Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Jun. 20th, 2020 07:59 am

Pieminekļu demolēšanas pieprasījuma sāgas pirmais cēliens Zviedrijā:

Pirmā aina. Viens no pasaulā slavenākajiem zviedru dabaszinātniekiem, binārās nomenklatūras ieviesējs Kārlis fon Linnejs vairs neesot pieminekļu cienīgs. Sākumā ap to plosījās tikai dažas sarkanas kundzītes tviterī, rakstot, ka "Linneja statujas dreb", tagad uzsākta parakstu vākšana statuju novākšanai.

Otrajā ainā bijušais Gotlandes reģiona direktors, kurš pats sevi raksturo šādi: "Mission: Culture the driving force for economic growth & regional development. Curiosity and passion change the world", aplaimojis zviedru tautu ar priekšlikumu Stokholmā novākt Kārļa XII pieminekli un tā vietā uzstādīt Klimatgrētas statuju.

Trešajā ainā esot "jādomā, ko iesākt" ar tirgoņa un rūpnieka Luisa de Gīra, kuru dēvē par zviedru rūpniecības tēvu, statuju Norčēpingā.

Ceturtajā ainā uz skatuves uznāk afrozviedru biedrība, kurai nepatīkot karaļa Gustava III statuja Stokholmā.

Viss šis cēliens, protams, tiek balstīts ar sabiedrisko mediju informatīvo atbalstu un kūdīšanu.

Tags:

20 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]bolero_10
Date:June 20th, 2020 - 09:25 am
(Link)
Man šobrīd ir pilnīgi apokaliptiska sajūta. Pasaule vienkārši jūk prātā.
Interesanti, ko par šo visu būtu teicis Nelsons Mandela?
From:[info]heda
Date:June 20th, 2020 - 09:31 am
(Link)
Man patīk aktuālais joks, ka Orvels "1984" rakstīja kā brīdinājumu, bet atprātotie domā, ka tas rakstīts kā scenārijs, kas jāīsteno.
Bet nekā pārsteidzoša šajā virzībā nav - tā ir bijusi atklāta un acīmredzama vismaz gadus 10, bet pēdējos 5 gadus jau ļoti agresīva un nepārprotama.
From:[info]brr
Date:June 20th, 2020 - 11:28 am
(Link)
Grūti iedomāties, ko visradikālākais kreisais varētu Linejā necienīgu saskatīt.
From:[info]heda
Date:June 20th, 2020 - 11:33 am
(Link)
Viņš klasificēja visu, ko redzēja ;)
From:[info]fedrs
Date:June 20th, 2020 - 11:28 am
(Link)
Ja mēs te tik ļoti ņemtu par pilnu katru, kurš zvana uz Krustpunktiem, kā jūs tur...
From:[info]heda
Date:June 20th, 2020 - 11:43 am
(Link)
Ja lietotu zviedru stratēģiju, tad ziņu dienestam būtu pienākums attiecīgās ideoloģijas zvanītāju zvanus ideoloģiski pamatot un nekavējoties pasniegt kā nopietnu ziņu. Bet vispār nekā jauna - PSRS arī esot nopietni izturējušies pret "darbaļaužu vēstulēm".
From:[info]fedrs
Date:June 20th, 2020 - 11:46 am
(Link)
PSRS "darbaļaudis" vēstules rakstīja pēc rīkojuma no augšas :)
From:[info]heda
Date:June 20th, 2020 - 11:59 am
(Link)
lūk, lūk, tieši tāpat kā "zviedru darbaļaudis", te nav ne mazāko ilūziju par pietiekamām vēstures zināšanām, lai kaut ko uzrakstītu "no apakšas"
From:[info]chrono
Date:June 20th, 2020 - 08:10 pm
(Link)
Jāseko taču modes tendencēm. Visādu rasistisku balto vietā varētu sākt likt statujas Beyonce, G. Floyd un citiem iedvesmojošiem poc, kas jau no vikingu laikiem bagātināja skandināvu nekādo kultūru.
From:[info]heda
Date:June 20th, 2020 - 09:34 pm
(Link)
:D Bet latvieši tik "atpalikuši" (kamēr plosīsies ap Poliju un Ungāriju, kas tomēr brangāki pāraudzināšanas un bagātināšanas objekti, varbūt liks mūs mierā).
From:[info]ctulhu
Date:June 20th, 2020 - 09:41 pm
(Link)
Nu polijā teiksim viņi cītīgi dara pretējās puses muļķības, piemēram cenšas pieņemt reliģiski iekrāsotus likumus [ abortu aizliegums]
From:[info]heda
Date:June 20th, 2020 - 09:53 pm
(Link)
Rīdīšana pret Poliju sākās tieši pēc Polijas atteikšanās "bagātināties" attiecīgās ideoloģijas garā. Ir milzīga atšķirība starp dažiem muļķīgiem likumiem un valstij ilgtermiņā kaitējošu politiku.
From:[info]ctulhu
Date:June 20th, 2020 - 10:51 pm
(Link)
Pa kādam piemineklim jau arī uzliek, ne tikai gāž apkārt

https://jauns.lv/raksts/arzemes/391790-vacijas-rietumos-atklats-lenina-piemineklis

Nu vienīgi baltādains jā bet vēl jau ir Idi Amins, Bokasa, Salots Sars
From:[info]heda
Date:June 20th, 2020 - 11:00 pm
(Link)
Njā... acīmredzot notestēja, ka tauta pietiekami atprātota, lai varētu pāriet uz nākamo līmeni.
From:[info]heda
Date:June 20th, 2020 - 11:27 pm
(Link)
Modes vārdā vajag, lai tas elks ir arī kārtīgs islāmists (tas kaut kā labi rīmējoties ar to, ka Muhameds bija vergturis).
From:[info]ctulhu
Date:June 20th, 2020 - 11:30 pm
(Link)
Tad jau vecais Bin Ladens jāstutē, šams turklāt vēl arī moceklis sanāk sliktie hegemoni šo nozūmēja.
From:[info]heda
Date:June 21st, 2020 - 10:45 am
(Link)
jā, šis rasisma upuris der labi
From:[info]chrono
Date:June 20th, 2020 - 11:58 pm
(Link)
Te arī theguardian raksts*, kas runā par šo pašu. Man patīk, ka valsts, kas tikusi okupēta šī cilvēka režīma dēļ spēj tomēr atzīt Ļeņina diženumu: "“Lenin was an ahead-of-his-time thinker of world-historical importance, an early fighter for freedom and democracy,” she said." Man gribās pasvītrot vārdu "democracy". Beigu galā, viņa vadībā valsts bija ļoti miermīlīga tikai ar pārdesmit tūkstošiem nevainīgi nogalināto ko viņš atstāja aiz sevis līdz ar pārdesmit grāmatām, kuras pat šim laikam vēl ir ahead-of-time, jo joprojām cilvēki tās nespēj izlasīt bez iemigšanas pirmajās 2 lappusēs.

Guardian kā vienmēr arī pavisam nejauši iepin savā tekstā mājienu, ka Vācijai arī derētu sekot līdzi ASV paraugam un spalgi kliedzot apgānīt staujas, kas vēl pirms pāris gadiem nevienam netraucēja.

"“We haven’t made so much progress with colonialism, something the USA, Britain and France too have been confronting for much longer,” Evert added.

While the US, Britain and Belgium have seen statues of Christopher Columbus, slave trader Edward Colston and King Leopold II, brutal ruler of the Congo, attacked or removed, in Germany, only a handful of monuments have been splattered by paint."


*https://www.theguardian.com/world/2020/jun/20/lenin-statue-to-be-unveiled-in-west-germany-despite-legal-fight
From:[info]heda
Date:June 21st, 2020 - 12:29 am
(Link)
1919. aprīlis. "Мрачно, мокро, памятник Екатерины с головы до ног закутан, забинтован грязными, мокрыми тряпками, увит веревками и залеплен красными деревянными звездами. А против памятника чрезвычайка, в мокром асфальте жидкой кровью текут отражения от красных флагов, обвисших от дождя и особенно паскудных."
"В Киеве "приступлено к уничтожению памятника Александра Второго". Знакомое занятие. Ведь еще с марта 17 года начали сдирать орлы, гербы..."
Ivns Buņins "Nolādētās dienas"