guncy ([info]guncy) rakstīja,
@ 2004-02-24 18:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nedeeljas nogale Geteborgaa un Karlstaadee

Nedeeljas nogali pavadiiju Geeteborgaa un Karstaadee. Kas un kaa varat lasiit zemaak. Shis iisais un jaukais celjojums paliks atminjaa skjiet visu muuzhu.

Devos uz skolu, lai taisiitu praktiskos darbus, jo jaamaacaas te ir daudz un neko nedriikst iekaveet, jo tas var atspeeleeties uz sekmeem, bet ne par to ir staasts. Anglis Jonatans piedaavaaja doties sveetdien no pasha riita uz Stokholmu, lai zinaatu, kas tad tur ir un kas tad tur nav, bet tad nodomaaju, ka varu apciemot ViA studentus pilseetaa Karlstadee, gandriiz taa pati cena vien ir. Domaats dariits.

Sazvanu Ievu Karstaadee un saku, ka vakaraa buushu klaat. Sakravaaju somu un dodos uz staciju. Nopeerku biljeti un tad jau saakumaa nevareeju saprast, kaadeelj tur ir divu vilcienu laiki, bet skatos maneejais vilciens ir, tad jau uz Karstaadi tikshu. Pusceljaa vilcienaa saaku aprunaaties ar vienu no pasazhieriem arii students, dodoties uz zviedrijas ziemeljiem meiteni luukot (gan peedeejo reizi, jo esot apnicis mekleet sievu), un tad vinsh teica vai man neesot jaapaarseezhas kaut kad citaa vilcienaa. es protam nee, jo man tach uz Karstaadi jaadodas, un kad paraadiijju biljeti vinjam, tad sapratu ka auzaas esmu diezgan un neesmu es paarseedies citaa vilcienaa un tagad man cilveeki ieteica, lai braucot liidz gala punktam Geeteborgaa. Jauki - sveshaa vietaa, sveshaa valstii. Konduktore uzrakstiija uz biljeti luugumu, lai varu doties ar sho pashu biljeti naakamajaa dienaa no riita pa velti, bet nu skaidrs tas nebija zinaams. Tad veel biju mistiskaa kaartaa pazaudeejis Ievas tel. numuru, bet zviedri diezgan atsauciigi. Es nu pasaku ka tel. emailaa esot, viens no zviedriem pazvana savam braalim un iedodu nepiecieshamaas adreses un paroles, bet nu ieksheejaa panikas briidii biju iedevis nepareizo paroli, taa nu ar numuru nedabuuju.

Izkaapju no vilciena, jaa i Geeteborga (njaa bija plaani kaadreiz doties uz Geeteborgu, un nu arii esmu). Nu ko izmantojam laiku lietderiigi, apstaigaasim Geeteborgu. Viesniicaa Radisson tiku pie neta, tur arii dabuuju Ievas numuru un no citas viesniicas zvaniju Ievai, bet nu sazvaniit neizdevaas, jo automaatiskais atbildeetaajs. Tas viss bezmaksas, izstaasti tikai savu beeda staastu. Somu noliekam mantas glabaatuvee un dodamies apstaigaat Geeteborgu. Sniegs Geeteborgaa nav un esot tikai decembra meeneesii un ja arii uzsnieg, tad aatri nokuust, jo juura blakaam. Sestdienas vakars, cilveeki daudz ielaas liidz kaadiem 4 - 5 no riita. Iepazinos ar jaukiem un interesantiem cilveekiem, dazhi arii bildees ir redzami. Diemzheel bildees nav redzams Geeteborgas skaistums, jo diezgan tumshi, bet shii pilseeta man ljoti patiik. Geeteborga ir naakamaa lielaakaa pilseeta aiz Stokholmas. Atlikusho nakts dalju peec pastaigas pavadiiju autostacijaa gaidot riita vilcienu. Skaista pilseeta, man patiik.

Sagaidiiju vilciena kondokturi un vinja man atljaava doties braukt uz Karstaadi ar sho pashu biljeti, jauna jaapeerk nebija (jauki). Bet nezinja jau vienalga bija, jo nevaru sazvaniit Ievas, un adrese man ir internetaa. Karstaadee atrodu interneta klubu jamaksaa 25 kronas, bet vaardu pa vaardam un saka, ka saveejiem jau jamaksaa nav. :P adresi dabuuju un tagad tikai veiksmiigi buutu jaatrod atrashanaas vieta. veiksmiigaa kaartaa satiku vienu studentu vaardaa Jenie (skjiet) un vinja dziivojot vienaa maajaa un vienaa staavaa ar Teiksmu, nju tiehsi tas kas man ir vajadziigs. Tad nu viss ar nokaartojas. Karstaades universitaatee kaut kadaa zinjaa ir ljoti liidziiga maneejai Malardalens universitaatei. Paarteigums bija liels, kad Teiksma mani ieradziija, to var redzeet arii vienaa no bildeem. Pilseeta nav liela, bet tomeer ir tomeer ar ko redzeet. Naktsmaajas ir kaadas 10km no centra, un lai tiktu uz centra jaabrauc ar autobusu, tad nu man ieraadiija, kaa jaabrauc par zakji. Diezgan vienkaarshi un ietaupa 16 kr.

Gaidu vilcienu uz Vasteras, gandriiz jau nokaveeju ar sho, jo izraadaas, ka no saakuma jaabrauc ar autobusu un tad jaaparseezhas vilcienaa, bet nu peedeejaa 5 min, paspeeju veel pajautaat, kur ir shis vilciens, un kondokturs pateica, ka tas ir autobus otrpus maajai.

Esmu apguvis vilciena sisteemu Zviedrijaa, par biljeteem runaajot, ja grib leetaaku biljeti tad jaaperk ieprieksheejaa dienaa, un tas ir daudz leetaak.

Tas nu iisumaa. Buutu zinaajis, ka buushu Geeteborgaa buutu arii Oslo apmekleejis un Vaxjo latvieshu draugus, bet ko nu tur daudz. Zviedri ir ljoti atsauciigi. Paldies Teiksmai par pusdienaam un brokastiim un paareejiem par jauko uznjemshanu. Varu atziimeet savos memoriaaros, ka esmu skjeersojis Zviedriju visaa taas platumaa.

Bildes no Geteborgas un Karstaades.

P.S. Bildes ir ljoti daudz, taadeelj aatri var apnikt skatiities, bet nu nav jau ar visas bildes jaaskataas, spiediet uz taam bildeem, kas vareetu buut interesantas TEV.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?