guncy ([info]guncy) rakstīja,
@ 2004-01-29 19:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
otraa nedeelja
Shonedeelj aizrit otraa nedeelja kopsh esmu Zviedrijaa, Vasteras un shajaa laikaa ir daudz bijis ko redzeet un dzirdeet. Ir ok, nekaadas depresijas mani nemaaca tieshi preteeji redzeetais un dzirdeetais mani motivee dariit daudz vairaak nekaa es varu izdariit...

Kaa jau bildees vareejaat redzeet esmu bijis sleepot un citas aktivitaates, taa ir taa teikt taa izklaides jeb atpuutas dalja. Bija mums arii bouilingu vakars. Un visus shos pasaakumumus mums atmaksaa universitaates internacionaalais offiss. Shodien man saakas kurss Zviedru valoda iesaaceejiem, un tagad man ir briivs briidis taadeelj arii uzcepu sho nelielo meilu. Peec bildeem varbuut izskataas, ka daudz relaxeejos (taa arii ir), bet kad man notiek lekcijas bildes tach nav interesanti un arii neispeejami uznjemt, he he :)

Ar vakardienu iesaistiijos universitaates datoru atbalstu grupaa un shodien pienjeemu pirmos zvanus un piefikseeju probleemas. Runaaju gan anlgiksi, bet cerams ar zviedriski saaksh runaat.

Par kursiem, no saakuma biju izveeleejies piecus kursus. Domaaju vareeshu pavilkt, bet tad sapratu, ka man veel intensiivi jaapguust arii anglju valoda, tad neatliks laika kursu labai apguvei. Un tagad man ir triis kursi, kurus tad ciitiigi arii apguustu :)

Shodien apeedu peedeejo maizes skjeeli, ko biju panjeemis liidzi no Latvijas un tagad vajadzees maizi pirkt veikalaa. Domaaju, ka driizumaa aizieshu pierakstiit cenas veikalaa un tad nosuutiishu jums izveerteeshanai. Par naudaam runaajot neesmu taa teikt veikalaa taa iisti neko iepircies, laikam maz eedu, un nezinu ar ko es dariishu ar divaam eljas pudeleem, bet gan jau, kad nebuus eest saakshu taas dzert :)

Doma ir iegaadaaties riteni, tas nemaksaa daargi sheit ap 200 KR (ir arii dargaaki), t.i. ap 15 Ls, galvenais ka kustas uz priekshu, jo sanaak, ka vakaraa ap 11:00 jaadodas maajaas, un tad gribas aatraak iet guleet, jo agri briizhiem ir jaaceljas, jo es censhos celties no riitiem un iet uz skolu vai biblioteeku kaut man arii nav lekciju.

Aaa par sleposhanu sanaaca taads kaa kuriozs, gribeejaam sleepot iizsaako trasi ap 1.5 km, bet sanaaca taa ka uzgaajaam uz citu trasi un nosleepojaam ap 9 km, naakamajaa dienaa, saapeeja visas malinjas, bet tas bija patiikama atslodze.

Fakti par Zviedriju, ko esmu ieluukojis:

- uz celja un trotuaariem nekaisa saali, bet kaisa smalkus akmentinjus, taadeelj arii sheit var droshi braukaaties apkaart arii ar ritenjiem un neuctraukties ka saals ko saaeediss
- zviedri vienmeer ir laikaa un beidz laikaa
- zviedri nemiil garas sarunas darba laikaa, peec darba cik garas vien tiik
- zviedri zin anglju valodu, jo TV raada filmas un raidiijumus raada anglju valodaa ar tulkojumu apakshaa zviedru valodaa.
- pa ielaam skraida nevis sunju un kakji, bet trushi vai zakji (nezinu iisti kursh no vinjiem ir iistais)

Te buus adrese, kur suutiit LV paiku un citas labas lietas un protams, ja vaiig varu iedot arii bankas konta numuru, arii tas vareetu nodereet :P~~: :)

Gunnilbogatan 2:304
723 40 Västerås
Sweden


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?