making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[27. Nov 2015|13:10]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Novembris 2015 - 10:26
(Link)
Individuāli izmitinot var palīdzēt dažiem. Novirzot, piemēram, vienu procentu nodokļu ienākumu var palīdzēt desmitiem tūkstošu.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:28. Novembris 2015 - 11:33
(Link)
Noticēšu tikai pašu piemēriem, jo tas, ko tu raksti, nozīmē par savu morāli likt maksāt kaimiņam, kura uzskati varbūt ir pavisam citādi, nevis pašam uzņemties pilnu materiālo atbildību par savu augsto morāli.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:28. Novembris 2015 - 18:17
(Link)
Nesanāks. Visi patvēruma meklētāji tiek izvietoti filtrācijas nometnēs, kur dažkārt pat gadiem gaida - birokrātiskā procedūra personas pārbaudei rit lēni. Šajā laikā personai aizliegts iekļauties vietējā darba tirgū, jādzīvo nometnē, iztiekotno pabalsta. Tad, attiecīgi no noskaidrotā, personu vai nu deportē atpakaļ, piešķir bēgļa statusu vai uzturēšanās atļauju. Kad statuss saņemts, persona atstāj nometni un iekļaujas vietējā (vai brauc prom uz labvēlīgāku ES zemi) darba tirgū, tb kļūst sevi uzturēt spējīga un to ne pie viena nevajag izmitināt.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:28. Novembris 2015 - 21:05
(Link)
Kopumā pareizi, tikai vidējais gaidīšanas laiks jau nav gadi. "The total waiting period for asylum decisions will double this year, compared with 2014, and end up at around 10 months, according to the Migration Board’s own estimate" - te. Ja gribas to vidējo laiku saīsināt, tad kā reiz papildus finansējums ir tas, kas vajadzīgs. Bēgļu nometnes te arī nav gluži teltis lauka vidū, un apzināt iespējamās darbavietas un mācīties valodu jau drīkst arī gaidīšanas laikā.