
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:August 4th, 2019 - 10:37 am
(Link)
minētajā piemērā jau tieši tiek norādīts, ka cilvēks nevar pārkāpt uz braucamo daļu, jo tur ir bruģis.

es savā komentārā arī konkrēti norādīju, ka tas neattaisno sūdīgu attieksmi pret gājējiem, bet man arī nešķiet, ka visi (vai pat lielākā daļa) velosipēdistu būtu ar elementāras pieklājības trūkumu. un veloinfrastruktūra, manuprāt, efektīvi risinātu lielāku skaitu problēmu, nekā mēģinājumi pāraudzināt nepieklājīgos velosipēdistus (kas, protams, arī ir vērtīgi, bet man, piemēram, nekas tāds nav vajadzīgs, kamēr veloinfrastruktūra gan ir vajadzīga)
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:August 4th, 2019 - 10:49 am
(Link)
ak dievs, drusku rodas sajūta, it kā nevienu no maniem komentāriem nebūtu lasījuši. es nekur nesaku, ka ir ok velosipēdistiem rīkoties pretrunā ar satiksmes noteikumiem, es saku, ka šīs problēmas visefektīvāk varētu atrisināt, iedodot vietu, kur velosipēdistiem droši braukt nevienu neapdraudot un netiekot pašiem apdraudētiem. tāpat kā es no sūdīgām pieredzēm (piemēram, kur man gājēja tempā tieši aiz gājējiem braucot pāri ielai pie zaļās gaismas acīs skatoties uzbrauc virsū autovadītājs vai arī kur mani uz ielas apdzen tieši tādā pārdesmit metru garā ceļa posmā, kur remonta dēļ ir pārāk šaurs, lai normāls autovadītājs to darītu, ar mašīnas sānu laipni pieglaužoties manējam) nesecinu, ka autovadītāji vienkārši ir nepieklājīgi briesmoņi un vajadzētu, nez, aizliegt viņiem pārvietoties pilsētā, tāpat arī tas, ka atsevišķi velosipēdisti rīkojas stulbi vai nepareizi nenozīmē, ka mēs neesam pelnījuši normālus risinājumus ērtākai savstarpējai sadzīvošanai pilsētas ielās.
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:August 4th, 2019 - 10:33 am
(Link)
Erm, nu, velosipēdisti jūtas taucēti un kavēti arī tad, ja gājēji iet pa ietvi Valdemāra ielā, kur otrpus ielai ir velosipēdistu celiņš. Tā ka ne infrastruktūrā vaina, bet attieksmē, attieksmē.