Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Jan. 26th, 2021 08:26 am

Vija Kilbloka: "Grāmatas ar bezburtu lapām - piezīmju grāmatas un gadagrāmatas - drīkst pārdot, bet grāmatas ar apdrukātām lapām - nedrīkst! Papīru pirkt drīkst, pildspalvu, zīmuli, krāsas - nedrīkst."
Nemēdzu būt Kilblokas fane, bet lēmums vērsties Satversmes tiesā par uzņēmuma diskriminēšanu ir loģisks un atbalstāms, kādam taču ir jānosauc absurds īstajā vārdā arī publiski.

Tags:

12 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]tilda
Date:January 26th, 2021 - 11:05 am
(Link)
Kundze, kas visus iepriekšējos gadus ir aktīvi cīnījusies pret jebkuriem mēginājumiem digitalizēt grāmatas (t.sk. mācību), nu gan varēja paklusēt. Bet sāta jau nav. Un kauna arī. Es nesaku, ka šobrīd daudzas lietas, ko nevar nopirkt, nav absurdas, bet principā es neredzu iemeslu, kāpēc grāmatas nevarētu nopirkt internetveikalos vai vispār digitāli, kas būtu daudz lētāk un ērtāk.
From:[info]heda
Date:January 26th, 2021 - 11:31 am
(Link)
Nē, par absurdu nav jāklusē, klusējoša piekrišana stulbumam nav risinājums.

From:[info]tilda
Date:January 26th, 2021 - 11:42 am
(Link)
Ja dāmīte nebūtu tā savā laikā iecirtusies pret grāmatu un mācību materiālu digitalizāciju, tad nebūtu arī šī absurda. Bet nu jā - draudēt nevienam nav liegts. Izskatās, ka viņa citādi sarunāties nemaz nemāk, kā tikai visiem draudēt ar tiesu. Nu vismaz Klotiņam ir ko darīt.
From:[info]katzenjammer
Date:January 26th, 2021 - 11:49 am
(Link)
Ņemot vērā Latvijā valdošo uzskatu, ka visu, kas ir digitāls, var ņemt pa velti un tā radītājam nemaksāt, es viņu saprotu.
From:[info]tilda
Date:January 26th, 2021 - 12:01 pm
(Link)
Autortiesību jautājumu var mierīgi sakārtot, ja vien ir gribēšana. Un pat velosipēds nebūtu jāizgudro no jauna, bet pasmeļoties idejas no citām Eiropas valstīm. Tas konkrētai dāmītei arī nekad nav bijis pa prātam, jo tur tad sanāktu pašai zaudēt.
From:[info]heda
Date:January 26th, 2021 - 12:13 pm
(Link)
Tad nebūtu absurda, ka suņu apģērbus drīkst tirgot, bet grāmatas nē? Rakstīju jau, ka neesmu viņas fane, bet šajā gadījumā runātājas personība nav būtiska. Protams, neviens bez tiešām vajadzīgām precēm nepaliks, noformēs "pasūtījumu" un pārdos vai citādi apies absurdus noteikumus, kā jau parasti. Bet bīstama ir klusēšana par stulbumu un izlikšanās, ka viss kārtībā.
From:[info]tilda
Date:January 26th, 2021 - 12:59 pm
(Link)
Neviens neizliekas, ka viss ir kārtībā. Ir kāds, kurš saka, ka viss ir forši? Ir ārkārtas stāvoklis. Valdībā sēž tāda paša kaluma Kilblokas kopijas, kuri tagad savā starpā vilks to segu katrs uz savu pusi un vinnēs tas, kuram ir smalkāki juristi. Un finālā maksāsim mēs visi. Ne jau Kariņš, Viņķele vai Bordāns. Lūk tas ir absurds.
Tev tiešām ir paŗliecība, ka Kilbloka ir noraizējusies par tautas trūcīgāko slāni, kuri pēkšņi nevar nopirkt grāmatas klātienē? Tas slānis jau sen nepērk grāmatas, bet gan ir bibliotēku klienti. Dāma tos veikalus klāpē ciet vienu pēc otra un tad kvartālu tālāk ver jaunus vaļā jau gadiem. Šitā viņa pa Tērbatas ielu visā garumā "staigā" ar tiem veikaliem. Nu un ļaudis, kuri netver laukumu, svēti tic, ka viņa pēkšņi krīzes rezultātā, bada maizi ēdot, slēdz veikalu Vecrīgā.
From:[info]begemots
Date:January 27th, 2021 - 12:17 am
(Link)
Ai, tā pašpārliecinātība, ko rada kaut daļējs, bet monopols, ar tā nofraktēto garantēto iztikas minimumu, ir diezgan kaitinoša.

Manuprāt, tā bija Kilbloka, vai kāda viņai ļoti līdzīga, ar grāmatizdošanu saistīta persona, kura, kad vēl strādāju biblenē, un piedalījos tepat Vecrīgā vienā, šķiet, autortiesību pasākumā, un maksāju par pusdienām, man tā stingri un skaļi mācīja, ka vajag čeku par pusdienām paņemt un iesniegt ne ta darbadevējam, ne ta organizatoriem. Lieki teikt, ka viņa nepiederēja ne pie vieniem, ne pie otriem.
From:[info]katzenjammer
Date:January 26th, 2021 - 01:28 pm
(Link)
Jā, cieš jau tie, kuri nemāk vai negrib noteikumus apiet. "Piezvanīt" stāvot turpat pie letes. Paņemt skaidrā, lai iesistu kasē vēlāk.
Par Kilblokas personību arī nefanoju, taču absolūti fanoju par viņas uzstādījumu visiem samaksāt nopelnīto līdz pēdējam centam, termiņā un ar visiem nodokļiem. Atšķirībā no daudziem tautas acīs "gaišajiem" izdevējiem, kuriem par autoru un mākslinieku apšmaukšanu gribas novēlēt degt elles ugunīs.
From:[info]heda
Date:January 27th, 2021 - 09:45 am
(Link)
Lūk! Tieši par to ir runa, klusējošu noteikumu apiešanu, piemērošanos stulbumam. Uzņēmumu čakarēšana neietekmēs tikai tos, bet ekonomiku kopumā, un tiešām cienījami, ja Zvaigzne visas saistības pilda laikā un godīgi.
From:[info]telefontubbie
Date:January 26th, 2021 - 04:29 pm
(Link)
Facebook un mybook caur pakomātiem var nopirkt pēdējos gados izdotas grāmatas ideālā stāvoklī krietni lētāk nekā Kilblokas makulatūras ūķos. Kādam reāli to naudu vajag vairāk nekā Kilblokas bizītim.
From:[info]heda
Date:January 26th, 2021 - 06:34 pm
(Link)
Nodokļus un algas maksājošu uzņēmumu bezjēdzīga čakarēšana smagi ietekmēs visas valsts ekonomiku ilgtermiņā, ne tikai konkrētos uzņēmumus, kuri mums patīk vai nepatīk.