Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2009-08-12 17:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šodien valdzina vēsturiskie teksti
Ta kā «Zemkopja» rakztu pamahcibas un sadzihwes jautajeenu apspreedumi nenowecojas un ari wehl pehc gadeem ļoti noderigi lauksaimneekeem, tad esam uz daudzu abonentu luhgumu likuschi izgatawo ihpaschus «Zemkopja» wahkus 1895. un 1896. gadam pahrwilktus ar zaļu drehbi ar zeltiteem uzrakzteem, kuŗi tagad ir dabujami ekspedicijā par 50 kap. gabalā.

***

Fotografijas no „Baltijas Zemkopja" redaktora Jura Matera kapa peeminekļa, dabujamas „Zemkopja" ekspedicijā pa 75 kap. gabalā. Pa paztu peesuhtot 1 rbl. — Fotografijas leelums 8 1/4 un 6 coli, papira leelums 12 un 8 1/2 coli.

***

Kahds tirgotawas ihpaschneeks, labakos spehka gados, wehlās nopeetnii sarakstitees ar kahdu izglihtotu, saimneecigu, newairak kā 30 gadu wecu jaunkundzi, kuŗai kahds kapitals. Klusu ceeschana goda leeta. Tikai nopeetna satura wehztules tiks eewehrotas. Wehztules adresejamas „Zemkopja" ekspedicijai zem № 1999.

***

Uz kreisā Wislas krazta pretineeks izdarija wairakus niknus uzbrukumus muhsu ztahwoklim. Guminas sahdzchas rajonā ar wismaz 6 pulku leeleem spehkeem pehc septiņām zturmem un sihwas schtiku kaujas wahceeschi eeņehma kahdas muhsu preekschpulku rotas apceetinajumu. Citos apwidos eenaidneeks tika atsizts un peespeezts atkahptees uz sawām pozicijam. Sawas zturmes wahceeschi pabalztija ar ztipru artilerijas uguni, it ihpaschi ar smago artileriju, kas tika wehrzta uz teem muhsu ztahwokļa apwideem, kas atradās lihdzās zturmejameem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?