guncy ([info]guncy) rakstīja,
@ 2004-01-18 18:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Iebraukshana Stokholmaa. Stokholma -> Vasteras
Praamis muus pamodinaaja ap plkst. 7 vai 8 peec Zviedru laika. (No shii briizha visi laiku bus rakstiiti peec Zviedru laika) ar skalruni, ka nu ir jaajiet brokastiis, kaut gan es brokastis nenjeemu jo taas maksaaja ap 3.5 Ls, bet tas gan bija Zviedru galds, bet tu vari njemt cik gribi. Un jaa, ka esot arii jaajiet iepirkties, jo taada maarketinga strateegjija.

Lai iebrauktu no atklaatas juuras Stokholmaa, tas prasiija kaadas 3 stundas, jo tur bija jaaliikumo, un tik daudz salas bija, un gandriiz uz katras salas tur bija uzcelta pa maajai. Bet nu Stokholmaa iebraucot devaamies ar Lauru uz muitu. Bija nelies uztraukums, vai somas paarbaudiis, jo somas jau bija daudz arii paartikaa aptuveni meenesim, tad veel alkahols, un cigaretes, bet viss izraaadaas kaa laimes speelee. Ielaida mani iekshaa bez probleemaam, bet kad nu gaajam garaam mutniekiem, kuri paarbauda mantas, tad viss notiekas peec Face Control un uz mums apskatiijaas un neko nepateica, mees turpinaajaam iesaakto celju. Paarbadiija chigaanjus un vinjiem liidziigos. Bet vareeja buut gadiijums, ka vinji paarbauda arii muus, bet tas esot gana reti.

Stokholmaa muus sagaidiija Baiba (man zinaama meitene), kura bija pargaidiijusies, jo nezinaaja, ka praamis ir mainiijis savus laikus. Atdevu balzamu, dabuuju kronas siiknaudaa un man bija nauda autobusam. Vinja muus aizveda liidz pashai autostacijai. Ar autobusu aizbraucaam liidz autostacijai. Biljetes cena 1,50 Ls. Autostacijaa taada nopietna padariishana, nav taa kaa Riigas autstacijaa, jo izraadaas man biljete bij jaanoperk otrajaa stacijaa un arii izbrauksha ir no otraas staava 35 vaartiem. Biljetes cena liidz Vasterasa maksaa 4,90 Ls. Sheit arii muusu celji ar Lauru skjiiraas (vinja taalaak brauca uz Karlstaadi, un peec tam cik zinjas ir taalaak devusies uz norveegjiju)

Tagad nu tieku pie atobusu, gaidiiju, kad pienaaks shoferis un ataisiis valjaa bagaazhu, bet neviens nenaak. Izraadaas, ka pasham jaataisa valjaa (tas man taads paarsteigums). Braucu uz pilseetu noveeroju, ka uz magjistraaleem celju malaas ir nozhogojums, tas laikam lai dziivnieki neskrien uz celja. Visas maajas, gandriiz sarkanaa kraasaa, bet pilseetaa kur es dziivoju tik traki nav sarkanaa kraasaa, ir arii citas kraasas.

Tagad nu esmu Vasteras autostacijaa, un luukojos kuri ir mani sagaidiitaaji. Vinji biskin nokaveejas. Grasiijos jau pirk tele karti, lai vareetu sazvaniit cilveeku kursh mani sagaidiis, bet tad jau arii paraadiijaas sagaidiitaaji. Ar mashiinu mani aizveda liid naktsmiitnei. Iedeva atsleegas, izraadiija maajas un nodeva taalaak instrukcijas.

Kad nu vinji bija prom, izkraameeju mantas un iegaaju dushaa, jo tas bija toch nepiecieshams. Tai pashaa vakaraa iepazinos ar kaiminjiem. Manaa staavaa dziivo dazhaadas tautiibas paarstaavji, Vaacieshu, Franchu, Korejas, Somu, Zviedru u.c. Dziivoju 12 staavu maajaa, bet no saakuma to nemaz nemaniiju domaaju, ka maajai ir tikai kaadi 4 staavi J. Un katraa staava ir pa kaadiem 12 dziivokjiem. Katraa dziivoklii dziivo pa vienam cilveekam. Patiikami ir tas, ka katrs dziivoklis ir izromonteets savaadaak, nav taa kaa ieksh ViA vai VeA.

Pirms guleetieshanas veel izksatiijos informaacijas materiaalus ko man sadeva un devos guleet.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?