kanariņš - cepeši [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

cepeši [Aug. 23rd, 2016|12:06 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]thel
Date:August 23rd, 2016 - 02:56 pm
(Link)
Nū, ja ir devušies prom no teokrātijas, tad ir visai liela iespēja, ka reliģija lielu lomu viņu dzīvē nespēlē.

Bet vispār - šāda virtuves antropoloģija nav visai auglīga, ja vispārina uz veselu ļaužu kopumu, kam ir dažādas izcelsmes un konteksti (melno kultūra ?!) tikai no savas personīgās pieredzes.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 23rd, 2016 - 02:58 pm
(Link)
lūk, lūk, par to jau arī stāsts, ka subjektīvi, dīvānā piržot, mums visādi var šķist, bet tas nav (un labi ka tā) saistoši. Tāpēc arī ceru, ka LV ir ļaudis, kuru izglītība un profesionālā kvalifikācija ļauj tiem jēgpilni un noderīgi spriedelēt par šiem te, visai sensitīvajiem jautājumiem.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:August 23rd, 2016 - 03:16 pm
(Link)
Es reiz biju uzaicināts uz krievu kultūras studiju sanākšanām Braitonas Universitātē, un tas, ko tur pētnieki runāja, bija galīgais sviests – viņi koncentrējas uz vienu aspektu, bet zaudē kopējo izpratni, kas vispār Krievijā notiek. Tāpēc man šķiet, ka šajos jautājumos no akadēmijas diemžēl nevar gūt labāku ieskatu nekā ar personīgu pieredzi.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 23rd, 2016 - 03:44 pm
(Link)
noteikta pasākuma ietvaros koncentrēties uz tēmas atsevišķiem aspektiem nav nekas slikts, būtu jākļūst aizdomīgam, ja visu laiku tikai pa augstiem plauktiem un globālām tēmām gramstītos. Vnk ir personas, kas apgūst valodu, apgūst kultūru, ir uz vietas gan šur gan tur, veicot savus lauka pētījumus, zin teoriju šādu un tādu, keisstadijus šādus un tādus, likumiņusplikumiņus un cilvēciskās atkāpes no tiem, sinhronizēti un izdebatēti ar citiem tādiem speciālistiem. pa manam ticamāk, nekā 1 personas netematiska "starp citu" pieredze.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:August 23rd, 2016 - 04:07 pm
(Link)
Visādi var jau būt.

Bet vienkārši radās iespaids, ka tie ir tādi paši "eksperti" kā tie, kurus citē Vācijas valdība par vegāna diētas bīstamību. Tas ir, jāuzmanās, lai valdība pat godīga zinātnieka pētījumus neizmantotu savas ideoloģijas vēstījumam.