17 Janvāris 2011 @ 02:26
Stockholm, part 2  


Šājā ierakstā pastāstīšu par bāriem, kuros mēs pabijām. Stokholmas slavenākais un stilīgākais klubs/bārs skaitās Cafe Opera Bar. Tur es biju vēl pagajušajā reizē. Mans verdikts - nothing special. Šoreiz mēs tur pat negājām.
ABSOLUT Icebar atrodas Nordic Sea Hotel viesnīcā, kurā strādā mans draugs Karls. Tur mēs arī aizgājām pirmajā vakarā. Šis ir viens no vairākiem ABSOLUT Icebar bāriem, par pārējiem var apskatīties viņu mājas lapā www.absoluticebar.com







Tā kā temperatūra bārā ir -5 grādi, pie ieejas tev uzvelk lielu siltu pončo ar milzīgiem cimdiem. Ļoti komisks skatiņš!





Ieejas maksā ietilpst viens drinks (alcocholic vai non-alcocholic). Kokteiļus pasniedz glāzēs no ledus, kas padara dzeršanas procesu daudz interesantāku un pašu kokteili vēl garšīgāku.





Viesnīcas The Radisson Blu Royal Viking Hotel 9.stāvā strodas Sky Bar. Kaut kas līdzīgs mūsu Skyline bāram Revalā. Es teiktu, ka skats ir iespaidīgāks no mūsu Skyline, bet bāra interjers un atmosfēra ir daudz foršāka Stokholmas bārā. Vienīgais stulbums, kas mani pārsteidza bija maksas garderobe. Kad gājām prom mums lika samaksā 20 SEK par garderobi, kas ir apmēram 2 lati. Hm, nez vai no viesnīcas klientiem viņi arī uzdrošinās iekasēt naudu? Nesmuki tas ir, es vienmēr teicu, ka sīkumainība ir slikta īpašība.



Mēģināju nobildēt pilsētas skatu, bet nesanāca man nekas %)



Paladar de Cuba - kubiešu bārs un restorāns, kas atrodas pavisam tuvu viesnīcai, kurā mēs dzīvojām. Ļoti forša vieta. Ja salīdzināt ar mūsu Cuba Cafe, es teiktu, ka viņu interjers ir tā kā "kubiskāks". Mūsu Cuba Cafe ir  lielāks un gaišāks un pat mājīgāks. Bet kokteiļi Stokholmas bārā ir daudz kreatīvāki un garšīgāki.





Sākām ar Mojito...



Tad sekoja pasaulē garšīgākais Strawberry Daiquiry! Lietussardziņu paņēmu līdzi uz mājām  :)







Bistro Jarl Cocktail & Champaigne Bar arī atradās vienā kvartālā no mūsu viesnīcas un tā noteikti ir viena no foršākām vietām Stokholmā.  Grezns, bet gaumīgs interjers, laba vīnu izvēle un neparasti kokteiļi ir šīs vietas lielākie plusi. Ā un vēl ļoti patīkams pārsteigums bija franču makarūnu esamība. Divi mazi vaniļas delikatesiņi garšoja tieši tā kā Parīzes La Duree beķerejā :)





Dalam vienu kronīti uz diviem (tas nebija speciāli tā bildēts!) :)))











Nespējot aizmirst šos gardumiņus, aizgāju vakar uz Berga Bazāru, nopirku pāris lavandas un pistāciju makarūnus. Labi, ka man nebija nekādu ilūziju, jo pēc izskata un formas vien jau varēja pateikt, ka tie nebūs tādi kādiem tiem jābūt. Nebija arī. Lavandas vēl daudz maz ok, bet pistāciju bija ķīmiskā koši zaļā krāsā un arī garšoja attiecīgi.

Rezumējot, gribās pateikt, neticiet vispārpieņemtiem stereotipiem, ka Stokholmā nav ko redzēt./darīt utt.. Stokholma ir ļoti interesanta pilsēta, cilvēki tur ir laipni un izpalīdzīgi un klimats ir mērens. Es noteikti atgriezīšos tur vasarā, jo kā teica Karls, vasarā tā ir pavisam cita pilsēta. Neskaitāmas ielas kafejnīcas un laivas kā galvenais sabiedriskais transports - tādu es iedomājos Stokholmu vasarā.
Tags:
 
 
I feel: chipper
I hear: Polina & Gaby Dershin - Beautiful (Original Mix)
 
 
( Post a new comment )
[info]tviglis on 17. Janvāris 2011 - 09:31
Kurā vietā BB ir macarons?
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: girlfriends[info]gossip_girl on 17. Janvāris 2011 - 21:03
Kanēļa Konditorejā. Bet es teiktu tā ir tāda parodija uz īstiem Makarūniem. Izskatās savādāk nemaz nerunājot par konsistenci un garšu
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]tviglis on 19. Janvāris 2011 - 15:48
Thanks, būs jānovērtē tik un tā. Nezināju, ka te vispār kaut kur kaut kas līdzīgs atrodams.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
elina[info]colder_ on 17. Janvāris 2011 - 15:00
Nezinaaju,ka IR taads stereotips. lol. Man arii ljoti patika, akut gan es neceljoju ,kaa tu, apmekleejot visu visu visu, drizzak iedziivojos,ka pec divam dienam liekas,ka savejais esmu.

es tev jau pirms tam biju ieverojusi,ka tev ir izteikta kljuuda,lai kjertu skaistus kadrus - par daudz zibspuldzes. biezji tikai portretiem vislabaak lietot to,lai visi smuki un jauki izskatas.:D
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 17. Janvāris 2011 - 21:09
Jā, zini, ka es teicu kādam, ka ļoti gribu aizbraukt uz Stokholmu, atbildē dzirdēju "Sviests, kā var gribēt aizbraukt uz Stokholmu?". Tipa tur ir nenormāli dārgi un vispār nav tā vērts. Dārgi ir, nenoliegšu, par šo naudu es varēju aizbraukt uz Spāniju vai Itāliju. Bet man vienalga, jo tas totāli bija tā vērts :)

Par to bildēšanu, es parasti nobildēju sākumā bez zibspuldzes un ja kadrs sanāk tumšs, tad taisu ar. Tā kā bāros parasti ir minimāls apgaismojums, bez zibspuldzes bildēs vnk neko nevarētu saskatīt. Bet ja Tu ieteiktu kādu režīmu man labāk izmantot, lai sanāk labi bez zibspuldzes, es būtu tikai pateicīga :) Man ir Canon Power Shot SX120
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
elina[info]colder_ on 17. Janvāris 2011 - 22:35
Ja tev ir šī ( http://www.google.co.uk/products/catalog?rlz=1C1GGGE_enGB360GB360&q=Canon+Power+Shot+SX120&um=1&ie=UTF-8&cid=14163359411682172604&ei=86Q0TYfKDp6qhAfu3PWsCw&sa=X&oi=product_catalog_result&ct=result&resnum=3&ved=0CEMQ8wIwAg# ), tad man bija pirmais wooouuww, jo mazā kameriņa kā tāds monstriņš:), tavai kamerai ir divi režīmi
"kas paredzēts tavai mammai (ikonas) un kas paredzēts, lai uzņemtu labu bildi(burti)". Iesaku lietot burtiņus ;) Lai bez zibspuldzes nofotogrāfētu vari izmantot "P", ja vēl nebūs iegājies ar "M" , bet var jau kādā brīvā laikā paspēlēties un redzēsi,kā sanāk. Bet lietojot "M"+zibspuldzi=pēfē bilde var sanākt. Tev diezgan ir laba kamera, tāpēc viss,kas te vjādara paspēlēties ar to "M" saprast, kuras pogas nomaina 'aperture' un 'shutterspeed'.

P-tos abus atrod automātiski,ka tev nekas nav jāregulē.
T/A - katrs no tiem tikai vienu no šiem abiem (aperture/shutterspeed) nomaina,ka otru tev pašai jāregulē, vari iesākt ar šiem.
M-Tev jāregulē.

Piedod,ja izklausās sarežģīti, bet nav, nav, nav. tiešām :) visas ballīšu bildes vislabāk ar m+zipeni :) un smukos pilsētas skatus no debesskrāpjiem ar m arī var labi nofotogrāfēt, bet tas atkarīgs no kameras, kāds aperture/shutterspeeds tev ir, bet vnk pamēģini,gan jau sapratīsi labāk,kad pati izdari,nevis klausos,ko es te burbuļoju:)


-

manuprāt, par nevienu vietu nevar tā pateikt,ka nav nekā ,ko redzēt!!!!! pat uz manu miestu ķekavu būtu tūristam interesanti,kas arī maniem draugiem ir,kad izrādu :D

(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 17. Janvāris 2011 - 22:58
Jā, man ir tieši tāda. Kad pirku man ieteica šo, jo pusprofesionālā, var pašam regulēt utt. Es godīgi sakot no kamerām neko daudz nesaprotu, zinu tikai to ka bilžu kvalitāte nav atkarīga no pikseļu skaita kā daudzi domā. Man parasti stāv uz Auto, un bildes sanāk skaistas spilgtas. Vienīgais pustumsā sākas problēmas. Hm, izklausās diezgan sarežģīti ar tiem burtiem. Rīt apsēdišos un mēģināšu bildēt vienu un to pašu objektu, lai saprastu atšķirības. Paldies, ka paskaidroji.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
elina[info]colder_ on 17. Janvāris 2011 - 23:11
Jā, tā dari , apsēdies un fotogrāfē vienu un to pašu! es tā "iepazinos" ar savu kameru pirms dāūdziem gadiem arī. Un vēl tu vari mainīt whitebalance.

tas viss izklausās baigi sarežģīti, es intereses pēc paskatījos,kas gūlgē izleks, ievadot "what is shutter speed un aperture" daudz un daudz paskaidorjumu, bet tas viss ir vienkārši, varbūt tev liksies noderīgi : http://www.photonhead.com/beginners/shutterandaperture.php

es visas savas fotogrāfijas tikai ar "m" mainot white balance fotogrāfēju,ka nekādu fotošopu nevajag. ja tev ir kāds draugs,kas pārzina, tad apvaicājies,lai palīdz, ja nē, tad esmu aprīlī tikai. man bieži draugiem šīs pāris lietiņa sjāizskaidro tā vienkāršā valodā, jo tev tiešām ir laba kamera priekš tevis,ka dažreiz žēl,ka cilvēki iztērējuši naudiņu un tad īsti nesaprot,ko iesākt, ja lieto auto tikai. noteikti pamēģini, sapratīsi, tas viss sākumā būs piņķerīgi,bet tad pēc laika tev automātiski ieiesies :)

(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 17. Janvāris 2011 - 23:15
paldies, rīt sēdēšu pētīšu
īstenībā lielākā daļa šī un iepriekšējā ieraksta bildes nav no manas kameras un nav manis bildētas, bet nu jā, es ar lažoju ar bildēm ļoti bieži :)
whitebalance man mācīja video kamerai taisīt.
un gan jau kad būsi Latvijā satiksimies pabildēsim kopā :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 17. Janvāris 2011 - 23:23
Starp citu, aizmirsu pateikt. Bijām aizgājuši līdz Fotografiskai Stokholmā, bet tur kā par spīti bija viet. Viņiem ir kaut kāds jocīgs darba laiks, avisam ne tāds kā norādīts lapā. Ļoti žēl bija ka netikām. Bet laikam kaut kas arī jāatstāj nākamai reizei ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
elina[info]colder_ on 17. Janvāris 2011 - 23:25
Ah, tas gan nejauki no viņiem, bet ,ā, allaž jau nevar visu paspēt. man arī palikās vēl šis tas,ko redzēt stokholmā! tur taču tik daudz kā, nezinu,kā cilvēki var tā pateikt, ka nekā nav ko redzēt!
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 17. Janvāris 2011 - 23:28
Klau, Tevi FB var atrast? :) (vari atstāt neredzamu kommentu)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
elina[info]colder_ on 17. Janvāris 2011 - 23:31
uz epastu tev būs nosūtījies ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 17. Janvāris 2011 - 23:32
ok, tūlīt pievienošu ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)