making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[12. Nov 2014|10:03]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Novembris 2014 - 16:52
(Link)
Šarikovs ir drīzāk namjoks uz to, ka, kas dzimis rāpot, nekad nestaigās, da i vispār, centrālā tēma tur imo ir nevis sci-fi komponente, bet alegorijas par kreiso politiku Krievijā.
Nekāds AI nekad nesasniegs pat suņa līmeni. Risināt uzdevumus pēc a prioriem algoritmiem šaurā funkcijas apgabalā ir viss, kas dots mašīnai.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:12. Novembris 2014 - 22:12
(Link)
Well, ko varu sacīt - pie strikta "risināt uzdevumus pēc a prioriem algoritmiem šaurā funkcijas apgabalā ir viss, kas dots mašīnai" pieņēmuma Tevi vismaz gaida pārsteigumiem ļoti bagāta nākotne. Dzīve interesantos laikos, pārfrāzējot viltoto ķīniešu sakāmvārdu.

Par Šarikovu piekrītu.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:13. Novembris 2014 - 00:42
(Link)
Redzams, ka tavā maģisko spēju lokā ietilst arī prasme pareģot nākotni. :) Ņemot vērā cik slikti tas padodas pat daudzu sfēru profesionāļiem, atļaušos būt skeptisks pret šo prognozi.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:13. Novembris 2014 - 11:04
(Link)
Viens no argumentiem ir no smadzeņu emulācijas. 'Mēs esam bioloğiskas mašīnas', 'nav teorētisku šķēršļu emulācijai' -> mašīnintelektu var radīt, emulējot tās.
Cits no evolūcijas:evolūcija radīja intelektu, mēs varam atkārtot evolūcijas rezultātus simulējot to datorā.
Kopumā šādi apsvērumi paceļ varbūtību līdz neignorējamam līmenim. Dzirdot sirēnu, nevajag prātot par to, cik maza varbūtība ir tam, ka tā nav mācību trauksme. Tādos gadījumos pareizā rīcība ir evakuēties.