17 Janvāris 2011 @ 02:26
Stockholm, part 2  


Šājā ierakstā pastāstīšu par bāriem, kuros mēs pabijām. Stokholmas slavenākais un stilīgākais klubs/bārs skaitās Cafe Opera Bar. Tur es biju vēl pagajušajā reizē. Mans verdikts - nothing special. Šoreiz mēs tur pat negājām.
ABSOLUT Icebar atrodas Nordic Sea Hotel viesnīcā, kurā strādā mans draugs Karls. Tur mēs arī aizgājām pirmajā vakarā. Šis ir viens no vairākiem ABSOLUT Icebar bāriem, par pārējiem var apskatīties viņu mājas lapā www.absoluticebar.com







Tā kā temperatūra bārā ir -5 grādi, pie ieejas tev uzvelk lielu siltu pončo ar milzīgiem cimdiem. Ļoti komisks skatiņš!





Ieejas maksā ietilpst viens drinks (alcocholic vai non-alcocholic). Kokteiļus pasniedz glāzēs no ledus, kas padara dzeršanas procesu daudz interesantāku un pašu kokteili vēl garšīgāku.





Viesnīcas The Radisson Blu Royal Viking Hotel 9.stāvā strodas Sky Bar. Kaut kas līdzīgs mūsu Skyline bāram Revalā. Es teiktu, ka skats ir iespaidīgāks no mūsu Skyline, bet bāra interjers un atmosfēra ir daudz foršāka Stokholmas bārā. Vienīgais stulbums, kas mani pārsteidza bija maksas garderobe. Kad gājām prom mums lika samaksā 20 SEK par garderobi, kas ir apmēram 2 lati. Hm, nez vai no viesnīcas klientiem viņi arī uzdrošinās iekasēt naudu? Nesmuki tas ir, es vienmēr teicu, ka sīkumainība ir slikta īpašība.



Mēģināju nobildēt pilsētas skatu, bet nesanāca man nekas %)



Paladar de Cuba - kubiešu bārs un restorāns, kas atrodas pavisam tuvu viesnīcai, kurā mēs dzīvojām. Ļoti forša vieta. Ja salīdzināt ar mūsu Cuba Cafe, es teiktu, ka viņu interjers ir tā kā "kubiskāks". Mūsu Cuba Cafe ir  lielāks un gaišāks un pat mājīgāks. Bet kokteiļi Stokholmas bārā ir daudz kreatīvāki un garšīgāki.





Sākām ar Mojito...



Tad sekoja pasaulē garšīgākais Strawberry Daiquiry! Lietussardziņu paņēmu līdzi uz mājām  :)







Bistro Jarl Cocktail & Champaigne Bar arī atradās vienā kvartālā no mūsu viesnīcas un tā noteikti ir viena no foršākām vietām Stokholmā.  Grezns, bet gaumīgs interjers, laba vīnu izvēle un neparasti kokteiļi ir šīs vietas lielākie plusi. Ā un vēl ļoti patīkams pārsteigums bija franču makarūnu esamība. Divi mazi vaniļas delikatesiņi garšoja tieši tā kā Parīzes La Duree beķerejā :)





Dalam vienu kronīti uz diviem (tas nebija speciāli tā bildēts!) :)))











Nespējot aizmirst šos gardumiņus, aizgāju vakar uz Berga Bazāru, nopirku pāris lavandas un pistāciju makarūnus. Labi, ka man nebija nekādu ilūziju, jo pēc izskata un formas vien jau varēja pateikt, ka tie nebūs tādi kādiem tiem jābūt. Nebija arī. Lavandas vēl daudz maz ok, bet pistāciju bija ķīmiskā koši zaļā krāsā un arī garšoja attiecīgi.

Rezumējot, gribās pateikt, neticiet vispārpieņemtiem stereotipiem, ka Stokholmā nav ko redzēt./darīt utt.. Stokholma ir ļoti interesanta pilsēta, cilvēki tur ir laipni un izpalīdzīgi un klimats ir mērens. Es noteikti atgriezīšos tur vasarā, jo kā teica Karls, vasarā tā ir pavisam cita pilsēta. Neskaitāmas ielas kafejnīcas un laivas kā galvenais sabiedriskais transports - tādu es iedomājos Stokholmu vasarā.
Tags:
 
 
I feel: chipper
I hear: Polina & Gaby Dershin - Beautiful (Original Mix)
 
 
( Post a new comment )
elina[info]colder_ on 17. Janvāris 2011 - 23:31
uz epastu tev būs nosūtījies ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 17. Janvāris 2011 - 23:32
ok, tūlīt pievienošu ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)