making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[27. Jun 2015|11:15]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:27. Jūnijs 2015 - 22:42
(Link)
Patiesībā gan valsts pārvaldē, gan programmēšanā ir noteikti aspekti, kuru izvērtēšanu ļoti labi var uzticēt zinātniekiem. Man tas nedaudz atgādina medicīnu. Cilvēka ķermenis ir ļoti sarežģīts un dažreiz neprognozējams, bet konkrētas terapijas efektivitāti var ļoti viegli pārbaudīt klīniskos pētījumos. Taču reizēm gan pacientiem, gan ārstiem ir ļoti grūti emocionāli pieņemt statistiskās izredzes.

Ar valsti ir tieši tas pats. Piemēram, jautājums, vai vajag dekriminalizēt marihuānu? Uztaisi vairākus klīniskos pētījumus, iesniedz zinātnieku grupai veikt padziļinātu izpēti un pieņem politiku, balstoties uz šiem pētījumiem. Bet tas gandrīz nekad tā nenotiek, jo emocijas ir pārāk spēcīgas abās pusēs.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:27. Jūnijs 2015 - 22:46
(Link)
Jap, medicīna ir ļoti labs piemērs nozarei ar radniecīgām problēmām, iespējams, pat labākais. Esmu redzējis rakstus, kas burtiski to arī aicina darīt, programminženierijas pētniekiem pārņemt klīnisko eksperimentu prakse.

No otras puses, medīcina ir nozare arī ar daudzām problēmām un risinājumiem, kas vismaz izskatās suboptimāli, un ne tikai LV.