krishjaanis2 ([info]krishjaanis2) rakstīja,
Mēs nevaram sanākt vienkopus "en masse" un pēkšņi vienoties, ka baltu turpmāk sauksim par melnu vai kristieti sauksim par musulmani, vai kartupeli par burkānu. Tas tā nestrādā. Pat ja 80% cilvēces aizmirstu, kas ir matemātika, 2+2=4 tik un tā būtu spēkā. Ne jau kristieši izdomā un nosaka sava apzīmejuma saturu, bet gan Viņš, Jēzus Kristus, pēc kura šie ļaudis tiek saukti par kristiešiem. Un Jēzus Kristus, persona, viņa vārdi, mācība ir kaut kas ļoti, pavisam konkrēts, nepārdefinējams un ļoti tālu no "vairākuma vienošanās" (krustāsišanas brīdī no viņa atkrita pat tuvākie sekotāji, viņš bija visvientuļākais un tomēr vispatiesākais kristietis pasaulē).
Atmet taču šo mūslaiku visa fluiditātes un grozāmības dogmu, tai ir ļoti vāji pamati.

P.S. Es neskaitāmas reizes esmu kvalificējis, kas ir kristieši. Viņi ir avis, kuras dzird sava Gana balsi un seko tai. Šī balss ir Tā Kunga svētie raksti, vienīgais kritērijs un mēraukla, pēc kura nošķir patiesu kristieti no šķietama vai aplama kristieša.
P.S.2. Un viņu argumenti būtu aplami. Ja viņi ar teoloģiskas argumentācijas un veselā saprāta palīdzību spētu pārliecināt par pretējo, tas būtu ļoti jauki. Bet viņi nespēj un nespēs nekad.
P.S.3. Nē, nav "atšķirīgu" epistemoloģiju, ir vai nu viena patiesa epistemoloģija, vai nekāda epistemoloģija. "Dažādas epistemoloģijas" ir relatīvisms.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?