pardomas123 ([info]pardomas123) rakstīja,
toksisks
Piemēram, es kā saprotu toksisks (kas vispār ir jauns termins), toksisks ir tāds, kas nenes neko labu sabiedrībai kā arī pašam cilvēkam.
Piemēram, normāla maskulinitāte būtu, ja parasts vīrietis, kāds viņš ir savās aprisēs, ar bārdu bez, viņš jūtas sev pietiekams un jūtas pats par sevi vīrišķīgi, jo nav nekādu sabiedrībā standartu, kādam būtu jābūt, kas liek pašam par sevi šaubīties, kas ir toksiski. Vīrietis kāds viņš ir tāds ir, ir sev pašpietiekams, un laimīgs par savu esamību.
Toksisks ir viss, kas šobrīd ir sabiedrībā uzpūsts. Tēli ir idealizēti, cilvēkiem kaut kas galvās nostrādā un sāk sevi kritizēt, tu vairs neesi sev pats pašpietiekams. Piemēram, visi šie pārmuskuļotie vīrieši ar perfektu barber shop bārdu un perfektiem matiem, izsturas pieklājīgi, karstasinīgs, varētu teikt mačo, dominants attiecībās, visām sievietēm viņš patīk, utt. Vīrietis pārāk seksualizēts tēls (kas arī ir ar sievietēm (toksiskā feminitāte)). Toksiski, jo cilvēks pats sāk sevi apšaubīt ieraugot šos idealizētos stereotipus (un kas vispār izdomājuši, ka tie ir tie vienīgie ideālie? kas ir satura veidotāji? paša sabiedrība) tā uzbūvē principus, ka cilvēks pats par savu ķermeni jūtas slikti, tas tam nepatīk, grib mainīt, un jūtas nelaimīgs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?