guncy ([info]guncy) rakstīja,
@ 2004-01-18 18:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izbraukshana no Riigas ar praami Baltic Cristina.
Patiikams paarsteigums man bija, kad ostaa satiku Lauru (no ViA), un ka man nebuus jaabrauc vienam. Vinja gan brauca uz Norveegjiju, bet liidz Stokholmas autostacijai un mums sanaaca kopiigi braukt. Kad kaapaam uz praamja, mums kaadas 7 reizes prasiija biljeti, taada kaa kontrole laikam. Mantas atstaajaam bagaazhaa. Laurai bija arii daudz somas, un tad nu vareeju arii paliidzeet nest vinjas somas. Paliknis soomaas tieshaam nodereeja, bet kad nu naacaas njemt nost un likt virsuu, kad nevareeju izmantot stumekli, tad tas bija apgruutinoshi, bet tas ir to veerts.

Aptuveni 50 min. naacaas gaidiit kameer mees izbraucam atklaataa juuraa, bet taa kaa es nebiju ar praami braucis, tad tas man bija visnotalj interesanti, bet tomeer arii vienveidiigi. Muusu seedvieta, bija zem uudens liimenja, jeb gandriiz vareetu teikt vienaa no pirmajiem klaajiem. Taadeelj arii zoona nebija un ja nu meegjinaaja, mani kaads sazvaniit, tad nu tas nebija iespeejams.

Uzkaapjot uz praamja, saakumaa veerojaam, kaa mees izbraucam pamazaam atklaataa juuraa, un kad palika auksti gaajaam iekshaa. Tad kaa pirmais uzdevums ko mees sev uzstaadiijaam bija apskatiit kugji t.i. restoraanus, beernu izstabu, baarus, muuzikas salonu (tas ir ljoti populars uz kugja), suveniiru veikalu un tax free veikalu.

Uz praamja bija dazhaadi pasaakumu, kuros mees aktiivi piedaliijaamies liidz plkst. ap. 3 naktii. Peec tam nu meegjinaajaam iet guleet. Seedvietu salonaa bija segas, bet taas visas jau bija aiznjemtas, bet tie kas nebija laikaa aizgaajushi guleet, tad nu nochiepu (aiznjeemos) vinjiem segas. Mantas mees atstaajaam, lejaa, bet dokumentus es ciitiigi glabaaju pie sevis.

Par cenaam Tax-Free veikalaa. Buutiski leetaakas cenas bija alkaholam, smarzhaam un cigareteem. Cepumi un shokolaades ir daargaakas nekaa LV.
Maskovskaja 0.5 maksaa 1.50 Ls (LV maksaaju paari 3 Ls)
Cigaretes LM Light ap 3 Ls (LV maksaaju ap 5.50 Ls)

Un izdeviigaak ir maksaat LS, nevis SEK, kaut gan cenas bija saliimeetas abas, aciimredzot uz kugja ir neizdeviigaaks kurss.

Laiks tika pavadiit lietderiigi!


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?