grieta ([info]grieta) rakstīja,
@ 2011-05-18 18:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
krusta kari
mūsu mazajā draudzeņu saimē ir noticis neticamais - reliģiskā šķelšanās, tās katalizators ir tas, ka i. ir sadomājusi kristīties un nokristījusies ar', g. un s. par to izvērš kritisku diskusiju, bet a. mēreni piekrīt, jo viņas vīrs ir baznīcā gājējs un pati ar šad un tad.

Secinājums 1 - reliģiskā piederība tiešām ir kutelīgs jautājums.

Vēl kutelīgāki jautājumi man rodas, atceroties bībeli, ko izlasīju jau ap gadiem 22iem, lai pati pie sevis būtu atbildējusi uz jautājumiem, kas mani nomocīja, un nomocīja mani, galvenokārt, tāds jautājums - kāpēc kristīgajai baznīcai regulāri jau gadsimtiem amnestē jebkurus brutālākos ētikas un morālo normu pārkāpumus,
piemēram, sāksim jau ar krusta kariem, kad kristīgās ticības sludinātāji izkāva "mežoņus" gan fiziski nogalinot cilvēkus, gan iznīcinot etnisko grupu kultūras mantojumu, joprojām piesaucot bausli - tev nebūs nokaut, un attaisnojumam piesaucot elkdievību;
turpināsim ar raganu medībām, neļaujot sievietēm izglītoties vai nodarboties ar zinātni un zintniecību, spīdzinot un nogalinot, tomēr turpinot ar saukli - tev būs savu māti godāt, tev nebūs nokaut utt;
grēku izpārdošana vispār ir psc;
naudas un īpašumu sagrābšana, neievērojot pašsludināto mērenību itin visā;
un tā var turpināt līdz pat mūsdienīgajiem pedofīlisma skandāliem, kas nebūt nenozīmē, ka koru zēni netika paizmantoti jau sensenos laikos un regulāri, tik vien kā mūsu dienās ir tiesības uz bērnību bez vardarbības, un par to nebaidās runāt;
un homoseksuālisms, ko baznīca dēvē par negantu, nav pieminēts lezbisms, hmmm, vīram nebūs ar vīru gultā gulēt kā sievai ar vīru, bet lezbietes laikam ir izsprukušas sveikā cauri, vot fail!

Ja kāds zin atbildi uz manu jautājumu, kāpēc baznīcai amnestē jebkurus grēkus, velkomēti izteikties, man tas itin nemaz nepielec, un, iespējams, tāpēc mani tievs nav uzrunājis un savā aitu barā uzņēmis.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bunga
2011-05-19 05:25 (saite)
Neesmu baznīcu pārstāvis, bet varu piedāvāt minējumu:
Baznīca tic Jēzum, tātad, viņi tic tam, ko viņš ir teicis. Viņš ir teicis: 'Kas ir bez grēka lai met pirmo akmeni.' Tas nozīmē to, ka nevienam nav tiesības sodīt citus dēļ viņu grēkiem, jo paši nav labāki (lasi - ir grēcinieki)
Protams, sastopamies ar neskaitāmām pretrunām, jo 'baznīca' tādi paši cilvēki vien ir, kā pārējie. Bet tas jau ir cits stāsts.
Cerams, ka daudz maz sakarīgi atbildēju uz tavu jautājumu par baznīcu un amnestiju :)

(Atbildēt uz šo)


[info]physicist
2011-05-24 16:00 (saite)
Mans viedoklis droši vien būs teoloģiski nekorekts, jo pārstāvu zinātnes pīlaru bet..
Kas attiecas uz krusta kariem, inkvizīciju utt. u.t.jp - baznīca, manuprāt, atdzīst, ka tas ir bijis fail tāpat kā Friči noliec galvas pieminot Hitleru :)..tā teikt: "kam kāja nepaslīd" :)
Bet būtībā ir jāfiltrē, ka pastāv liela atšķirība starp Jēzus sekotājiem un "Kristiešiem". Pats Kristus labprātāk tikās ar vienkāršiem ļaudīm, nabagajiem nevis mistiskajiem "mācītājiem". Baznīca ir struktūra..tāpat kā valsts, uzņēmums u.tml. kas rīkojas savās interesēs. Un tam nav nekāda sakara ar Dievu tēvu, Dēlu vai Svēto garu.
Citādi ideja ir pavisam vienkārša: ja spēj noticēt neredzamām lietām un tas tev palīdz dzīvot bonusā vēl palīdzot dzīvot taviem līdzcilvēkiem, tad why not. Šeit atkal ir divas fundamentālas pieejas, kuras jāizsķir: 1) Uzskatām, ka viss, kas rakstīts Bībelē ir patiesība...2) Uzskatām, ka tas ir tikai tools savas morālās atejas sakārtošanā...ai nu vispār šis ir temats par kuru var diskutēt un diskutēt un slinkums rakstīt :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?