Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2008-07-06 23:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pēc īstenības, labestības un pacietības principiem
2006. gada martā pasaules plašsaziņas līdzekļos tika atmaskotas Ķīnā pastāvošas koncentrācijas nometnes, kur notiek nelikumīga orgānu izņemšana dzīviem Faluņgun praktizētājiem, šajā procesā viņus nogalinot. Lai pārbaudītu šīs ziņas, 2006. gada jūlijā bijušais Kanādas Valsts sekretārs Deivids Kilgors un cilvēktiesību advokāts Deivids Matas veica neatkarīgu izmeklēšanu attiecībā uz apgalvojumiem par orgānu izņemšanu Faluņgun praktizētājiem Ķīnā. Šīs izmeklēšanas ziņojumu var skatīt http://organharvestinvestigation.net.

Lai cik arī šausmonīgi tas nešķistu, man liekas, ka uz priekšdienām mēs skatīsimies uz to krietni vien pašsaprotamāk. Būs tāpat kā ar dzīvniekiem - kādam taču ir jāmirst, lai mēs būtu paēduši. Tāpat, kādam taču ir jāmirst, lai mums būtu veseli orgāni. Audzēsim noteiktu cilvēku grupu inkubatoros, lai, kad nopīpēsim plaušas, varētu ielkt jaunas. Kad cilvēks tā nodadzīvnieciskojies, lieki gaidīt to otrā saskatām cilvēku.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dr_ca
2008-07-07 09:26 (saite)
Bija tāda šausmīga filma island, pēc kuras mums ar draugiem bija nopietnas pārrunas par šo tēmu. Arī RSU ētikas semināros tā aizskāra sirdis. Diskusija - vai ir ētiski ņemt no otra, vai ir ētiski klonēt ir aktuāla jau kopš šo procedūru aizsākumiem, un tāda ir joprojām.
Un būtībā tas, ko ķīnieši dara, ir pret visām ētikas normām. Arī - pēc Otrā Pasaules kara tika noslēgta vienošanās Helsinkos par pacientu brīvprātības principu izmēģinājumos. Nelaime tā, ka no katra ārsta paša atkarīgs, vai viņš to visu ievēro vai ne...arī stobrs pie deniņiem valdošās ideoloģijas rokās noteikti nepalīdz izvēlēties nenogalināt. Nogalini, vai nogalinās Tevi/Tavus mīļos. Instinkts liek aizsargāties.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?