Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - sumpurņu ciems

Jun. 23rd, 2021 09:44 am sumpurņu ciems

Modīgajās sociālo tīklu raganu prāvās vēl varētu kādu apsūdzēt un notiesāt par Piltenes vai cita miesta aplaišanu ar mēri kovidu kā "Sumpurņu ciemā". Starp citu, kuri latviešu rakstnieki vēl rakstījuši par raganu prāvām? Rutku Tēvs, Rainis, kurš vēl?

Tags:

5 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]porcupine
Date:May 11th, 2021 - 10:58 am
(Link)
Salīdzinoši nesen Lielvārdes tautas teātris iestudēja lielvārdietes Ineses Tālmanes lugu „Asās mēles”, tās pamatā — sena leģenda par notikumiem Lielvārdē 17. gadsimtā, kad tika sadedzināta pēdējā ragana Baltijā — Lielvārdes ragana Kača. Pati gan neesmu redzējusi.
(Var jau, protams, pavīpsnāt, pašdarbniece dramaturģe, pašdarbnieki teātra spēlmaņi, taču tik traki nav — autore ir apmeklējusi drāmas meistarklases.)
From:[info]heda
Date:May 11th, 2021 - 11:20 am
(Link)
Interesanti, paldies!
From:[info]krii
Date:May 17th, 2021 - 09:11 pm
(Link)
Kāpēc Tev ir 23. jūnijs?
From:[info]heda
Date:May 18th, 2021 - 10:10 am
(Link)
Vēlmju piepildījums - gribu 23. jūniju. Bet, ja nopietni, telefonā bakstot, vienam ierakstam nejauši biju izmainījusi datumu, un tāpēc ciba neļauj postēt ar senāku datumu.
From:[info]neraate
Date:May 21st, 2021 - 02:33 pm
(Link)
Leimane? Grīns manuprāt arī Laikmeta atjaunotājos tam pieskaras. Manuprāt Repšei vai Ikstenai arī bija epizode, kas pieskaras, bet baigi sen lasīju un neatceros kurai, lasīju abas daudz apmēram vienlaikus. Un Treimanim vai Janovskim arī bija. Grebzdei man liekas arī.
Bet varbūt arī ne