Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Jan. 11th, 2020 10:07 am 71 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]heda
Date:January 12th, 2020 - 10:58 pm
(Link)
Nu lai jau lai tev paliek ticība, ka zviedru kreiso ambīcija, gaiņājot opozīcijas demonstrantus, saucot Soleimani par augsti stāvošu diplomātu un aicinot Zarifu sludināt Stokholmas starptautiskajā miera pētniecības institūtā, bija tieši no tik saprātīga augstā plaukta. Saprātīgais zemākais plaukts gan ir tāds, ka iekšpolitiski sociķiem ir šādi jāizpildās, lai izdabātu importētajam islāmistu elektorātam, jo pašu tradicionālais elektorāts - darba ņēmēji - no viņiem neapturami mūk.
Starp citu šodien un vakar irāņi arī Stokholmā demonstrēja pret Irānas mullu režīmu un pieminēja notriektajā lidmašīnā bojāgājušos, tur neredzēju nevienu lakatā ietīstītu babuli.
From:[info]gnidrologs
Date:January 12th, 2020 - 11:11 pm
(Link)
muļķes neizmanto RADIKĀLU brīvību ietīstīties palagos
From:[info]brr
Date:January 14th, 2020 - 11:45 am
(Link)
Tas viss ta tā.
Man vairāk rada neskaidrību, kāpēc tāda ne ta vēlme, ne ta prasība, lai iekšpolitiski ideju izpaudums sakristu ar ārpolitikā realizēto.
Parasti jau tomēr efektīvas sadarbības vārdā ar svešu dziesmu grāmatu citā baznīcā nelien.
From:[info]heda
Date:January 14th, 2020 - 11:59 am
(Link)
Viss ir konsekventi, arī iekšpolitiski klanīšanās islāmistiem notiek nepārtraukti.
From:[info]brr
Date:January 14th, 2020 - 12:31 pm
(Link)
Ieraksts jau bija par ārpolitiku un "feminismu", un kā noprotu, citiem asociatīvi automātiski tam piemītošiem politisko vērtību atribūtiem.
Nesaprotu to nesavietojamību politikā, par ko tiek runāts
From:[info]heda
Date:January 14th, 2020 - 07:47 pm
(Link)
Vai vari minēt kādu tādas savietojamības piemēru? Kā tas tavuprāt varētu izskatīties prsksē?
From:[info]brr
Date:January 14th, 2020 - 11:03 pm
(Link)
Ja varētu līdz galam saprast kāda nesavietojamība Tev padomā (kas ir tie pamatberzes punkti. Kā idejiski, tā praktiskajā realizācijā), tad labprāt varētu mēģināt atrast un runāt par iespējamu savietojamības piemēru.
Citādi nav skaidrs, kas līdz galam īsti "jāsavieno".
From:[info]heda
Date:January 15th, 2020 - 08:37 am
(Link)
Konkrētais jautājums ir par to, kā savietot zvērojošām acīm pausto feministisko retoriku ar sieviešu tiesības apspiedošu režīmu atbalstīšanu. Vai vari minēt kādu piemēru, kā tas varētu izskatīties praksē?
From:[info]gnidrologs
Date:January 15th, 2020 - 07:52 pm
(Link)
Labākai uzskatāmībai. Rietumu liberālais režīms, kas apkaro antisemītismu un rasismu, draudzīgi spiež roku citam režīmam, kur pēdējais tiek cieti un metodiski katru dienu īstenots praksē. Vēl pat par godu vizītei uzrota sev uz piedurknēm svastikas un braši heilo Ajatollai ienākot.
From:[info]heda
Date:January 15th, 2020 - 08:02 pm
(Link)
Jā, kaut kā tā + uzaicināt priekšlasīt kādā miera institūtā ;)
From:[info]brr
Date:January 15th, 2020 - 10:10 pm
(Link)
Vispār neredzu problēmu, varbūt ne izcils piemērs, bet normāls. Sieviešu tiesības ir savā ideju un varas areālā praktizējam lieta, šeit runa par ārpolitiku. Nedomāju, ka idejas ir koherenti jāpielieto visās pasaulē vienādi, ja tas pretstatā pārstāvētas ideju kopas/valsts utt. ārējām interesēm.
From:[info]heda
Date:January 15th, 2020 - 10:33 pm
(Link)
Par kuru piemēru tu runā - to par antisemītisma apkarošanu, apkaroties ar svastikām vai kādu citu? Šodienas ziņas piedāvā vēl citu variantu - humānisti varētu pieteikties palīgos ajatolam Ahmad Alamolhoda sadalīt gabalos britu vēstnieku, ja reiz garīgajam vadonim tāda kāre radusies.
Bet varbūt tev ir kāds savs reāls piemērs?
From:[info]brr
Date:January 16th, 2020 - 06:37 pm
(Link)
Kā jau minēju, Tevis rakstītais postā ir +-ok piemērs kā jādarbojas reālpolitikai. Paliek tikai jautājums par tēla izstrādi uz iekšu, un āru.

Antisemītismam tomēr nav tiešas saistības ar feminismu, tāpēc komentēt ārpus konteksta neredzu jēgu.
From:[info]heda
Date:January 16th, 2020 - 09:16 pm
(Link)
Kas ir tas pozitīvais, kā dēļ tev tas šķiet ok?
From:[info]heda
Date:January 16th, 2020 - 09:53 pm
(Link)
Bet par to, ka var pārliecināt ar atbilstošu tēlu, tev taisnība, un zviedru vientieši tam ilgstoši bijusi ļoti pateicīga mērķauditorija. Domāju, ka tas vairs tik labi nesokas tikai tāpēc, ka dažādu islāmisma izpausmju akceptēšana kļuvusi pārāk uzskatāmi redzama arī attiecīgo "feministu" iekšpolitikā un tēla veidošanu arvien vairāk ietekmē arī ziņu avoti ārpus meinstīma medijiem.
From:[info]brr
Date:January 18th, 2020 - 09:03 pm
(Link)
Es teiktu +- 0 stāvoklis, negribētu to apzīmēt kā pozitīvu=īpaši vēlamu. Bet faktiski jau ieskicēju pašā pirmajā komentā -"Parasti jau tomēr efektīvas sadarbības vārdā ar svešu dziesmu grāmatu citā baznīcā nelien. Ja vien nav ideāls par absolūtu idejas realizāciju vispasaules mērogā, tagad un uzreiz. Un šī jau ir interesanta psihes pozīcija, vismaz viegla disfunkcija.
Ja protestētāji bijuši Zviedrijas pilsoņi - jā, nekonsekvence, bet ja tā gana maza politiskā spēka elektorāta daļa(un visdrīzāk nav arī šo "kreisi liberālo" ideju atbalstītāja), tad ārlietu resora izvēle neliekas pārsteidzoša. Citādi ideja no funkcijas dzinējspēka kļūst par sprunguli.

Tas tā īsumā. Bet garā forma man nav rakstveids.
From:[info]heda
Date:January 14th, 2020 - 08:26 pm
(Link)
Feminisms no feminisma, kā zināms, atšķiras, zviedru feminisma galvgalis ir šādi zvērojošs... pret dāņiem ;) - https://www.youtube.com/watch?v=L5ETiMA8OQw
Pie tam šī valdība ir pavisam oficiāli sevi pasludinājusi par feministisku valdību.