kanariņš - parliament of things [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

parliament of things [Dec. 30th, 2016|10:33 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry


Baltkrievija izrāda neapmierinātību saistībā ar attiecībām ar Krieviju.

Krievi turpina sev jautāt, vai ir jācīnās ar nepotismu zinātnē?

Kā arī lauzīt galvu, vai Padomju savienībā bija seksuālā revolūcija un feminisms?

Vai, kas vispār bija PSRS?

Tikmēr Eiropā: What the West owes Syrians.

Heidegger and Anti-Semitism Yet Again.

ASV: Nedaudz naivi un bazūne: In this new landscape, knowledge will be defined as knowledge for the market. The market itself will be re-imagined as the primary mechanism for the validation of truth. As markets themselves are increasingly turning into algorithmic structures and technologies, the only useful knowledge will be algorithmic. [..] As a result of the conflation of knowledge, technology and markets, contempt will be extended to anyone who has nothing to sell. [..]

Šajā kontekstā: The Illusion of Free Markets: Punishment and the Myth of Natural Order.

Hillary Clinton's election would have been a consolidation of power in the existing ruling class of the United States. Donald Trump is not a DC insider, he is part of the wealthy ruling elite of the United States, and he is gathering around him a spectrum of other rich people and several idiosyncratic personalities. [..] It is a new patronage structure which will evolve rapidly, but at the moment its looseness means there are opportunities for change in the United States: change for the worse and change for the better".Džuljens Asānžs par Donaldu Trampu u.c.


Patīkamā daļa: Sun Ra
linkpost comment

Comments:
From:[info]krishjaanis
Date:January 2nd, 2017 - 02:58 pm
(Link)
Ak, Heidegers. Laikam totalitāro genocīdu attaisnotājam Čomskim un trockistiem-maoistiem Badjū, Sartram etc būs jāiet stūrītī paraudāt. Neesmu manījis visu šo plejādi un viņu adeptus atkārtoti taisnojoties par saviem fobiju paveidiem.
[User Picture]
From:[info]thel
Date:January 2nd, 2017 - 03:52 pm
(Link)
oh my... būtiskākā atšķirība starp Heidegeru un pārējiem nosauktajiem ir tā, ka Heidegers savu politisko pārliecību mēģināja oportūnistiski slēpt. Savukārt Badjū vai Čomska piekritējiem nevajag minēt, kur tieši politiskā spektrā viņi atrodas.
From:[info]krishjaanis
Date:January 5th, 2017 - 01:04 am
(Link)
"Heidegers savu politisko pārliecību mēģināja oportūnistiski slēpt"

+ Čomskis un Kambodža, Hobsbaums un komunistu genocīdi utt. te vēl ir otra plakne - bez personiskās slēpšanas un piesegšanas, vēl ir runa par nacistu vai komunistu atmazgāšanu. Heidegers nacismu kritizēt sāka jau 30tajos, pēc kara nacismu Heidegers arī ierakstīja vispārējā "esamības domāšanas vēstures" trajektorijā, varasgriba, tehnoloģija utt - par spīti tam, ka sākotnēji atzinis "kustības iekšējo diženumu", kas nav nekas skandalozs, tolaik katrs intelektuālis savu domas projektu vārdā varas gaiteņos mēģina izcīnīt savu nacisma versiju, uzvarēja masu bioloģiski tehnizējošais, kas neapmierināja ne tikai Heidegeru. savukārt otra puse nereti nodarbojas ar reālu atmazgāšanu, lai gan vērotājam no malas abas kustības gan jau rādās vienādas.
bet nu labi, ko vairāk nekā pusgadsimtu vecā strīdā starp īstenticīgajiem vēl jaunu var teikt.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 2nd, 2017 - 05:03 pm
(Link)
Nu, tas, ka Nirnberga un Eihmaņi Jeruzalemē nav notikuši attiecībā uz sarkano teroru tik dramatiski, kā tas ir sagadījies nacistiem (un, rēķinoties, ka vispasaules industrijas rieksti ir sažmiegti Ķīnas dūrītē, kura, kā atļaušos atgādināt, vēl joprojām ir komunistiska, tad sarkanās nirnbergas tik drīz arī nenotiks, ja vispār), līdz ar ko drīzāk būtu jāiegulda laiks, smadzenes u.c. resursi sarkano noziegumu fundamentālā izpētē un to pamatotā ierakstīšanā starptautiskās auditorijas apziņā (sveiki akadēmiķi, tas ir jūsu lauciņš!), nevis jāmēģina notušēt nacistu noziegumus, bakstot ar pirkstu "a viņš, a viņš"!