Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Sep. 11th, 2015 10:18 pm 21 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]extranjero
Date:September 12th, 2015 - 11:13 am
(Link)
Oh, man tā patīk 9 gadu veci raksti par lietām, kas ir nozīmīgas vēl tagad. (love)

Principā arī šoreiz Taivānam par Turciju ir izrādījusies taisnība – šī valsts neiestājās ES un diez vai tuvākajā laikā iestāsies, jo par nožēlu konservatīvie islāmu atbalstošie spēki tur ir ņēmuši virsroku par sekulārismu.

Bet es principā esmu pret nacionālismu kā tādu (arī latviešu), tāpēc daudz kam no Taivāna teiktā nepiekrītu. Es saskatu, ka šāds nacionālisms bremzē arī Latvijas attīstību.
From:[info]krii
Date:September 12th, 2015 - 11:18 am
(Link)
lai kāds nebūtu raksta vēstījums, tas neatceļ faktu, ka raksts ir pilns ar kļūdām un aplamībām. Tātad tā ir tendence, kas desmit gados nav gājusi mazumā. Diemžēl.
From:[info]heda
Date:September 12th, 2015 - 11:26 am
(Link)
Lai kāds blusas sajūsmināts lasītājs neķertu, Taivāna zināšanas par Tuvajiem Austrumiem ir +/- tūktošreiz plašākas un dziļākas par blusu ķērāju zināšanām.
From:[info]krii
Date:September 12th, 2015 - 11:38 am
(Link)
Tieši tāpēc būtu ļoti jauki, ja viņš tās demonstrētu, nemiksēdams ar klajām un kliedzošām aplamībām.
From:[info]heda
Date:September 12th, 2015 - 11:52 am
(Link)
Kaut ko no [info]ritvars&Co kārumu izlases nosaukt par kliedzošu ir, maigi izsakoties, pārspīlējums.
From:[info]krii
Date:September 12th, 2015 - 12:00 pm
(Link)
Kāda vēl "kārumu izlase"?:)Vienkārši,ja kāds vēlas savu viedokli pamatot ar vēsturiskiem un ģeogrāfiskiem faktiem, viņa paša interesēs ir nebūt paviršam, šos faktus uzskaitot. Pretējā gadījumā pamatojums zaudē nozīmi. Un, ja pamatojums ir kļuvis nederīgs (jo viegli atklāt, ka tas sašūts no aplamiem faktiem), arī vēstījums kļūst apšaubāms.
Vēl jo vairāk - ja kāds ir augstskolu mācībspēks, viņš nedrīkst pieļaut šādas paviršības studentu darbos (ceru, ka Taivāns arī nepieļauj, pati pie viņa neesmu mācījusies, nezinu)un pašam viņam vajadzētu publiskajā telpā būt viņiem par paraugu.
Nebija mērķa kādu personiski aizskart.
From:[info]extranjero
Date:September 12th, 2015 - 01:05 pm
(Link)
Es domāju, ka nē. Mums ir jāļauj būt profesoriem tikpat paviršiem, aizmāršīgiem un neprecīziem ikdienā, avīžu rakstos un citur publiski, kādi esam mēs paši ikdienā.
From:[info]extranjero
Date:September 12th, 2015 - 11:28 am
(Link)
Es oriģinālo rakstu neredzēju, bet Ritvara iebildumi vairāk izskatījās kā nitpicking, tas ir, viņš piesējās nebūtiskām detaļām, bet ne kopējai idejai. Un arī vēl nav zināms, vai Taivāns tiešām kļūdījās vai vienkārši avīžu raksti ir tāds ierobežots formāts, kur nevar visu uzreiz tik precīzi pateikt.
From:[info]krii
Date:September 12th, 2015 - 11:43 am
(Link)
Tās nav nebūtiskas detaļas, bet gan tēzes, ar kurām tiek pamatots vēstījums. Avīzes formāts nekādi neliedz minēt pareizus gaduskaitļus, nejaukt Austrumromu un Rietumromu utt. No šīm nepareizajām detaļām tiek uzbūvēta kroplīga bilde, kurā jebkurš vēstījums zaudē savu ticamību.