20 Septembris 2011 @ 23:59
Linz, Austria  


Esmu mājās! Atlidoju vakar un jau šorīt cēlos 6:30, lai sāktu savu garo darba dienu. Likās, ka tagad, vakarā, kad esmu daudzmaz atelpojusies, saņemšos un sarakstīšu garu atskaiti par apmeklētām vietām, ielikšu pildītus cukīni cepties krāsnī un vēl sašķirošu veļu mazgāšanai... Bet spēka nav vairs itin nekam, sēžu ar vīna glāzi pie datora un atgūstu iekavēto ) Bilžu daudz, šķirot negribas, tāpēc sākšu pēc kārtas un pirmā pilsēta, kas man patiešām patika ir Linca. Patiešām jauka vecpilsēta un skaists galvenais laukums.



Riga-Copenhagen-Munich. Lego klucīšu zemē es gan biju tikai pāris stundas un tikai lidostā. Bet Dānija noteikti ir apmeklējuma vērta! Kaut kad nākamreiz...



Itāļu saldējums Vilshofenē, Vācijā :) Pistāciju of course!



Šādu kantainās formas koki aug Lincas galvenajā laukumā :)





Ļoti agrs rīts, pilsēta tikai mostas, visi meklē brokastis neskaitāmās vietējās konditorejās.. visas ielas smaržo pēc tikko ceptas maizes.







Volksgarten





Jaunais Doms. Ļoti iespaidīgs arī iekšpusē. Ļoti atgādina Sv. Vita gotisko katedrāli Prāgā.















Pilsētas galvenais laukums saules staros.







Pagaidām viss, rīt sekos turpinājums :)
Tags:
 
 
I feel: tired
 
 
( Post a new comment )
A mess in a dress![info]esmansev on 21. Septembris 2011 - 08:59
Paldies, tagad es zinu ko darīt nākamajā atvaļinājumā :)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 21. Septembris 2011 - 10:44
tas vēl tikai sākums, būs turpinājums par Vīni, maģisko Vahau ieleju un mazpilsētiņu Durnšteinu, par naksnīgo Bratislvu un burvīgo Budapeštu.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
A mess in a dress![info]esmansev on 21. Septembris 2011 - 11:03
Gaidīšu :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 21. Septembris 2011 - 12:16
:)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]eclectique on 21. Septembris 2011 - 19:07
Kad kādreiz dzīvoju Austrijā, Linz arī man ļoti gāja pie sirds. Gaidīšu bildes arī no Vīnes.
Ja nesanāk pašai šobrīd paceļot, tad vismaz varu priecāties par Tavām jaukajām fotogrāfijām. (:
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 21. Septembris 2011 - 19:11
Kur tieši Austrijā Tu dzīvoji? Man Austrija kopumā ļoti patika, es pat necerēju ka tā patiks! Vīnē ir visstilīgākie cilvēki, vislabākais šopings, visskaistākās ēkas un vismīlīgākie zirdziņi :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]eclectique on 21. Septembris 2011 - 20:07
Zalcburgā. (:

Bet par Vīni, cilvēkiem,arhitektūru un šopingu- kā gan savādāk,heh. Patīk tur tā nemitīgā pilsētas rosība, kas ir apvienojumā ar tādu sava veida cēlumu.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 21. Septembris 2011 - 20:12
jā, aristokratiskumu es pat teiktu )
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
smooth cat rider[info]bikini_kill on 22. Septembris 2011 - 12:46
Linca izskatās interesanta! Es nākamgad plānoju tripu pa vāciski runājošām zemēm, iebraukšu apskatīties, jo ar vienu dienu lietainā Vīnē man nepietika. :)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 22. Septembris 2011 - 12:49
Linca ir ļoti skaista un mājīga :) Vīnē es biju gandrīz 2 dienas, laiks bija superīgs, visu laiku staigāju bet tik un tā sajūta, ka nepietika (bišķ vainas apziņa par to, ka daudz laika pavadīju veikalos - Vīnē ir viskolosālākais šopings!)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
smooth cat rider: loose tights[info]bikini_kill on 22. Septembris 2011 - 12:53
I KNOW, RIGHT?!!
Es tur biju tikai kādas 9 stundas un ar vārdiem "Nu, vēl tikai šito un tad gan vairs neko!" tā patukšoju savu kontu, ka bail skatīties :)
Ieliec atlikušās bildes, lai es varētu salīdzināt mūsu Budapeštas ceļojumus - varbūt tu kaut ko izmēģināji vai redzēji, ko es neredzēju - vismaz būs iemesls atkal atgriezties un pamēģināt :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 22. Septembris 2011 - 12:57
es noteikti ielikšu, gan Vīni, gan Budapeštu, varbūt pat šovakar. jo gribās arī kaut ko uzrakstīt pie bildēm, bet tagad nav laika. Diemžēl neko daudz es neizmēģināju, jo tas bija darba brauciens un nebija tika daudz brīvā laika cik gribētos. bet man abas pilsētas patika un tas jau ir iemesls, lai tur atgrieztos )
starp citu, kāds Tev bija maršruts? (Vīne, Budapešta...?)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
smooth cat rider: loose tights[info]bikini_kill on 22. Septembris 2011 - 13:57
gaidīšu :)
mans maršruts bija Budapešta uz nedēļu (atvaļinājums), Vīne bija vienkārši mazs detour, ar draudzeni nevarējām izlemt, vai nu uz Vīni vai Bratislavu. Vēl es biju uz Balatonu, Ungārijas lielāko ezeru. Redzēts daudz un patika ļoti, ļoti. Es kaut kad drīzumā arī ielikšu ceļojuma aprakstu.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 22. Septembris 2011 - 14:53
oho, vesela nedēļa Budapeštā!
Uz Bratislavu es biju. Bet Vīne man patika vairāk ) Kopumā man bija 2 ned. bet ļoti daudz pieturvietu, tāds pilsētu un valstu koleidoskops %). Pēc mēneša došos uz Parīzi uz veselu nedēļu un baudīšu kārtīgi un nesteidzīgi )
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
smooth cat rider: loose tights[info]bikini_kill on 23. Septembris 2011 - 12:36
tu tāds ceļotājputns esi :) un Vīnes bildes ir smukas, starp citu! bet man ir cits jautājums - kādu darbu tu strādā, ja nav noslēpums?
Uz Parīzi es vēl kaut kad aizbraukšu, jo nekad nav būts, un kad es saviem franču kolēģiem stāstu, ka ir bijis būts tikai Kalē, viņi rauc degunu un saka, ka "you haven't seen France then" :D
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 23. Septembris 2011 - 13:51
Tāda nu esmu. Es vispār uzskatu, ka ceļojumi tas ir labākais dopings! Man laikam ir atkarība no ceļošanas, jo ilgāk par 2 mēnešiem nekādi nevaru nosēdēt Rīgā.
Šobrīd esmu darba mainīšanas procesā, tagad izvēlos un izmēģinu. Bet par to es pagaidām negribētu stāstīt, kad viss nokārtosies un varēšu mierīgi uzelpot, tad noteikti pastāstīšu.
Kas attiecas uz Parīzi, es tur jau biju pirms 5 gadiem un tikai 3 dienas. Toreiz man bija vis kaut kas jāpaspēj: uzbraukt Eifelī, apmeklēt Luvru, uzbraukt Montparnassā, aizbraukt uz Disneylendu, pabraukt ar kuģīti pa Sēnu, apskatīt Parīzes Dievmātes Katedrāli.. īsi sakot uzvedos kā tipisks tūrists :D Šoreiz būs pat interesantāk, man būs vesela nedēļa, varēšu nesteidzīgi atklāt Parīzes burvību, staigāt pa galerijām un parkiem, sēdēt kafejnīcās un vienkārši baudīt Parīzi kā tādu.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
smooth cat rider[info]bikini_kill on 23. Septembris 2011 - 15:55
nedēļa viennozīmīgi ir labs laiks lielām pilsētām, jo skraidīt kā japāņu tūristam un knipsēties pie katra pieminekļa arī nav diez ko forši. šķiet, kaut ko no tāreizējā Parīzes brauciena šeit liki, ja nemaldos :)
es arī vienmēr biju atkarīga no ceļojumiem, bet šogad tas izpaudās īpaši spēcīgi, un pašlaik nevaru izlemt, kur doties novembrī - uz Barselonu vai Minheni :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 23. Septembris 2011 - 16:21
Neatceros vai liku bildes no tās reizes, cik vecs ir mans blogs?... Katrā ziņā šoreiz ielikšu )
Es izvēlētos pirmo, jo Barselona vispār mans sens sapnis. Minhene ir skaista pilsēta, biju tur divas reizes, taču tikai tranzītā. Minhenē jau tagad ir auksti, un novembrī Barselonā noteikti būs patīkamām atrasties.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)